(ΦΩΤΟ) Δημιουργήθηκε νέο ηφαίστειο στην Ισλανδία! Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 23:56

Σημαντικές γεωλογικές ανακατατάξεις παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο πλανήτης, με συνέπεια να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού οι επιστήμονες, αναμένοντας μεγάλα γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα. Η τελευταία διαπίστωση των γεωλόγων είναι η εμφάνιση ενός νέου ηφαιστείου στην Ισλανδία, με εύρος ενός χιλιομέτρου, το οποίο δημιουργήθηκε σε μία περιοχή που είχε «σωπάσει» για πολλούς αιώνες.

Η νέα καλδέρα, περιμέτρου ενός χιλιομέτρου, δημιουργήθηκε στην περιοχή Öræfajökull, η οποία είναι γνωστότερη ως Γουέιστλαντ, στο νότιο τμήμα του νησιού. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν μυρωδιά θείου, ενώ σε διάφορα σημεία ξεπήδησαν πίδακες γεωθερμικών νερών, γύρω από τον μεγάλο παγετώνα που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της περιοχής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πίδακες προετοιμάζουν το έδαφος για μία κατάρρευση που θα ακολουθήσει, προκαλώντας τη δημιουργία μίας νέας καλδέρας.

Η αρμόδια υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτη ειδοποίηση για τους κατοίκους κοντινών περιοχών, προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους και να είναι προετοιμασμένοι για όλα.

island1.PNG

island2.PNG

island3.PNG