Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες: Θα χρειαστούν 20 - 30 χρόνια για να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας! Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 19:07

Μακρύ δρόμο έχει να διανύσει ακόμη η Ελλάδα, δεδομένου ότι για να αποδώσουν οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να περάσει περίοδος... 20ετίας έως 30ετίας.


Αυτό τουλάχιστον εκτίμησε σε συνάντησή του με Ελληνες δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών και μέλος του γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Νorbert Barthle επαναλαμβάνοντας την επίσημη θέση των Γερμανών αξιωματούχων, ότι η επαναξιολόγηση από την τρόϊκα την άνοιξη του 2014 θα καθορίσει το αν τελικά θα προβλεφθεί και τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ανεπισήμως πάντως, και παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά αρνείται να συζητήσει αυτή την στιγμή το θέμα του τρίτου πακέτου, η συγκεκριμένη προοπτική κρίνεται ως πιθανή από τους δανειστές για την περαιτέρω διασφάλιση των κεφαλαίων τους, ενώ στα ανοικτά θέματα για τους δανειστές είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του 2014. Στα έτερα ζητήματα της χαλάρωσης των όρων του προγράμματος και της πιθανότητας ενός νέου ''κουρέματος'' για την Ελλάδα, ο κ. Barthle χαρακτήρισε επικίνδυνο ένα νέο κούρεμα με το σκεπτικό ότι θα αναζωπυρωθεί η κρίση στην Ευρώπη.