Η Αρετή Κετιμέ με τραγούδι στη Eurovision; Τι αναφέρει Στο ΧΩΝΙ ο παραγωγός της, Δημήτρης Καρράς Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 11:57

Ένα τραγούδι για τη Eurovision έχει ετοιμάσει ο Δημήτρης Καρράς με την Αρετή Κετιμέ, όπως λέει σε συνέντευξή του Στο ΧΩΝΙ.

Ο παραγωγός της και χρόνια φίλος της γνωστής καλλιτέχνιδος αναφέρει ότι το τραγούδι θα είναι δίγλωσσο με πολλούς εξαίρετους μουσικούς να την πλαισιώνουν. Παράλληλα, αναφέρεται και στα σχέδιά του για το χειμώνα, επιφυλάσσονταν πολλές εκπλήξεις στο κοινό του.

Ξεκινάει το φθινόπωρο και μία νέα μουσική σεζόν αρχίζει, τι να περιμένουμε από εσάς;
Τα περισσότερα σχέδια ξεκινάνε από το καλοκαίρι και τώρα αρχίζει η υλοποίηση τους. Έχοντας στήσει μία νέα μουσική ομάδα με τους Αντωνία Χαλλιορή, μία νεαρή ερμηνεύτρια που την ξεχώρισα απo την ομάδα του Κωστή Μαραβέγια στο Voice, και τους Κώστα Πλατανιά (ηλεκτρική κιθάρα) και Λουκά Γιαννακίτσα (κόντρα μπάσο), ξεκινάνε οι εμφανίσεις μας στην πρωτεύουσα αλλά και εκτός. Επίσης στο μυαλό μου έχω κάποιες κυκλοφορίες τραγουδιών καθώς και πράγματα που δεν έχω τολμήσει στο παρελθόν.

Δισκογραφικά τι ετοιμάζετε, γιατί τα τελευταία χρόνια είστε πολύ ενεργός σε αυτό τον τομέα;
Είπα να κάνω μία αποχή, για τα δικά μου δεδομένα, από την δισκογραφία έτσι όπως την κάνω τα τελευταία 17 χρόνια με 200 περίπου τραγούδια, δηλαδή μία δουλειά σχεδόν τον χρόνο. Ο σκοπός μου είναι να κάνω ένα τραγούδι το τρίμηνο και όταν μαζευτούν σε περίπου 2 χρόνια τα τραγούδια, να κάνω πάλι ένα βινύλιο που τόσο αγαπάω. Ξεκίνησα με το «Τραγουδάω» σε στίχους Ντέπης Χατζηκαμπάνη που έχει γράψει στίχους στο παρελθόν για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Δημήτρη Μητροπάνο και μουσική του Δημήτρη Γαύρου από το cdτου «Κολάζ» και συνεχίζω με ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη, σε δικούς μου στίχους και μουσική, το «Ανήμερα Θεριά» που θα το μοιραστώ με έναν όμορφο άνθρωπο την Κατερίνα Κούκα. Ακόμη υπογράφω την παραγωγή σε ένα cdενός σπουδαίου μουσικού του Νίκου Γύρα με τις συμμετοχές των Παντελή Θαλασσινού, Σοφίας Παπάζογλου, Μανόλη Πάππου, Σπύρου Πατρά κ.α. θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη από το δισκοπωλείο Music Corner και την Spicy.

Που θα λάβουν μέρος οι εμφανίσεις σας;
Φέτος πέρα από μικρά μπαράκια και τις καφετέριες που προσωπικά μου αρέσει να παίζω μουσική γιατί δεν βάζουν αντίτιμο εισόδου και είναι πιο προσιτές για όλους, θα κάνω κάτι για πρώτη φορά. Θα εμφανιστώ τις Παρασκευές του Οκτώβρη στο Architecture Live Stage στην περιοχή του Ζωγράφου με καλεσμένους συναδέλφους που έχουν τραγουδήσει κάτι δικό μου. Θα βρεθούν μαζί μου επί σκηνής ο Μπάμπης Στόκας, η Ευρυδίκη, ο Μανώλης Φάμελλος, η Αρετή Κετιμέ, ο Νικήτας Κλιντ (ρόδες) και ο Αντώνης Απέργης. Αργότερα με τον καινούριο χρόνο κάνουμε κάποια σχέδια εμφάνισεων με τον Πάνο Κατσιμίχα, αλλά αυτό είναι στα σκαριά και δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Με την Αρετή Κετιμέ έχετε τις περισσότερες δισκογραφικές συνεργασίες αλλά κυκλοφορεί και μία φήμη ότι κάτι ετοιμάζετε μαζί για την Eurovision, μία πρόταση, ισχύει;
Ναι ισχύει, αυτό είναι από αυτά που δεν έχω τολμήσει πάλι που σας είπα πριν. Κοιτάξτε με την Αρετή έχουμε τραγουδήσει παρέα πολλά τραγούδια τα τελευταία 10 χρόνια που γνωριζόμαστε, είμαι ο παραγωγός στις δουλειές της, οπότε όποια απόφαση παίρνει, είμαι ο πρώτος που την στηρίζει, συμφωνώ δεν συμφωνώ. Είμαστε φίλοι δηλαδή. Το θέμα της Eurovision μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν και δεν ήταν η ώρα του τότε. Τώρα όλα μας φαίνονται καλά, για αυτό και μπήκαμε στην διαδικασία να το προτείνουμε από νωρίς, δεν ξέρω αν θα γίνει φέτος, αλλά κάποια στιγμή πιστεύω ότι η συγκεκριμένη καλλιτέχνης το δικαιούται. Γι’ αυτό και φέτος θα το παλέψουμε, το ταξίδι της μουσικής δεν ξέρεις ποτέ που θα σε βγάλει, για αυτό και έγραψα ένα τραγούδι γι’ αυτό τον λόγο.

Πείτε μας δύο λόγια για αυτό το τραγούδι
Δεν μου επιτρέπεται να πω πολλά βάσει κανονισμών, όπως ο τίτλος του ας πούμε. Θα σας πω όμως ότι είναι ένα τραγούδι που πέρα από την Eurovision ταιριάζει στην Αρετή, η διοργάνωση αυτή μπορεί να σε καταπιεί εάν δεν κάνεις αυτό που σου ταιριάζει. Είναι δίγλωσσο κοινωνικού περιεχομένου, σε ρυθμό παραδοσιακό δικό μας, εκτός από την Αρετή παίζουν δεξιοτέχνες μουσικοί όπως οι Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα), Κώστας Φόρτσας (κλαρίνο), Νίκος Γύρας (μπάσο και έγχορδα), Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά), Γιώργος Πούλιος (ατμόσφαιρες και ρυθμούς), Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι) και μία εξαιρετική επίσης τραγουδίστρια στα φωνητικά η Έλενα Στρατηγοπούλου και ότι μου έρχεται μέχρι την τελική κατάθεση το προσθέτω, δεν σταματάει ποτέ αυτό.