Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: Σοκολατένια μπισκοτομπάρα με καρύδα και ξηρούς καρπούς! Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 13:37

Πραγματικά θα λατρέψετε αυτή τη μπισκοτόμπαρα. Γιατί; Μα φυσικά γιατί είναι απίστευτα γευστική, εύκολη στο να τη φτιάξετε και μπορείτε να την έχετε σαν ένα γλυκό σνακ για όλη την εβδομάδα.

Για τη βάση θα χρειαστείτε

125 γρ. ‏βούτυρο
1/2 φλυτζ. ‏καστανή ζάχαρη
1/4 φλυτζ, ‏κακάο
1 ‏αυγό χτυπημένο
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
2 φλυτζ. ‏θρυμματισμένα μπισκότα
3/4 φλυτζ. ‏καρύδα αποξηραμένη
1/2 φλυτζ. ‏καρύδια ψιλοκομμένα

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

60 γρ. ‏βούτυρο
1 & 3/4 φλυτζ, ‏άχνη ζάχαρη
2 κ.γ. ‏κάσταρ/κούσταρ πάουντερ
2 κ.γ. ‏ζεστό νερό

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

125 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα

60 γρ. ‏βούτυρο καρύδας (αν δε βρείτε χρησιμοποιήστε το κλασικό)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα τηγάνι.
Ανακατέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια. Μαγειρέψτε για 1 ακόμα λεπτό.
Αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, την καρύδα και τα καρύδια σε ένα μπολ. Ύστερα προσθέστε το στο μείγμα με το βούτυρο ανακατεύοντας το ελαφρά.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο φορμάκι 18 x 28 εκ. πιέζοντάς το και βάλτε το στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

Χτυπήστε το βούτυρο. Κοσκινίστε τη ζάχαρη και την κάσταρ/κούσταρ πάουντερ. Ποσθέστε το βούτυρο εναλλάξ με ζεστό νερό.

Απλώστε το μείγμα πάνω από τη βάση που είχατε στο ψυγείο και τοποθετήστε τη πάλι στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

Λιώστε όλα τα συστατικά σε ένα τηγάνι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και ύστερα απλώστε το πάνω από τη γέμιση που φτιάξατε πριν. Τοποθετήστε πάλι το φορμάκι στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Τέλος αφού έχει παγώσει αρκετά το μείγμα σπάστε το σε μπάρες όποιου μεγέθους επιθυμείτε.