Πεντανόστιμα - Τραγανά ρολάκια κανέλας Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 10:34

Ζάχαρη και κανέλλα, συνδυασμός που σας κερδίζει!

Aπό τον Άκη Πετρετζίκη

Yλικά

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 φύλλο σφολιάτας

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στον αέρα. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βουτυρώνουμε ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνειά του.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με το μείγμα κανέλα-ζάχαρη. Κρατάμε 2 κ.σ. από το μείγμα για να πασπαλίσουμε στο τέλος τη σφολιάτα. Ρολάρουμε από τη μακριά πλευρά σφιχτά και δημιουργούμε έναν κύλινδρο (ρολό). Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.

Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ. και βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί, αφήνοντας 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με το έξτρα μείγμα κανέλα-ζάχαρη από πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη από πάνω.

Πηγή: akispetretzikis.com