Ταλαιπωρείστε από πονοκεφάλους; Που οφείλεται; Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 10:33

Οι περισσότεροι ξυπνούν απ’ το πρωί με πονοκέφαλο, πράγμα το οποίο τους ταλαιπωρεί όλη μέρα.

Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό μπορεί να είναι πολλοί και στις περισσότερες περιπτώσεις, ευτυχώς υπάρχουν λύσεις που θα σε βοηθήσουν να ανακουφιστείς.

Γι' αρχή ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε αφυδάτωση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πιεις νερό με το που σηκωθείς. Ναι, πριν πιεις τον καφέ σου.

Ο καφές, παρόλο που είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, μπορεί επίσης και να σε αφυδατώσει, αφού οι επτά με οκτώ ώρες ύπνου, είναι αρκετές για τον οργανισμό σου που μένει χωρίς νερό. Η χαμηλή ενέργεια, ο λήθαργος και ο πονοκέφαλος είναι σημαντικές ενδείξεις αφυδάτωσης.

Επίσης το μπούκωμα ή το να μη μπορείς να αναπνεύσεις σωστά από τη μύτη, οδηγεί σε πίεση στο λαιμό και το κεφάλι σου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο σ' εκείνο το σημείο πίσω από τα μάτια σου.

Κάτι που μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά ισχύει, είναι ότι ο πρωινός πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται στο ότι έχουν περάσει πολλές ώρες από τον τελευταίο σου καφέ. Ο εθισμός σου από την καφεΐνη μπορεί να σου δημιουργήσει πονοκέφαλο ως συμπτώματα στέρησης.

Μια άλλη κοινή αιτία του πρωινού πονοκεφάλου είναι το άγχος. Όταν είσαι πολύ στρεσαρισμένη, το σώμα σου απελευθερώνει χημικές ουσίες που μπορούν να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο. Επίσης, το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε κακό ποιοτικά ύπνο, αν ας πούμε, τρίζεις τα δόντια σου ή σφίγγεις το σαγόνι σου, γεγονός που σε εξαντλεί και σε κάνει να ξυπνάς με πονοκέφαλο.