ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δείτε πώς θα αφαιρέσετε τη σκουριά από τα ρούχα σας Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 11:03

Ο λεκές από σκουριά είναι ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες, καθώς τα περισσότερα απορρυπαντικά πλυντηρίου δεν μπορούν να τον απομακρύνουν.

Ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, στην περίπτωση που τα λεκιασμένα ρούχα είναι λευκά, μπορεί να προκαλέσει την μονιμοποίηση του λεκέ. Γι’αυτό σας έχουμε μερικά οικονομικά tips και πρακτικές ιδέες για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σκουριά στα ρούχα.

Μάθετε, λοιπόν, πως θα απομακρύνετε αυτό τον λεκέ ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Ωστόσο, για ρούχα που καθαρίζονται μόνο με στεγνό καθάρισμα σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

1 Λεκές από σκουριά στα λευκά ρούχα

Ο συνδυασμός χυμό λεμονιού και αλάτι προκαλεί μια χημική αντίδραση, η οποία απομακρύνει τον λεκέ.
Για να απομακρύνετε τον λεκέ από λευκά ρούχα θα χρειαστείτε λεμόνι ή χυμό λεμονιού, επιτραπέζιο αλάτι και απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων. Μην σας φαίνεται παράξενος ο συνδυασμός αλατιού-λεμονιού, καθώς αυτόν χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι γιαγιάδες μας. Ο συνδυασμός χυμό λεμονιού και αλάτι προκαλεί μια χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει τον λεκέ.

Προσοχή: Η μέθοδος αυτή συνιστάται μόνο για λευκά ρούχα, καθώς μπορεί να αφήσει ένα λευκό σημάδι σε χρωματιστά ρούχα είτε είναι ανοιχτόχρωμα είτε είναι σκουρόχρωμα.

Μουλιάστε τον λεκέ με χυμό λεμονιού είτε φρεσκοστυμμένο είτε εμφιαλωμένο.
Τρίψτε τον λεκέ με αλάτι.
Απλώστε το ρούχο ή το ύφασμα στον ήλιο. Ο δυνατός ήλιος ενισχύει τη δράση του λεμονιού και του αλατιού για την απομάκρυνση του λεκέ από σκουριά.
Αφήστε τον λεκέ να στεγνώσει με τον χυμό λεμονιού και το αλάτι επάνω του.
Ξεβγάλτε το ρούχο με κρύο νερό.
Αν ο λεκές από σκουριά στα ρούχα παραμένει, επαναλάβατε τα παραπάνω βήματα μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς.
Πλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

2 Λεκές από σκουριά στα χρωματιστά ρούχα

Ο λεκές από σκουριά στα πολύχρωμα ρούχα είναι αρκετά δύσκολος, γι’αυτό χρειάζεται επιμονή και υπομονή.
Ο λεκές σκουριάς στα χρωματιστά ρούχα είναι αρκετά δύσκολος και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να απομακρυνθεί. Οι λύσεις που είναι με χλωρίνη ή με συνδυασμό λεμονιού/αλατιού μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό των ρούχων, γι’αυτό καλό είναι να αποφεύγονται. Ωστόσο, προτού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χημικό καθαριστικό μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις οδηγίες φροντίδας του ρούχου.

Βρέξτε τον λεκέ με κρύο νερό.
Φτιάξτε ένα διάλυμα με σκόνη λευκαντικού και νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εφαρμόστε το διάλυμα απευθείας επάνω στον λεκέ και αφήστε το να παραμείνει για 1 έως 5 λεπτά.
Ξεπλύνετε τον λεκέ με κρύο νερό. Αν ο λεκές παραμένει, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα μέχρι να απομακρυνθεί ο λεκές εντελώς.
Πλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

Πηγή: reconsblog.gr