Ελένη Φιλίνη: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν έκανε παιδιά Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 11:34

Έχω απέναντί μου μια όμορφη Ταυρίνα με ωροσκόπο Τοξότη. Μια αεικίνητη γυναίκα, μια γυναίκα χορτασμένη, που μολονότι γνωρίζουμε πολλά για την επαγγελματική της ζωή, δεν καταφέραμε να μάθουμε έστω και λίγα για τα προσωπικά της. «Στη ζωή μου αγαπήθηκα και αγάπησα πάρα πολύ. Με ερωτεύτηκαν και ερωτεύτηκα. Είμαι γεμάτος άνθρωπος» αρκείται να πει η Ελένη Φιλίνη.

Έφτασε άραγε ποτέ κοντά στο γάμο; «Δεν ήμουν ούτε κατά, αλλά ούτε και υπέρ του θεσμού του γάμου. Ο γάμος θέλει μια ωριμότητα, σε αντίθεση με τον έρωτα που προϋποθέτει χημεία. Υπήρξε στιγμή που έφτασα πολύ κοντά στο γάμο. Έβλεπα όμως το μετά. Σαν μοναχοπαίδι αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και προβλήματα, που με έκαναν και ωρίμασα πιο γρήγορα. Έτσι λειτουργούσα και με τις σχέσεις μου. Ώριμα. Έβλεπα τα προβλήματα να έρχονται και δεν ήθελα με τίποτα να κάνω ένα παιδί και μετά να δημιουργηθούν θέματα.

Το δύσκολο δεν είναι να αποκτήσεις ένα παιδί, αλλά να το μεγαλώσεις σωστά. Η μητέρα μου, που ήταν το πρότυπό μου, πάντα μου έλεγε πως αν αποφασίσω να κάνω παιδί, θα έπρεπε να με βάλω σε δεύτερη μοίρα. Και εγώ δεν ήμουν έτοιμη να μπω σε δεύτερη μοίρα. Επιπλέον δεν βρέθηκε μια ιδανική κατάσταση, που να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες. Από την άλλη, ποτέ δεν μετάνιωσα για τις επιλογές μου. Είμαι ευτυχισμένη και καθημερινά αισθάνομαι μια ευλογία. Η μοναξιά είναι η καλύτερή μου φίλη. Και ξέρεις γιατί; Δεν περνάω πολύ χρόνο μόνη μου. Κυνηγάω τις ώρες της μοναχικότητας».

peoplegreece.com