Έτσι θα αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019 09:32

Η κρίση πανικού αναφέρετε σε αιφνίδιες περιόδους άγχους, φόβου, ανησυχίας και συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα και αρνητικές σκέψεις. Αρκετές φορές κάποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει η ζωή του!

Για να έχουμε κρίση πανικού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζονται όλα τα συμπτώματα. Ακόμη και ένα ή δύο συμπτώματα, μεγάλης έντασης, είναι κρίση πανικού.

– Ποια είναι τα συμπτώματα που συνοδεύουν την εκδήλωση κρίσης πανικού;

Συμπτώματα:

Ταχυπαλμία – Ταχυκαρδία

Πόνος στο στήθος
Δύσπνοια
Ζάλη
Ναυτία
Δυσκολία κατάποσης
Εφίδρωση
Ρίγη
Τρέμουλο
Μούδιασμα
Ξηροστομία
Αίσθημα λιποθυμίας
Αίσθημα πνιγμού
Αίσθημα τρόμου
Φόβος θανάτου
Πόνος στη κοιλιά
Φόβος για εγκεφαλικό ή καρδιακό
Αιφνίδια ανάγκη για τουαλέτα
Αίσθημα απόσπασης από τον εαυτό (Αποπροσωποποίηση)
Αίσθημα απόσπασης από το περιβάλλον (Αποπραγματοποίηση)
Για να έχουμε κρίση πανικού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζονται όλα τα συμπτώματα. Ακόμη και ένα ή δύο συμπτώματα, μεγάλης έντασης, είναι κρίση πανικού.

– Πόση ώρα διαρκούν τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν (από 1 λεπτό έως και 1 ώρα). Συνήθως, διαρκούν κάποια λεπτά, ενώ σπανιότερα διαρκούν 1 ώρα.

– Πόσο συχνές μπορεί να είναι οι κρίσεις πανικού;

Αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι μπορεί να βιώνουν αρκετές κρίσεις μέσα στην ημέρα και άλλοι να βιώνουν 1 ή 2 κρίσεις πανικού μέσα σε ένα ή δύο μήνες. Οι γυναίκες παθαίνουν συχνότερα κρίσεις πανικού από τους άνδρες.

 


---

Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner! H απόλυτη ΣΚΟΥΠΑ ΡΟΜΠΟΤ που... καθαρίζει για σένα!

Το Mindmarket.gr, το e-shop που σε σκέφτεται έχει το τέλειο δώρο για το Πάσχα: Η απόλυτη σκούπα – ρομπότ, που καθαρίζει μόνη της και σας λύνει τα χέρια!

Clipboard0232

Χαρτογραφεί το χώρο και αποφεύγει τα εμπόδια - Καθαρίζει ακόμη και τις πιο δύσκολες γωνίες - Επαναφορτίζεται αυτόματα - Απομακρυσμένος έλεγχος λειτουργίας μέσω ειδικής εφαρμογής (app) σε κινητά, tablets κ.λπ!

Αυτό το ΥΠΕΡΟΠΛΟ για κάθε νοικοκυριό είναι ΤΩΡΑ άμεσα διαθέσιμο ΕΔΩ, μαζί με δεκάδες άλλα προϊόντα τεχνολογίας, από το Mindmarket!