Κι όμως με αυτή τη περίεργη λέξη σταματάει αμέσως ο καβγάς! Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 10:31

Πέρα από τα δάκρυα, τα νάζια ή μια συγνώμη, υπάρχει ακόμα μια μικρή λέξη που σύμφωνα με τους ειδικούς τερματίζει τους καβγάδες στο δευτερόλεπτο. Ποιά είναι αυτή;

Μια λέξη που πιθανότατα δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι περισσότεροι στο παρελθόν.

Ο Χάι Ρούνκελ, οικογενειακός σύμβουλος υποστηρίζει μιλώντας στο Business Insider ότι η λέξη που θα πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερο τα ζευγάρια, πόσο μάλλον για να τελειώσουν έναν καβγά, είναι το «άουτς». Ναι, «άουτς», όσο περίεργο και αν ακούγεται.

Εξηγεί ο σύμβουλος γάμου: «Οταν γίνεται ένας καβγάς αναπόφευκτα θα πούμε κάτι που πονάει τον άλλον χρησιμοποιώντας πράγματα που μόνο ο ένας ξέρει για τον άλλον. Επειδή ο άλλος πονάει με αυτό που ακούει, θέλει να ουρλιάξει και να του το ανταποδώσει». 

Ο Ρούνκελ υποστηρίζει ότι αν ο σύντροφος απαντήσει με το ίδιο νόμισμα θα γίνει.... μακελειό. Αν όμως αντί να κάνει κάτι τέτοιο πει τη μαγική λέξη «άουτς» ο καβγάς θα σταματήσει εκεί. «Από εκείνο το σημείο και μετά ο καβγάς θα πάρει έναν άλλον δρόμο. Και αυτό γιατί ο ένας από τους δύο επέλεξε να γίνει πραγματικά ευάλωτος και να πει ''άουτς, αυτό πόνεσε''», προσθέτει.

Εξηγεί δε, ότι αυτό πρέπει να γίνει με μια δόση... γκρίνιας, ναζιού και σε κάθε περίπτωση όχι με επιθετικό τρόπο, όχι με εκδικητικότητα και αντιπαλότητα.

Και καταλήγει: «Οταν έχουν ανάψει τα αίματα από τον καβγά ξεχνάμε τον εαυτό μας και το ποιοι πραγματικά είμαστε. Ηρεμήστε. Μεγαλώστε. Ελάτε πιο κοντά».