Κρίση πανικού: Όλα τα συμπτώματα Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 11:31

Τα συμπτώματα στην κρίση πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικά και οδυνηρά ως εμπειρία, αφού τείνουν να εμφανίζονται ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση και προφανή αιτία.

Τα σωματικά συμπτώματα σε μια κρίση πανικού είναι δυσάρεστα, και μπορούν επίσης να συνοδεύονται από έμμονες σκέψεις φόβου και τρόμου.

Για το λόγο αυτό, τα άτομα με διαταραχή πανικού αρχίζουν να φοβούνται για το πότε θα τους συμβεί η επόμενη κρίση, κάτι που προκαλεί έναν φαύλο κύκλο “φόβου της κρίσης πανικού” και αυξάνει την πιθανότητα να επέλθει όντως μια νέα κρίση πανικού.

Αναλυτικά:

Ταχυπαλμία, Εφίδρωση, Τρέμουλο,Εξάψεις, Ρίγη, Δυσκολία στην αναπνοή, Αίσθημα πνιγμού, Πόνος στο στήθος, Ναυτία, Ζάλη, Αίσθημα λιποθυμίας, Μούδιασμα που το νιώθετε “σαν να σας τσιμπούν καρφίτσες και βελόνες, Ξηροστομία, Αιφνίδια ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα, Κουδούνισμα στα αυτιά σας, Αίσθημα τρόμου ή φόβου θανάτου, Ανακάτεμα στο στομάχι, Αίσθημα “καψίματος” στα δάχτυλά σας, τουρτούρισμα, σαν να κρυώνετε, ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, Κλονισμός (ολόκληρο το σώμα τρέμει)...

iatropedia.gr