Σκάνδαλο Novartis: Πώς η σύλληψη Μανιαδάκη «δένει» ακόμη περισσότερο την υπόθεση Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 13:56

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ηχηρή αποκάλυψη πως ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων είναι ο πρώην σύμβουλος υπουργών Υγείας επί ΝΔ, Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος πλέον κατηγορείται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Η σύλληψη και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του άλλοτε συνεργάτη του Αδωνι Γεωργιάδη έρχεται να δέσει ακόμη περισσότερο την υπόθεση, που από την κυβέρνηση έχει χαρακτηριστεί ως «σκάνδαλο μεγατόνων» αλλά από την αντιπολίτευση ως «κατασκευασμένη».

Ολο αυτό το διάστημα το επιχείρημα των εμπλεκομένων προσώπων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι «κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες», ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, τουλάχιστον ο ένας από αυτούς έχει πλέον ονοματεπώνυμο, συνεπώς δεν είναι «κουκουλοφόρος». Το μείζον, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ποιος είναι ο συλληφθείς μάρτυρας. Πρόκειται για άτομο που, εκτός από στενός συνεργάτης του Αδωνι Γεωργιάδη την επίμαχη περίοδο, εμφανίζεται να είναι και ο ίδιος μπλεγμένος στο σκάνδαλο. Που σημαίνει πως γνώριζε πολύ καλά και εκ των έσω πράγματα και καταστάσεις γύρω από τις μίζες που διακινούσε η Novartis προς διάφορους αξιωματούχους, προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντά της στη χώρα μας. Επίσης, σίγουρα πρόκειται για πρόσωπο που ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή κυβέρνηση ενώ με την προηγούμενη της ΝΔ φαίνεται ότι είχε αγαστή συνεργασία.

Με άλλα λόγια, ένας άνθρωπος που διώκεται από τη δικαιοσύνη για παθητική δωροδοκία και εμφανίζεται να είναι και ο ίδιος μέσα στο κόλπο, δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ψευδομάρτυρας, που τα έβγαλε όλα από το μυαλό του. Προφανώς ήξερε πολλά για την υπόθεση.

Όπως πολλά γνώριζε και η έτερη προστατευόμενη μάρτυρας, που σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες ήταν η γραμματέας του αφεντικού της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Φρουζή.