Ξυδάκης: «Να μη γίνει "Siemens" το σκάνδαλο Novartis» Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 13:50

Το πολιτικό και δικαστικό σύστημα δίνει εξετάσεις αξιοπιστίας με την υπόθεση NOVARTIS που θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, ώστε να μην επαναληφθεί το ό,τι συνέβη με το σκάνδαλο Siemens, τόνισε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο βουλευτής Β’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

«Πρώτον, ‘να βγουν όλα στο φως’, όπως είναι το κλισέ, κάτι που δεν έγινε με την υπόθεση του σκανδάλου Siemens, με το Χριστοφοράκο στη Γερμανία, με τον Καραβέλα στην Ουρουγουάη, με κανένα να μην τιμωρείται και τα χρήματα να παραμένουν ακόμη «αδέσποτα».

Δεύτερον, όσο ανοίγουμε την εικόνα και τοποθετούμε το ζήτημα στο πλαίσιο μεγάλων ζητημάτων πολιτικής, πνίγουμε το θέμα της Novartis. Θα το αφήσουμε να κλείσει; Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε τους πάντες -και τους μάρτυρες και τους δικαστές- και θα αναθέσουμε την υπόθεση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

Τρίτον, αρμόδιοι να ρίξουν φως στην υπόθεση είναι οι δικαστές και οι πολιτικοί, οι δεύτεροι με την έννοια της ανάδειξης των πολιτικών πτυχών της διαφθοράς και της προστασίας του δημόσιου χρήματος» τόνισε με έμφαση ο κ. Ξυδάκης και προσέθεσε αναφερόμενος στην υπόθεση NOVARTIS:

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει θέμα. Έφθασε, εκ διαθλάσεως, από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ήδη διεξάγεται μια μεγάλη έρευνα για πράγματα που συνέβησαν ακόμα και στα χρόνια του πόνου, των μνημονίων. Τι άλλο έχουμε; Ένα καθηγητή που είναι dealer, διαπραγματεύεται με εταιρίες. Το FBI τον χαρακτηρίζει ως εμπλεκόμενο.

Η ΝΔ τη στιγμή που εκδηλώθηκε το σκάνδαλο επετέθη στους μάρτυρες. Είχα πει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν τεκμήριο αθωότητας. Και είναι αυτονόητο ότι σεβόμαστε τους δικαστές. Υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία και εδραιωμένη καχυποψία για το πολιτικό σύστημα. Οφείλουμε συντεταγμένα να τελειώσουμε με αυτό το σκάνδαλο. Να διερευνηθεί»