Novartis-Το σκάνδαλο του αιώνα: Κώστα Φρουζή, όντως οι μάσκες πέφτουν...κάθε μέρα και λίγο! Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 14:12

Στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο άλλοτε γενικός διευθυντής της Novartis Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φρουζής, αναφορικά με τη μετατροπή του Νίκου Μανιαδάκη από προστατευόμενος μάρτυρας σε κατηγορούμενο στην υπόθεση της Novartis.

O εκ των πρωταγωνιστικών προσώπων του σκανδάλου υπενθυμίζει μια ανάρτησή του που είχε κάνει στο facebook από το Φεβρουάριο του 2018, σχολιάζοντας: «Αγαπητοί φίλοι, τώρα καταλαβαίνετε καλύτερα αυτό που ανήρτησα 2 μόνο μέρες αφότου έσκασε το παραμύθι, 11 μήνες πριν από σήμερα. Το δεύτερο μέρος της παράστασης μόλις ξεκίνησε. Οι μάσκες θα πέφτουν κάθε μέρα κι από λίγο. Απολαύστε τη συνέχεια».

frouzis1.jpg

Αυτή είναι η επίμαχη ανάρτηση που είχε κάνει τότε και επαναφέρει σήμερα.

frouzis2.jpg

 

Εχει δίκιο, όμως, ο κ.Φρουζής. Οι μάσκες, όντως, πέφτουν κάθε μέρα κι απο λίγο.

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ισχυριζόταν πως δεν γνώριζε τον Κ.Φρουζή, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως του είχε αναθέσει να του διοργανώνει δείπνα με επιχειρηματίες για να βγει αρχηγός του κόμματος; Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τα e-mai που αντάλλαζαν μεταξύ τους οι δύο... "άγνωστοι"

MAIL No 1: Ο... «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ»

Το πρωί της 27ης Αυγούστου 2015 ο Φρουζής στέλνει μήνυμα στο προσωπικό mail του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο του γράφει τις προτάσεις του για τους καλεσμένους και την ημερομηνία διεξαγωγής του δείπνου προς τιμήν του, με τη συμμετοχή προέδρων διαφόρων εταιρειών. «Περιμένω νέα σου. Φιλικά, Κώστας» καταλήγει. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά φανερά ικανοποιημένος με τον Φρουζή να επιβεβαιώνει την ημερομηνία.

Δύο ημέρες αργότερα ακολουθεί νέα επικοινωνία, με τον Φρουζή να ενημερώνει πως όλα είναι έτοιμα. «Εχουν ήδη αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση οι περισσότεροι. Περιμένω μέσα στη βδομάδα κάποια τελευταία confirmations (σ.σ. επιβεβαιώσεις). Πάμε για 16/9 βραδάκι» γράφει μεταξύ άλλων, κλείνοντας το μήνυμά του με τη φράση «Καλό Σαββατοκύριακο, Κώστας».

Οπως προκύπτει, βέβαια, η εκδήλωση αυτή δεν αποτελεί απλά ένα «τραπέζι» αλλά πρωτοβουλία στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μόλις έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ.

MAIL 2: «ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΡΟΥΖΗ»

Σε mail της 4ης Σεπτεμβρίου 2015, που φέρει τίτλο «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (σ.σ. δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης) και την υπογαρφή της συνεργάτιδάς του Μαρίας Λεοντάρης, ο Κώστας Φρουζής τον ενημερώνει ότι το δείπνο θα λάβει χώρα όχι σε κάποιο τυχαίο χώρο αλλά στο σπίτι του Mr.Νοvartis, στην Πεντέλη...

MAIL 3: «ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ...»

«Καλημέρα, αγαπητέ Κυριάκο. Καλή βδομάδα και καλή δύναμη στο sprint της Κυριακής» αναφέρει ο Φρουζής σε άλλο mail, στις 14 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας: «Άλλοι τρεις αγαπητοί μου φίλοι δυστυχώς θα είναι στο εξωτερικό αν και θα ήθελαν πολύ να παρευρίσκονται [...] (μου είπαν και οι τρεις ότι έχεις την υποστήριξή τους γιατί σε εκτιμούν ούτως ή άλλως)».

ΜΑΙL 4: «ΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ»

Έχει προηγηθεί στις 21 Μαΐου 2015 mail στο οποίο ο Φρουζής επισυνάπτει το βιογραφικό του, το οποίο του έχει ζητήσει ο Κ.Μητσοτάκης, προφανώς με σκοπό να το προωθήσει προς κάθε ενδιαφερόμενο. «Κώστα σε ευχαριστώ πολύ: Και χρόνια πολλά!» του απαντά ο τελευταίος.

MAIL 5: «ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

Οι επαφές τους είχαν ξεκινήσει, βέβαια, αρκετά πιο πριν. Το μακρινό 2007, όπως προκύπτει από τα επίμαχα κατασχεμένα έγγραφα, ο Φρουζής δήλωνε στην ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι θέτει εαυτόν στις υπηρεσίες της οικογένειας. «Είναι χαρά μου να σας επισυνάψω, όπως μου ζητήσατε, ένα σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα, ώστε να φανώ ίσως χρήσιμος στην κα Μπακογιάννη και κυρ. Κυρ. Μητσοτάκη» έγραφε τότε και πρόσθετε: «Θα είναι τιμή για μένα, μετά την συνεργασία που είχε ο πατέρας μου Μιχάλης με τον πρόεδρο, να έχω κι εγώ κάτι αντίστοιχο με τα παιδιά του».

Παράλληλα, εξάλλου, ο Μr. Novartis εμφανιζόταν ως συνεργαζόμενος με την Endeavor Greece, στην οποία αντιπρόεδρος είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Πως είναι, λοιπόν, δυνατόν ο πρόεδρος της ΝΔ από τη μια να χαρακτηρίζει την υπόθεση της Novartis σκευωρία σε βάρος του κόμματός του και την ίδια στιγμή η σύζυγός του να έχει στην εταιρεία της, την Endeavor Greece, τον Κ.Φρουζή, που έχει υποδειχθεί από τους προστατευόμενους μάρτυρες ως ο διακινητής των εκατομμυρίων μαύρου πολιτικού χρήματος;

Οντως, οι μάσκες έχουν αρχίσει να πέφτουν εδώ και καιρό. Και θα συνεχίσουν να πέφτουν, κάθε μέρα και λίγο...