Μαξίμου: Περιμένουμε απαντήσεις από τον Αδωνι Γεωργιάδη για τις επαφές του με τον Μανιαδάκη Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 15:20

Εξηγήσεις από τον Αδωνι Γεωργιάδη και τη Νέα Δημοκρατία ζητάει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την παραδοχή του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συναντούσε τον Νίκο Μανιαδάκη, παρόλο που γνώριζε πως ήταν ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, ο οποίος μάλιστα τον είχε κατηγορήσει για χρηματισμό.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου θέτει αμείλικτα ερωτήματα προς τον κ.Γεωργιάδη, καλώντας τον να απαντήσει για τις συναντήσεις αυτές και το περιεχόμενό τους. Επιπλέον, διερωτάται αν ο κ. Γεωργιάδης γνώριζε για την προσπάθεια του Μανιαδάκη να διαφύγει στο εξωτερικό ενώ καταλήγει πως θα επανέλθει στο θέμα...

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.

Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: "Εχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω".

Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : "Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Ολους τους ξέρουμε".

Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ οφείλουν μετά τα παραπάνω να δώσουν απαντήσεις :

1) Γιατί, ο κος Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματιζόταν;

2) Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κύριο Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Τι ακριβώς του ζητούσε; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του;

3) Και τέλος να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος.

Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κο Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Θα επανέλθουμε».