Η Uber αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία της Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 00:02


Η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με ζημίες ύψους 5,2 δισ. δολαρίων και είδε τη μετοχή της στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της επίσημης αγοράς χθες να υποχωρούν 12%.

Απογοητευτικά σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών είναι τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, λίγο μετά το καμπανάκι της λήξης της συνεδρίασης στην Wall Street.

Η Uber το συγκεκριμένο διάστημα είδε τα έσοδά της να αυξάνονται 14% στα 3,17 δισ. δολάρια. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήταν η μικρότερη αύξηση εσόδων που έχει εμφανίσει ποτέ και κατώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, που είχαν τοποθετήσει τον πήχη των εσόδων στα 3,3 δισ. δολάρια. Μάλιστα στην Λατινική Αμερική τα έσοδα έκαναν «βουτιά» 24%, γεγονός που πυροδοτεί έντονο προβληματισμό για το τι φέρνει το μέλλον.

Έτσι η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με ζημίες ύψους 5,2 δισ. δολαρίων και είδε τη μετοχή της στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της επίσημης αγοράς χθες να υποχωρούν 12%.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η Uber έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο με την αξία της να αποτιμάται στα 82 δισ. δολάρια, όταν έως και λίγους μήνες νωρίτερα οι πληροφορίες την ήθελαν να στοχεύει σε αποτίμηση 90-100 δισ. δολαρίων και αναλυτές προέβλεπαν ότι η IPO θα της προσδώσει αξία έως και 120 δισ. δολαρίων.