Στο πλευρό των πληγέντων και η εθνική ποδοσφαίρου! «Πενθούμε κι εμείς μαζί τους» Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 14:46

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας δεν έμειναν ασυγκίνητοι από την τραγωδία που βιώνει η χώρα με τις πυρκαγιές.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος από τους παίκτες της "γαλανόλευκης".
Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ποδοσφαίρου πήραν την απόφαση να ενισχύσουν οικονομικά το Λύρειο Παιδικό ίδρυμα, οι εγκαταστάσεις του οποίου υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά.

Η ΕΠΟ ενημέρωσε για την σημαντική πρωτοβουλία που πήραν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας για να βοηθήσουν τους πληγέντες, με τον Βασίλη Τοροσίδη να τονίζει: «Πενθούμε κι εμείς μαζί τους».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Την οικονομική ενίσχυση του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, οι εγκαταστάσεις του οποίου υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με συνέπεια να καθίστανται ακατάλληλες προς κατοίκηση, αποφάσισαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν οι διεθνείς και εντάσσεται στην αναπτυγμένη και αδιάλειπτη κοινωνική δράση τους, έχει ως σκοπό την άμεση επαναλειτουργία της φιλόξενης, εδώ και 50 χρόνια, εστίας στην περιοχή του Νέου Βουτζά και γι’ αυτό τον λόγο θα διατεθεί στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα το ποσόν που αντιστοιχεί στον πρώτο μισθό των παικτών για τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας στο Nations League.

Δήλωση Βασίλη Τοροσίδη
«Τέτοιες μέρες, δεν χωρούν πολλά λόγια. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί αποφασίσαμε να συνδράμουμε για να αποκτήσουν ορφανά παιδιά και πάλι τη στέγη τους.

Το μόνο που θέλω να πω εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου είναι συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων που απ’ τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν τόσο άδικα στην Ανατολική Αττική. Πενθούμε κι εμείς μαζί τους».