Ποιο αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από τον Παρθενώνα; Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 20:52

Ο ναός της θεάς Αθηνάς ενέπνευσε τους σχεδιαστές της SsangYong, κατά τη δημιουργία του εντελώς νέου κορυφαίου μοντέλου τους.

Η εκπληκτική αρχιτεκτονική του Παρθενώνα έχει αποτελέσει έμπνευση για χιλιάδες ανθρώπινα δημιουργήματα. Από αυτά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα αυτοκίνητα, με πιο πρόσφατο το κορυφαίο SUV στη γκάμα της νοτιοκορεατικής εταιρείας SsangYong.

Το νέο Rexton λοιπόν, αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση από τον Παρθενώνα, τον εμβληματικό ναό της Ακρόπολης των Αθηνών, που αποτελεί το πιο αυθεντικό και κλασσικό σημείο αναφοράς της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, του μεγαλοπρεπούς και αρμονικού σχεδιασμού του.

Βαθιά εμπνευσμένο, το σχέδιο του νέου SsangYong Rexton ενσωματώνει το στιβαρό και δυναμικό προφίλ ενός αυθεντικού SUV. Προορισμένο να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και μεγάλη απόλαυση στην οδήγηση, το νέο Rexton βασίζεται στην αρχιτεκτονική με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω, με νέο πλαίσιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quad-Frame και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την POSCO, το μεγαλύτερο παραγωγό ατσαλιού της Ν. Κορέας.

Το νέο πλαίσιο (τύπου σκάλας) του νέου Rexton χρησιμοποιεί, για πρώτη φορά στον κόσμο, ατσάλι υπέρ-υψηλής αντοχής (giga-steel) 1,5 Gpa (γίγα πασκάλ). Παράλληλα, κάνει χρήση κατά 63% εξελιγμένου ατσαλιού υψηλής αντοχής, προκειμένου να προσφέρει μεγάλη στιβαρότητα, σε συνδυασμό με περιορισμένο βάρος.

Βάσει του συνδυασμού των παραπάνω χαρακτηριστικών, το νέο Rexton προσφέρει μια μεστή εμπειρία οδήγησης, με ισόποση κατανομή βάρους στους δύο άξονες, εξαιρετικές επιδόσεις εκτός δρόμου, κορυφαία ελκτική ικανότητα αλλά και πολύ περιορισμένο δείκτη NVH (Noise, Vibrations, Harshness) έτσι όπως προκύπτει από τη χρήση πλαισίου τύπου σκάλας και όχι αυτοφερόμενου.

Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών, εκτός, από την δεδομένα καλύτερη ανθεκτικότητα στις εκτός δρόμου προκλήσεις. Παράλληλα, μελέτες έχουν δείξει, ότι ο συγκεκριμένος τύπος πλαισίου στα μεγάλα SUV εξασφαλίζει και καλύτερη συμπεριφορά στις συγκρούσεις, αναφορικά με την προστασία των επιβατών, αφού απορροφά αποτελεσματικότερα την ενέργεια της σύγκρουσης.

Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σεούλ, στις 30 Μαρτίου 2017, ενώ οι πωλήσεις του παγκοσμίως, όπως και στην Ελλάδα, θα εκκινήσουν μετά το καλοκαίρι.

Gazzetta.gr