Ακόμα ένα SUV ετοιμάζει η Audi Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 14:06

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή του Q4, το οποίο θα έχει αισθητικά στοιχεία από το πρωτότυπο TT οffroad του 2014.

Το γράμμα Q ορίζει τα SUV μοντέλα της Audi, τα οποία πλέον θα έχουν και ένα ακόμα «εσωτερικό» κώδικα αναγνώρισης. Αυτός θα είναι πλέον οι μονοί και οι ζυγοί αριθμοί. Οι πρώτοι θα δίνονται σε αυτά με τον πιο «οικογενειακό» χαρακτήρα, ενώ οι δεύτεροι θα χαρακτηρίζουν τις πιο δυναμικές και σπορ παραλλαγές τους. Το κορυφαίο Q8 για παράδειγμα θα είναι το σπορτίφ alter ego του Q7. Και το Q4, που μόλις επιβεβαιώθηκε η παραγωγή του, θα βασίζεται στο Q3 αλλά θα διαφέρει αισθητά από αυτό.

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Audi για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της περασμένης χρονιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Ρούπερτ Στάντλερ ανακοίνωσε ότι το Q4 θα ξεκινήσει να παράγεται το 2019.

Ανάφερε επίσης ότι το πρωτότυπο TT offroad του 2014 αποτέλεσε την αισθητική σπουδή πάνω στην οποία θα βασιστεί το Q4, το οποίο φυσικά θα έχει υβριδική και ίσως στην πορεία της εμπορικής του πορείας και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Καθώς ο Στάντλερ προσδιόρισε ως έτος έναρξης των πωλήσεων για το νέο μοντέλο το 2019, είναι σίγουρο ότι μέσα στο 2018 θα δούμε την ακριβή μορφή παραγωγής που θα έχει πάρει και λίγο νωρίτερα κάποιο νέο πρωτότυπο με την ονομασία Q4.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες του TT offroad, το Q4 θα έχει συμπαγείς διαστάσεις και θα αναλάβει να αντιπαρατεθεί στο επερχόμενο BMW X2 και στο Range Rover Sport, μοντέλα που (θα) βασίζουν πολλά για την εμπορική τους επιτυχία στην αισθητική.

Το εσωτερικό θα έχει τη γνωστή αφαιρετική σχεδίαση της Audi και σίγουρα κάποια αναβαθμισμένη εκδοχή του Virtual Cockpit, το οποίο σταδιακά θα αντικαταστήσει σε όλα τα μοντέλα το συμβατικό, αναλογικό πίνακα οργάνων.

Gazzetta.gr