Σαρωτικό σε βραβεία το Opel Astra Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 18:20

H Νότιος Αφρική είναι η 13η χώρα η οποία μόλις προστέθηκε σε αυτές που ψήφισαν το νέο Opel Astra ως αυτοκίνητο της χρονιάς.

Το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2016, το νέο Opel Astra, διακρίθηκε και στην Νότια Αφρική ως καλύτερο αυτοκίνητο για το 2017. Η πίστα της Formula 1 στο Kyalami φιλοξένησε τον τελικό, στον οποίο 10 διεκδικητές του τίτλου αξιολογήθηκαν από μία επιτροπή με μέλη κορυφαίους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου.

Τα δέκα μοντέλα πέρασαν από την καθιερωμένη διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου να αναδειχθεί το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017”. Το Opel Astra συγκέντρωσε 2.370 βαθμούς που το έφεραν στην κορυφή, αφήνοντας πίσω τα Audi A4 (2.339 βαθμοί) και VW Passat (2.337 βαθμοί) που κατατάχθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

«Το πολυβραβευμένο Opel Astra ενσαρκώνει άριστα το πνεύμα του διαγωνισμού, συνδυάζοντας μηχανολογική τελειότητα, απόλαυση στην οδήγηση και άριστη σχέση αξίας / τιμής» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Μπέρναρντ Χέλμπεργκ, στην τελετή απονομής στο Kyalami.

Η επιτροπή εντυπωσιάστηκε κυρίως με την συμπεριφορά και την ποιότητα κρατήματος του Astra. Η επιτυχία στη Ν. Αφρική ανεβάζει το συνολικό αριθμό εθνικών τίτλων “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” του Astra στους 13, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την πρώτη του νίκη εκτός Ευρώπης.

Το Astra είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της οικογένειας Opel και οι παραγγελίες του ανέρχονται στις 400.000 από το 2015 που λανσαρίστηκε στην αγορά. Το συμπαγές μοντέλο διατίθεται επίσης ως Holden Astra σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Οι υπόλοιπες δώδεκα χώρες στις οποίες το Astra κέρδισε το βαρύτιμο τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς είναι οι Κροατία, Δανία, Φινλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σκοτία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Ελβετία.

Gazzetta.gr