Έρχεται η τελευταία Viper Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 18:24

Τον Αύγουστο αναμένεται η τελευταία Dodge Viper, ένα από τα πιο σημαντικά σπορ αυτοκίνητα τις τελευταίες δεκαετίες.

Τίτλους τέλους θα ρίξει φέτος το καλοκαίρι η πολυφημισμένη Viper. Η Dodge έχει εστιάσει την προσοχή της σε άλλα μοντέλα (βλ. Challenger, Charger) και τον ερχόμενο Αύγουστο θα δούμε το τέλος ενός από τα πιο σημαντικά σπορ αυτοκίνητα τις τελευταίες δεκαετίες.

Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1992 και 25 χρόνια μετά θα ρίξει αυλαία δίχως να έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές. Το χρώμα της θα είναι μπλε με τις κλασσικές λευκές ρίγες να παραμένουν και στο τελευταίο μοντέλο. Επίσης, θα έχει και λευκές ζάντες ADV.1 με διαστάσεις 20Χ10,5 μπροστά και 20Χ13 πίσω, ενώ την παράσταση κλέβει και η μεγάλη αεροτομή της.

Όσον αφορά τον κινητήρα της, δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες, αλλά πιθανότατα θα είναι ο γνωστός V10, που έχει φτιαχτεί για τη Viper και ο οποίος αποδίδει στην πέμπτη γενιά (2013-2017) 645 ίππους και 813 Nm ροπή, ενώ συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Tremec TR-6060 6 σχέσεων. Έτσι, λοιπόν, η πασίγνωστη σε όλους και πολυαγαπημένη Viper με τις κλασσικές ρίγες ετοιμάζεται για το φινάλε.

Gazzetta.gr