Το VW Up! έβαλε τα καλά του Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 10:11

Το VW Special Up! είναι αυτό που λέει το όνομά του. Ειδική έκδοση, με εντυπωσιακά αισθητικά στοιχεία σε αμάξωμα και εσωτερικό.

Το Up μπορεί να είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και ξεχωριστό. Ακριβώς γι’ αυτό δημιουργήθηκε η έκδοση Special, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες να είναι διαθέσιμη στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα Up Special με το τρίθυρο ή πεντάθυρο αμάξωμα, αντλούν τη σχεδιαστική τους πρωτοτυπία από μια αντίστοιχα ειδική έκδοση του εμβληματικού προγόνου τους Beetle, το οποίο τις τελευταίες ημέρες της παραγωγής του το 1982, είχε διατεθεί ως «special bug».

Το special Up από την πλευρά του θα διατίθεται σε δύο ειδικά χρώματα, ένα μαύρο και ένα «χρυσό της Σαβάνας». Τα λογότυπα στο τελείωμα των θυρών θα δηλώνουν τη διαφορετικότητα, τα καλύμματα στους καθρέφτες θα είναι μαύρα ματ ενώ οι ζάντες πραγματικά «χορταστικές» με διάμετρο 17 ιντσών σε χρυσό χρώμα για το μαύρης απόχρωσης αμάξωμα και μαύρο χρώμα για το χρυσής απόχρωσης αμάξωμα.

Στο εσωτερικό του το Special Up θα έχει επιπρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού, όπως ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, θερμαινόμενα καθίσματα, επενδύσεις σε χρυσό χρώμα σε ταμπλό και καθίσματα, μαύρη επένδυση οροφής και αλουμινένια λογότυπα στα μαρσπιέ.

Η έκδοση αυτή θα συνδυάζεται μόνο με τον τρικύλινδρο κινητήρας ατμοσφαιρικής τροφοδοσίας και απόδοσης 68 ίππων, καθώς και τον διπλού καυσίμου (βενζίνης – φυσικού αερίου) ίδιας απόδοσης.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία ξεκινούν από τα 13.625€ και ήδη η VW δέχεται παραγγελίες, για παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων εντός του καλοκαιριού.

Gazzetta.gr