Το πιο γρήγορο καρτ στον κόσμο είναι ηλεκτρικό! Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 18:23

Το Daymak C5 Blast Ultimate είναι ένα ηλεκτρικό καρτ και αποτελεί το πιο γρήγορο στον κόσμο, καθώς πιάνει τα 0-100 μόλις σε 1,5 δεύτερο!

Οι εταιρείες κατασκευής των κορυφαίων μοντέλων παραγωγής... σφάζονται για το ποια θα δημιουργήσει το πιο γρήγορο εξ' αυτών. Μάλιστα, σε αρκετά από αυτά, «κλαις» με τις επιδόσεις τους, όμως τι να πει κανείς για το Daymak C5 Blast Ultimate. Ο λόγος για ένα ηλεκτρικό καρτ, το οποίο είναι το πιο γρήγορο στον κόσμο, αφού επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,5 δεύτερο!

Μην τρίβετε τα μάτια σας! Είναι αληθινό και μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ηλεκτρικό. Σε πρώτη φάση θα μπορούσε κάποιος να εκπλαγεί με την μπαταρία λιθίου 2400 Wh, που ενισχύει έναν ηλεκτροκινητήρα DC με 48 βολτ. Όμως, θα... πέσει κάτω, όταν διαβάσει ή ακούσει πως το καρτ εξοπλίζεται με 12 ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία τροφοδοτούνται από μία μπαταρια 5000 mAH το καθένα.

Ακόμα... ζείτε; Μπορείτε να επανέλθετε, αφού όποιος το οδηγήσει θα μπορεί να υπολογίζει στα πίσω υδραυλικά δισκόφρενα, όταν τα πράγματα ξεφύγουν και γίνουν τρομακτικά στην άσφαλτο! Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί πως το Daymak C5 Blast Ultimate είναι για... βαθιές τσέπες, με δεδομένο ότι κοστίζει 60 χιλιάδες δολάρια, δηλαδή περίπου 53,5 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, γι' αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε ένα τέτοιο καρτ, αλλά δεν έχουν τόσο μεγάλη οικονομική ευχέρεια, υπάρχει και το C5 Blast Standard, μόνο που αφαιρούνται όλοι οι προαναφερθέντες κινητήρες, κάτι που σημαίνει και μείωση των επιδόσεων, αφού επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δεύτερα, δηλαδή 2,4 λιγότερα από το Ultimate.

Όμως, είναι πολύ πιο φθηνό, καθώς η τιμή του ορίζεται στα 9999 δολάρια, τα οποία... μεταφράζονται σε 8911 ευρώ. Τέλος, να σημειωθεί ότι αμφότερα τα καρτ είναι ακόμα πρωτότυπα και δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνουν διαθέσιμα.

Gazzetta.gr