Πού ψάχνει η Ford για έξυπνες λύσεις; Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 20:21

Οι προκλήσεις της νέας εποχής στην αυτοκίνηση οδήγησαν τη Ford στη δημιουργία ενός γραφείου καινοτομίας και έξυπνων λύσεων μετακίνησης, στο Λονδίνο.

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι ιδρύει ένα το Ford Smart Mobility Innovation Office στο Λονδίνο, που θα ασχοληθεί με τις μελλοντικές λύσεις μετακίνησης για την Ευρώπη.

Το νέο γραφείο θα παρέχει σε μία ικανότατη, εξειδικευμένη ομάδα της Ford εύκολη πρόσβαση σε κορυφαίες εταιρίες ψηφιακών τεχνολογιών, διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ήδη υπάρχοντες συνεργάτες, καθώς στοχεύει στη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη ευφυών λύσεων μετακίνησης που ικανοποιούν τις ανάγκες μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

«Η εγκατάσταση της ομάδας μας στο Λονδίνο, στην καρδιά της καινοτομίας μετακίνησης, είναι κρίσιμη για την επιτάχυνση της έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Η θέση στο Here East θα μας επιτρέψει περισσότερες συνεργασίες και θα ενθαρρύνει την αντισυμβατική σκέψη που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του τομέα αστικών μεταφορών του αύριο» δήλωσε ο Στήβεν Άρμστρονγκ, πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, της Ford, στα εγκαίνια της

Το νέο γραφείο στο Here East Campus, θα απασχολεί αρχικά προσωπικό 40 εξειδικευμένων ατόμων περίπου και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αργότερα, μέσα στη χρονιά. Λόγω θέσης, θα επιτρέψει στη Ford να παρακολουθεί από κοντά τις προηγμένες δοκιμές που πραγματοποιούνται τώρα στην περιοχή του Λονδίνου, καθώς και το plug-in hybrid Transit fleet project, που θα λανσαριστεί λίγο αργότερα. Το μοναδικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο του Olympic Park μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές στο μέλλον.

Στον ίδιο χώρο εδρεύει το Loughborough University, από τους πιο παλιούς και σημαντικότερους ερευνητικούς εταίρους της Ford από το χώρο των βρετανικών Πανεπιστημίων, καθώς και το Advanced Propulsion Centre (APC), με τα οποίο η Ford έχει συνεργαστεί πάνω στην έρευνα συστημάτων κίνησης και φέτος στην εξέλιξη του plug-in υβριδικού Transit. Φιλοξενεί επίσης το ολοκαίνουργιο Plexal Innovation Centre και το UCL Robotics.

Το νέο γραφείο στο Λονδίνο προστίθεται στα υπάρχοντα γραφεία Ford Smart Mobility στο Ντίαρμπορν και στο Πάλο Άλτο των ΗΠΑ και συμπληρώνει το παγκόσμιο δίκτυο κέντρων έρευνας και καινοτομίας της Ford, συμπεριλαμβανομένου του RIC στο Άαχεν της Γερμανίας.

Gazzetta.gr