Αποκάλυψη μέσω Forza 7 για την 911 GΤ2 RS Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 11:15

Η νέα ισχυρότερη εκδοχή της Porsche 911, έκανε ένα πέρασμα από την παρουσίαση του παιχνιδιού Forza Motorsport 7, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Ως το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί στο λανσάρισμα του πασίγνωστου ψηφιακού παιχνιδιού οδήγησης Forza Motorsport 7,η νέα Porsche 911 GT2 RS δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση της παρουσίασής του.

Έτσι, παρότι έχουμε δει δεκάδες εικόνες της κορυφαίας 911σε όλα τα στάδια δοκιμής της, αυτές αφορούσαν πάντα τα αυτοκίνητα δοκιμών, τα οποία ήταν παραλλαγμένα. Είναι η πρώτη φορά λοιπόν που όλος ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει το supercar των 650 και άνω ίππων ζωντανό, στη σκηνή όχι κάποιας διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου, αλλά ψηφιακών προγραμμάτων ψυχαγωγίας.

Εντυπωσιακή λοιπόν και με τεράστιους αεραγωγούς εμπρός και στο πλάι, η 911 GT2 RS διατηρεί στη συνταγή «όλα πίσω» με τον επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 3,8 λίτρων και των 2 turbo να δίνει την κίνηση στους πίσω, μόνο τροχούς.

Το γεγονός αυτό μαζί με την τεράστια ισχύ, που η Porsche προσδιόρισε όχι επακριβώς αλλά άνω των 650 ίππων σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, καθιστούν τη συγκεκριμένη 911 την ταχύτερη και πιο «ακραία» σε οδικά χαρακτηριστικά εκδοχή του μοντέλου.

Συστήματα όπως η τετραδιεύθυνση και το ενεργό διαφορικό με λειτουργία torque vectoring έχουν χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνει η GT2 RS όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική σε οδική συμπεριφορά και να διεκδικήσει τον τίτλο του ταχύτερου σπορ αυτοκινήτου με πίσω κίνηση στο Νίρμπουργκρινγκ.

Οι επιδόσεις φημολογούνται εντυπωσιακές, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3.0 δλ. και τελική ταχύτητα η οποία θα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα. Το βάρος, τέλος, αναμένεται να κρατηθεί κάτω από τα 1.500 κιλά, χωρίς τη χρήση «εξωτικών» υλικών στο πλαίσιο και το αμάξωμα, αλλά με τη χρήση της νέας τεχνολογίας κρυστάλλων gorilla glass, τα οποία είναι πολύ πιο λεπτά και ελαφρά, όντας εξίσου και περισσότερο ανθεκτικά και ασφαλή σε σχέση με τα συμβατικά.

Gazzetta.gr