Με τη Nissan JukeCam «τα βλέπεις όλα» Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 13:16

H Nissan είναι η πρώτη στον κόσμο εταιρεία που προσφέρει σε μοντέλο της action κάμερα 360º, η οποία μάλιστα απαθανάτισε και παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Αν είστε οδηγός με ανεπτυγμένη την αίσθηση της περιπέτειας, τότε η Nissan έχει για εσάς κάτι μοναδικό. Συγκεκριμένα, με την τελευταία της καινοτομία που ακούει στο όνομα JukeCam, η Nissan παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη κάμερα αυτοκινήτου 360º, που μπορεί σε μερικά δευτερόλεπτα να μετατραπεί σε μια σπορ κάμερα δράσης.

Με δύο προσαρμοσμένα στηρίγματα, εκ των οποίων το ένα ενσωματωμένο στο ταμπλό του Nissan Juke και το άλλο σε κράνος, η JukeCam είναι ιδανική για τη μαγνητοσκόπηση κάθε συναρπαστικής πτυχής της ζωής του οδηγού.

Η Nissan JukeCam είναι μια τεχνολογική ιδέα που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με την 360fly, εταιρεία κατασκευής καμερών 360º.

Η μοναδική δυνατότητα διπλής χρήσης της JukeCam παρουσιάζεται σε ένα εντυπωσιακό νέο βίντεο, μαγνητοσκοπημένο σε ποιότητα 4Κ, όπου πρωταγωνιστούν τα μέλη της Xpogo. Κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης, ο δεξιοτέχνης του Pogo Ντάλτον Σμιθ, υπερπήδησε 3 Nissan Juke στη σειρά, με μια μόνο αναπήδηση. Αυτό αποτέλεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα διαδοχικά αυτοκίνητα που υπερπήδησε ποτέ κάποιος, πάνω σε μια ράβδο Pogo.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Nissan έχει πρωτοστατήσει στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία των καμερών έχει ενσωματωθεί στα αυτοκίνητά της. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Intelligent Around View Monitor , το πρωτοποριακό σύστημα πανοραμικής απεικόνισης της Nissan, το οποίο δημιουργεί μια θέαση 360º, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό στον εντοπισμό τυχόν εμποδίων κατά τη διάρκεια ελιγμών χαμηλής ταχύτητας, όπως για παράδειγμα όταν σταθμεύει.

Η πλήρως ενσωματωμένη JukeCam έχει χωρητικότητα εγγραφής τριών ωρών, όταν χρησιμοποιείται ως κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου (dash-cam). Εφόσον αποσυνδεθεί η JukeCam από τη βάση του ταμπλό για να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα δράσης, η μπαταρία της θα διαρκέσει έως και δύο ώρες.

Gazzetta.gr