Το ΧΩΝΙ απαντάει στα Παραπολιτικά: Κουρτάκη, έχεις τρελαθεί τελείως, ρε; Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 14:18


Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά, στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας που εκδίδεις –και για το περιεχόμενο της οποίας έχεις την απόλυτη ευθύνη, όπως ασφαλώς θα γνωρίζεις- δημοσιεύθηκε κείμενο, με υπογραφή Θανάση Φουσχίδη, στο οποίο γίνεται για δεύτερη φορά συνειδητή προσπάθεια προσωπικής εμπλοκής δικής μου και της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ», που είναι ιδιοκτησίας μου, με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τις εταιρείες του ομίλου του, μέσω δήθεν της διαφημιστικής Maze.

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Συγκεκριμένα…

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπάρχει ο τίτλος: «Πώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πριμοδοτούνται από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη»

Στη σελίδα 26 υπάρχει ο υπότιτλος (με έντονα bold γράμματα): «Η πορεία της Maze Διαφημιστικές Υπηρεσίες ΕΠΕ, το ΚΟΝΤΡΑ, το «Χωνί», η Centrofaro και η συνεργασία της με τη «Δημοκρατία» και το ποσοστό 57,14% της Φινέας Συμμετοχών στη Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ».

Στο εσωτερικό κείμενο, υπάρχει η αναφορά: «Το πρώτο κομμάτι των παζλ των συμπτώσεων, που δείχνει να συνδέει τον κ. Λαυρεντιάδη με μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση ονομάζεται Maze Διαφημιστικές Υπηρεσίες ΕΠΕ».

Και αμέσως παρακάτω, υπάρχει η συμπληρωματική της συκοφαντίας αναφορά: «Συνεργασία είχε υπάρξει και με την εταιρεία Mindsupport Μονοπρόσωπη, από την οποία είχε εισπράξει 43.000 ευρώ και ταυτόχρονα είχε αποδώσει στην ίδια εταιρεία 34.000 ευρώ. Διαχειριστής της Mindsupport είναι ο Μάνος Κακλαμάνος, εκδότης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Το Χωνί».

Δηλαδή, με επιλεγμένες διατυπώσεις, κλιμακωτές και παντελώς συνειδητές, το χθεσινό φύλλο των Παραπολιτικών λέει καθαρά ότι Το ΧΩΝΙ είναι μεταξύ των «φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ», που πριμοδοτήθηκαν –κατά τα γραφόμενα στην εφημερίδα σου- από τον Λαυρεντιάδη! Αυτό λες!!!

Λοιπόν, διάβασε Κουρτάκη την απάντησή μου…

Όλα όσα γράφεις για Το ΧΩΝΙ είναι ανοησίες!!! Ηλιθιότητες!!! Που τις διαδίδεις στην ελληνική κοινωνία απολύτως συνειδητά, παρασυρμένος από τη συκοφαντική μανία σου να σπιλώνεις τους αντιπάλους σου, για να κερδίζεις μερίδιο αγοράς στον ανταγωνισμό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δημοσιογραφική χυδαιότητα από αυτή, κατά τη γνώμη μου, αλλά φυσικά αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις εσύ, γιατί δεν σκεφτόμαστε το ίδιο…

Είναι δε τόσο ανόητα και τόσο ηλίθια αυτά που γράφει η εφημερίδα σου για μένα και την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, που κανονικά θα έπρεπε και αυτή τη φορά (τη δεύτερη που το κάνεις) να έχω την ίδια αντίδραση με την πρώτη. Να μην ασχοληθώ μαζί σου, να απαξιώσω τις συκοφαντικές σου αναφορές και να γελάσω με σένα και με το κατάντημά σου.

Όμως, αυτή τη φορά, Κουρτάκη, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Επεσες σε μια ιδιαίτερη μέρα για μένα. Γιατί σήμερα κυκλοφορεί στα περίπτερα το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, μιας και για οικονομικούς λόγους αναγκάζομαι να αναστείλω την έντυπη έκδοσή του.

Και ξέρεις γιατί πήρα αυτή την απόφαση, Κουρτάκη; Γιατί δεν «πριμοδοτήθηκα» από κανέναν Λαυρεντιάδη, δεν βοηθήθηκα από κανέναν υπουργό, δεν χρηματοδοτήθηκα από κανέναν οργανισμό του δημοσίου (για παράδειγμα με κανά εκατομμύριο, όπως άλλες εφημερίδες από το ΚΕΕΛΠΝΟ), ούτε από κανέναν εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου. Ακούς Κουρτάκη;

Αλλά κυρίως αναγκάζομαι να αναστείλω την έκδοση, επειδή αγωνίστηκαν προσωπικά για να κλείσει Το ΧΩΝΙ, χρησιμοποιώντας το βήμα της Βουλής ως εργαλείο συκοφάντησης, ο ήδη πρωτοδίκως καταδικασθείς για συκοφαντική δυσφήμιση Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που είπε ακριβώς τα ίδια πράγματα με τον Θεοδωράκη, απλά δεν έχει δικαστεί ακόμα). Ότι Το ΧΩΝΙ είναι μια διαπλεκόμενη εφημερίδα!

Ποιος; Το ΧΩΝΙ που κυκλοφορούσε με 24 σελίδες ύλη, μέχρι που έκλεισε από οικονομική ασφυξία!!!

Και στην ίδια συκοφαντική γραμμή συνεχίζεις και εσύ, σήμερα! Χωρίς κανένα στοιχείο, απλώς με συκοφαντικές θεωρίες και φανταστικά σενάρια. Μέχρι και την τελευταία μέρα στο στόχαστρο της συστημικής συκοφαντίας! Μέχρι και την τελευταία Κυριακή της κυκλοφορίας μας!

Ε, λοιπόν, Κουρτάκη, όλα αυτά επηρέασαν την κρίση μου, το ομολογώ.

Επειδή, λοιπόν, νιώθω πραγματικά εξοργισμένος και αηδιασμένος με όλους τους συκοφάντες με κίνητρο, θέλω να σου ανακοινώσω ότι από αύριο το πρωί ξεκινώ τις ενέργειες προκειμένου όχι μόνο να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη τόσο εμού όσο και των ανθρώπων που εργάστηκαν στην εφημερίδα μας, αλλά και να αποκαλυφθεί –από την αρχή μέχρι το τέλος- όλη αυτή η κατασκευασμένη θεωρία, που φτάνει στο πρωτοφανές για τα ελληνικά δημοσιογραφικά χρονικά σημείο να διαρρέουν σε συγκεκριμένους εκδοτικούς ομίλους και να δημοσιοποιούνται ταυτόχρονα απόρρητα στοιχεία ιδιωτικών εταιρειών, τελείως άσχετα μεταξύ τους, τα οποία δημοσίως «συνδέονται» βάσει ανύπαρκτων υποθέσεων και χυδαίων ψεμάτων!

Με απλά λόγια, πρώτα από όλα θα αποκαλυφθεί το ποιος σου έδωσε αυτά τα στοιχεία που δημοσιοποίησες. Μετά θα κληθείς να εξηγήσεις πώς είναι δυνατόν να τολμάς να συνδέεις Το ΧΩΝΙ με οποιαδήποτε «πριμοδότηση» από τον Λαυρεντιάδη, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή –μα, η παραμικρή- σχέση ή συνεργασία μαζί του ή με οποιαδήποτε από τις εταιρείες του. Και έτσι μάλλον θα φτάσουμε στο ποιος σου είπε να κάνεις αυτήν την άσχετη σύνδεση στην εφημερίδα σου, που είναι και το νέο ζητούμενο της δημοσιογραφικής έρευνας, που ξεκινά από αύριο, καθώς και του δικαστικού ελέγχου που θα ακολουθήσει.

Επιπλέον, επειδή η εταιρεία μου Mindsupport είχε συνεργαστεί με τη διαφημιστική Maze στο παρελθόν, και τυγχάνει να γνωρίζω τους πρώην εργαζόμενους στην εταιρεία, που είναι στο σύνολό τους άριστοι επαγγελματίες, και επειδή εδώ και μήνες είχαν απευθυνθεί σε μένα προκειμένου να την αναλάβω διοικητικά και να την αναβιώσω, αφότου τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης και μετά, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι παρότι αρχικά είχα αρνηθεί, σήμερα –μετά και τη δεύτερη εμμονική σου προσπάθεια να συκοφαντήσεις επαγγελματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν στην αγορά, όπως κι εμένα- αποφάσισα να ανταποκριθώ θετικά. Και άρα από αύριο, εγώ και οι συνεργάτες μου εκκινούμε τη διαδικασία να αγοράσουμε τη Maze και να την αναβιώσουμε επιχειρηματικά.

Και το κάνω αυτό, διότι επειδή ακριβώς γνωρίζω τους ανθρώπους που την έτρεχαν καθημερινά, έχω απόλυτη γνώση της πραγματικότητας, που τόσο βάναυσα κακοποιείτε (εσύ και τυχαία όλες οι ομοϊδεάτισσές σου εφημερίδες ταυτόχρονα!) εδώ και μέρες, συντονισμένα, οργανωμένα και συστηματικά, συνδέοντάς την τελείως ψευδώς με έναν ιδιώτη, μόνο και μόνο για να πλέξετε ένα δήθεν πιο ολοκληρωμένο και ιντριγκαδόρικο συκοφαντικό μύθευμα, που να εξυπηρετεί τις κομματικές αγωνίες της ΝΔ.

Συνδέσατε τη διαφημιστική Maze με τον Μανώλη Πετσίτη, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σύνδεση ή οποιαδήποτε συναλλαγή μεταξύ εταιρείας και προσώπου (αυτό το λέει και η ίδια η εταιρεία στο εξώδικο που σας έστειλε) και από εκεί και μετά συνδέσατε με τον Πετσίτη όποιον πελάτη της Maze σας εξυπηρετούσε, προκειμένου να παρουσιάσετε μια θεωρία διαπλοκής, τελείως φανταστική, ψευδή και συκοφαντική, που χτυπάει –κατά βολικό για εσάς τρόπο- αντιπάλους σας στον ανταγωνισμό! Αυτό κάνατε. Αυτό έκανες εσύ, προσωπικά.

Επειδή, λοιπόν, για την αποκάλυψη της αλήθειας, που θα πρέπει να τη μάθει ο ελληνικός λαός στο σύνολό της, χρειάζεται να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες και από τη Maze, που θέτετε στο επίκεντρο της συκοφαντικής σας επίθεσης εναντίον άλλων ΜΜΕ…

Επειδή έχω ήδη ιδία γνώση της αλήθειας, σε αντίθεση με τις συκοφαντικές θεωρίες που διατυπώνετε για την επιχειρηματική της δράση στα δημοσιεύματά σας…

Και επειδή, όταν έρθει η ώρα, εσείς οι ίδιοι, που γράφατε αυτά τα ψέματα (και εσύ, Κουρτάκη, μεταξύ αυτών) θα γίνετε οι καλύτεροι χορηγοί επικοινωνίας της εταιρείας, όταν θα αναγκαστείτε να της ζητήσετε δημόσια συγγνώμη…

Αποφασίζω –και σου το ανακοινώνω- να αναλάβω εγώ τις τύχες αυτής της εταιρείας, που παρείχε υψηλού επιπέδου διαφημιστικές υπηρεσίες στους πελάτες της, κάτι που μπορεί να το επιβεβαιώσει όποιος απλά συνεργάστηκε μαζί της.

Θα πιάσουμε το νήμα από την αρχή, το κουβάρι θα ξετυλιχτεί και τότε θα αποκαλυφθούν όλα. Για να μάθει ο λαός ποιος είναι αυτός που διοχετεύει ψευδείς πληροφορίες στον Τύπο, ποιος είναι αυτός που καθοδηγεί και ενορχηστρώνει κατασκευασμένες συκοφαντικές θεωρίες. Αλλωστε, τώρα που έκλεισε Το ΧΩΝΙ, έχω αρκετό χρόνο να ασχοληθώ με όλη αυτή τη δυσωδία.

Αυτά, Κουρτάκη. Καλή χρονιά να έχουμε.