Αγωγή από Το ΧΩΝΙ κατά του Αλ. Σαμαρά και του Μπενάκειου Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 22:09

Απαντούμε με το ίδιο νόμισμα στους συκοφάντες του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Το έγγραφο της αγωγής με το οποίο η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ αξιώνει αποζημίωση 1.000.000 ευρώ από το Μπενάκειο για τα όσα συκοφαντικά και ψευδή γράφει στις επιστολές του και την αγωγή του.

Αυτοί νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με δημοσιογράφους, που όταν θα τους τηλεφωνούσαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού, αυτοί θα τρόμαζαν και θα τους ζητούσαν και συγγνώμη για την ενόχληση… (σε τέτοιους δημοσιογράφους έχουν συνηθίσει).

Επίσης νόμιζαν ότι με την αγωγή τους, θα μας τρομοκρατούσαν και θα σταματούσαμε να αναφέρουμε το όνομα του Αλέξανδρου Σαμαρά, του αδελφού του Πρωθυπουργού. (Μπορεί να είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι θα τους παρακαλούσαμε να την πάρουν και πίσω…)

Δεν ήξεραν (αλλά τώρα θα μάθουν) ότι Στο ΧΩΝΙ, έχουμε μάθει να πιστεύουμε στα μάτια μας και άρα, όταν έχουμε το έγγραφο, δεν καταλαβαίνουμε από φοβέρες.

Δεν ήξεραν ακόμη (αλλά τώρα θα το μάθουν) ότι Στο ΧΩΝΙ θεωρούμε χρέος και καθήκον μας να ελέγχουμε που πάνε οι επιδοτήσεις από κοινοτικά κονδύλια ή εθνικούς πόρους ΕΙΔΙΚΑ όταν αυτές πάνε στο ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο αδελφός του Πρωθυπουργού και διοικεί με κληρονομικό δικαίωμα η «ομάδα κληρονόμων Εμμ. Μπενάκη» και ΕΙΔΙΚΑ όταν αυτές δίνονται λίγες μέρες μετά τις εκλογές με διαδικασία συζήτησης ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ!

Και τέλος, ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι με απειλές ΔΕΝ φιμώνονται οι δημοσιογράφοι αυτής της εφημερίδας. Μπορεί αυτές οι πρακτικές να πιάνουν αλλού… Εκεί να τις δοκιμάσουν. Στο ΧΩΝΙ πάντως όχι.

Και επειδή δεν μπορεί ο καθένας να βρίζει και να συκοφαντεί το δημοσιογράφο, που κάνει τη δουλειά του σωστά, μη υπακούοντας σε άνωθεν εντολές και απειλές, Το ΧΩΝΙ απαντά στην αγωγή του Μπενάκειου με ανταγωγή κατά του Ινστιτούτου και των μελών της Διοικητικής του Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16 Σεπτεμβρίου 2012