Αφροδίτη Θεοπεφτάτου Στο ΧΩΝΙ: «Η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης» Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 13:38

Την άποψή της για τη στάση του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνι Γεωργιάδη, εξέφρασε Στο ΧΩΝΙ η βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το β τρίμηνο δείχνει πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης. Την ώρα που αρκετοί προέβλεπαν για πολλοστή φορά την καταστροφή, η οικονομία αναπτυσσόταν με 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017, ενώ σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016 με 0,8%. Αυτή η επίδοση σημειώθηκε πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό δεν χρειάζεται να είσαι κυβερνητικό στέλεχος για να το διαπιστώσεις… Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει την προσπάθεια προκειμένου να εκμεταλλευθεί το θετικό μομέντουμ για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια με δίκαιη ανάπτυξη, προστασία της εργασίας, οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.
Θυμίζω λίγους μήνες πριν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλούσε για καταστροφή, μιλούσε για την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, σήμερα διαπιστώνει ότι τα πράγματα αλλάζουν. Ανεξάρτητα όμως από το τι ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητο ότι, ο ρυθμός ανάπτυξης του ελληνικού μεταποιητικού τομέα καταγράφει υψηλό εννέα ετών, το πρώτο πεντάμηνο του 2017 σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας 1,6 δις ευρώ, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής (η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα), η ανεργία έχει πέσει πάνω από πέντε μονάδες και έχει αποκλιμακωθεί στο 21,7% σε σχέση με το 27% του 2014.
Ο δρόμος ανασυγκρότησης της χώρας και εξόδου από την κρίση δεν είναι ούτε εύκολος ούτε αυτονόητος, αυτονόητο είναι όμως ότι στη σημερινή κατάσταση ακόμη και οι σειρήνες της καταστροφής χαμηλώνουν τους τόνους».