Δήμαρχος Σαμοθράκης Στο ΧΩΝΙ: «Δεν μπορούμε να είμαστε αποκλεισμένοι. Να βρεθεί οριστική λύση» Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 10:18

Την επανέναρξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ, από σήμερα έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η SAOS FERRIES, μόλις δύο μέρες μετά την ακινησία του πλοίου στην οποία προχώρησε για δίμηνες εργασίες συντήρησης και επισκευών.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η επαναδρομολόγηση του ΣΑΟΣ ΙΙ αποφασίστηκε μετά από αίτημα του δημάρχου Θανάση Βίτσα και των κατοίκων του νησιού, «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο των οξυμένων προβλημάτων από τη φυσική καταστροφή, αφού διαπίστωσε την απουσία οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης για την αντικατάστασή του από πλοίο άλλων εταιρειών και αφού αποδείχθηκε στην πράξη για άλλη μια φορά ότι είναι ο μόνος φορέας για παροχή σύγχρονης και συχνής συγκοινωνίας στη Σαμοθράκη».

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, Στο ΧΩΝΙ η δημοτική αρχή ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία την αναβολή, κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα, της ακινησίας του πλοίου, αίτημα το οποίο όχι μόνο έγινε δεκτό, αλλά δόθηκε η παράταση δύο εβδομάδων. Ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, πάντως, υπογραμμίζει ότι «χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων οι αντοχές μας θα εξαντληθούν πολύ σύντομα», διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη συνέχιση των προσπαθειών «σε όλες τις κατευθύνσεις και όσο χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί». «Καθημερινά μετακινούνται πολλοί άνθρωποι από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη. Δεν μπορούμε να είμαστε αποκλεισμένοι. Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, οπότε και σταματούν τα δρομολόγια, θα έχει βρεθεί μια λύση», επισημαίνει ο κ. Βίτσας.