Θ. Παραστατίδης Στο ΧΩΝΙ: «Το ποδόσφαιρο να είναι γιορτή και όχι χουλιγκανισμός» Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 14:26

«Ζούγκλα» χαρακτηρίζει Στο ΧΩΝΙ όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, τονίζοντας μάλιστα ότι «πρέπει στο ποδόσφαιρο να υπάρξουν κανόνες».

Είναι σαφές ότι μία μέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος, μέχρι να μπει ένα πλαίσιο γύρω από το ποδόσφαιρο και τις απειλές της FIFA για Grexit, ο βουλευτής επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να επικρατήσει «το ποδόσφαιρο ως γιορτή» και όχι «ως χουλιγκανισμός».

Ακολουθεί η άποψή του:
«Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η διακοπή του πρωταθλήματος. Μάλιστα, θα ήταν προτιμότερο αυτό να έχει συμβεί πολύ νωρίτερα. Με αφορμή όλα αυτά τα ευτράπελα στην Τούμπα, έπρεπε η κυβέρνηση να στείλει ένα μήνυμα: Ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Πρέπει να τακτοποιηθούν πολλά θέματα στο χώρο του αθλητισμού. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι ποδόσφαιρο. Οι εικόνες που ζούμε σε κάθε ντέρμπι είναι ντροπή και δεν τιμούν τη χώρα μας. Κανείς δεν θέλει αυτή τη ζούγκλα στα ελληνικά γήπεδα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι γιορτή και όχι χουλιγκανισμός, όπως τον μετατρέπουν μεγαλοπαράγοντες».