Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Στο ΧΩΝΙ: «Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί» Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 18:09

Αγκαλιασμένοι σφιχτά εντοπίστηκαν οι 26 άνθρωποι που βρήκαν τραγικό θάνατο στην παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι, στην περιοχή Αργυρή Ακτή.


Μιλώντας Στο ΧΩΝΙ ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, σημείωσε: «Πριν από λίγο οι 21 διασώστες που βρίσκονται στην Ανατολική Αττική, εντόπισαν νεκρό έναν ηλικιωμένο. Ο άτυχος άνδρας, που είχε κινητικά προβλήματα, έφερε εκτός από εγκαύματα και χτυπήματα, που σημαίνει ότι έδωσε αγώνα για να σωθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς, φοβόμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί», σχολιάζει ο κ. Οικονομόπουλος.
Μιλώντας για την εικόνα των 26 σορών που βρέθηκαν από τους διασώστες αγκαλιασμένοι, ο κύριος Οικονομόπουλος ανέφερε πως «οι εικόνες αυτές είναι δύσκολο να περιγραφούν με ανθρώπινες λέξεις και πως το θέαμα ήταν αρκετά σκληρό για όλους».

Η παρέμβασή του Εθνικού Σταυρού ξεκίνησε από την Κινέτα. Εκεί στήθηκε ένας σταθμό Πρώτων Βοηθειών και μετά από κλήση των Δήμων Νέας Μάκρης και Ραφήνας στήθηκαν ακόμη δύο σταθμούς για παροχή πρώτων βοηθειών, διαδικασία αναζητήσεων, πρόνοιας και ψυχολογικής υποστήριξης.

Αυτήν την στιγμή συνεχίζεται η επιχείρηση στο Μάτι καθώς οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού μαζί με την αστυνομία ψάχνουν ένα- ένα τα καμμένα σπίτια και τα ξενοδοχεία της περιοχής για τυχόν νεκρούς ή τραυματίες.

Παράλληλα οι εθελοντές και το τμήμα νοσηλευτικής συνδράμουν με όλα τα μέσα, βοηθώντας τους πληγέντες και προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, καθώς και νερό και τροφή.
Ανοιχτό είναι και το Κλειστό Γυμναστήριο της Ραφήνας, όπου εκεί έσπευσαν όσοι επλήγησαν από την πυρκαγιά, λαμβάνοντας την φροντίδα των εθελοντών.