Η ιστορία του µικρού Κυριάκου: Ενα πολιτικό παραµύθι γεµάτο... αλήθειες Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 23:08

Κάπου εκεί, στο άθλιο, εχθρικό Παρίσι ζούσε πριν πολλά, πολλά χρόνια ο µικρός Κυριάκος ως κρατούµενος πολιτικός.


Clipboard01gata

Την ώρα που άλλα παιδάκια πίσω στην Ελλάδα περνούσαν ζωή και κότα, χωρίς να έχουν το µπαµπά στο σπίτι να τα µαλώνει κάθε τόσο (αφού ήταν µόνιµες διακοπές σε όµορφα νησιά όπως η Γυάρος και η Μακρόνησος, µε όλα τα έξοδα πληρωµένα από το κράτος), ο µικρός Κυριάκος ζούσε στην καταπίεση και τη µελαγχολία.

Οι µέρες πέρναγαν βαρετά για τον µικρό Κυριάκο, που µόνο του χόµπι είχε να παίζει µε τις κούκλες του και να απολύει τις κοπέλες που τον φρόντιζαν.

Hταν ένα µικρό και δραστήριο παιδάκι που δεν άργησε να πει την πρώτη του κουβεντούλα! Συγκινηµένοι γονείς και φίλοι τον είδαν να πιάνει ένα τηλέφωνο του σπιτιού και να λέει «∆ιµένθ, ∆ιµένθ». Αρχικά δεν κατάλαβαν τι έλεγε, αλλά η µεγάλη αδερφή του, η Ντόρα, κατάλαβε ότι έλεγε Ζίµενς στα γαλλικά!

Αξέχαστη έµεινε και η ηµέρα που ο µικρός Κυριάκος έκανε για πρώτη φορά τη βόλτα του στο Παρίσι, µόλις άρχισε να περπατάει. Στην Παναγία των Παρισίων ήταν µια φτωχούλα ζητιάνα, που αγκαλιά µε το παιδί της, είδε µε συγκίνηση µια κυρία να της αφήνει χρήµατα, αρκετά χρήµατα, για να µπορέσει να δώσει φαγητό στο παιδάκι της για έναν ολόκληρο µήνα.

Ο µικρός Κυριάκος είδε το σκηνικό και έγινε κατακόκκινος από τα νεύρα! Καλά, καλά δε µπορούσε να περπατήσει, βρήκε όµως τη δύναµη να φτάσει στη ζητιάνα, να της βουτήξει τα λεφτά και να τα δώσει σε έναν βαθύπλουτο εργολάβο της πόλης, που έκανε και αυτός τον περίπατό του.

Πιο δίπλα, ο µπαµπάς του µικρού Κυριάκου καµάρωνε τη δηµοκρατική ευαισθησία του γιου του: «Αυτός µια µέρα θα γίνει επίσηµο γραφείο Τύπου στους καναλάρχες της Ελλάδας», προέβλεψε ενώ ένα δάκρυ ήρθε να αυλακώσει το µάγουλο του...