Λατρεµένη η σκιώδης η κυβέρνηση του Κυριάκου! Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 00:46

Οχι, αναγνώστη µου, δεν έγινε ακόµη ο Κυριάκος πρωθυπουργός, και επειδή δυστυχώς για όλους εµάς που τον αγαπάµε, η κυβέρνηση αυτού του Τσίπρα πάει για να φέρει λύση για το χρέος, δεν αποκλείεται να µη γίνει και ποτέ.

Τον είδαν οι φίλοι του µελαγχολικό τον καλό και σέξι Μητσοτάκη και του είπαν ότι µπορεί να είναι και αυτός πρωθυπουργός από τώρα, ένας σκιώδης πρωθυπουργός µιας σκιώδους κυβέρνησης. Και πράγµατι, ο Κούλης έφτιαξε τη σκιώδη κυβέρνηση των πιο σκιωδών ονείρων του κάθε νεοφιλελέ!

Με αέρα ανανέωσης, δηµιουργίας και µε τον Μάκη τον Βορίδη στο σκιώδες υπουργείο Εσωτερικών. Τσεκουράτα, µοντέρνα πράγµατα! Ρήξη µε το παλιό και στο σκιώδες υπουργείο Ανάπτυξης, που έβαλε την καλή του αδερφούλα τη Ντόρα. Ναι, βρε κουτό! Με Κούλη πρωθυπουργό, η ανάπτυξη των παιδιών σου θα είναι οικογενειακή υπόθεση!

Μεγάλη η χαρά και για τους καναλάρχες. Αν πέσει ο Τσίπρας, το τζάµπα είναι σίγουρο µε υπουργό την... Αννα Μισέλ Ασηµακοπούλου, αυτή τη γλυκιά γυναικούλα, που κατάλαβε πρώτη ότι ο Αλέξης είναι ο νέος... Χίτλερ! Μιλάµε για ογκόλιθο της πολιτικής...

Πάµε στο υπουργείο Αµυνας; Οσο βλέπετε τις ασκήσεις στο Αιγαίο, εσείς παραγγέλνετε! Ναι, ναι, ναι καλά καταλάβετε, η Αδωνάρα, εκτός από αντιπρόεδρος Κούλης είναι και σκιώδης υπουργός Αµυνας! Γιατί στη σκιά γίνεται η καλύτερη δουλειά και στα εξοπλιστικά! Και ο Αδωνις ξέρει να µιλάει µε πολυεθνικές, όπως καλά θυµούνται οι Γερµανοί από την εποχή που, ως υπουργός του Σαµαρά, πάλεψε σκληρά να ξεπουλήσει την Υγεία!

Στο Εργασίας; Ο Βρούτσης, ντε! Αυτόν ξέρει η τρόικα, αυτόν εµπιστεύεται ο Κυριάκος. Δεν είναι ώρα για πειραµατισµούς, όταν πρόκειται για τη µάχη της προστασίας της σφαγής των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωµάτων. Βρούτσης. Εγγύηση!

Στο σκιώδες υπουργείο Εξωτερικών, ο Κυριάκος έβαλε τον Κουµουτσάκο, για να µπορέσει να βάλει τον Κικίλια εκπρόσωπο του κόµµατος (δεν βλέπουµε άλλον λόγο), ενώ στο Πολιτισµού και Αθλητισµού έβαλε Ολγάρα και Αννα Καραµανλή. Και όµορφα έκανε!

Στο Μεταναστευτικής πολιτικής, ΣΟΦΑ έβαλε τον Μίλτο τον Βαρβιτσιώτη, γιατί όσο εξαθλιωµένος και να είσαι, δεν θες να έρθεις σε χώρα που προοορίζει η αξιωµατική αντιπολίτευση για υπουργό τον «Μπάρµπι». Και για να το δέσει, έβαλε αναπληρώτρια τη Βούλτεψη (για να θέλουµε να φύγουµε και εµείς οι ντόπιοι).

Ποιος θα συντονίζει τα αστέρια; ο Μαέστρος ο Κωστής Χατζηδάκης! Δεν περιγράφω άλλο. Και δεν σας λέω και τα υπόλοιπα όνοµατα, γιατί βαριέµαι να γράφω. Βρείτε τις κυβερνήσεις του Σαµαρά, από εκεί πέρασαν και οι υπόλοιποι. Γιατί ο Κυριάκος λατρεύει το νέο, το κέντρο, τον Αδωνι και τον Σαµαρά.
Καληνύχτα και ο Θεός να µας φυλάει...

ΓΑΤΑΔΟΤΗΣ σας ο Στέλιος Ποτηράκης - δημοσιεύθηκε Στο ΧΩΝΙ / 27.11.2016