4 Μαρτίου δεν ξεχνώ: Γιορτάζει 
ο Κυριάκος, ο Φιγιόν και ο Μαζώ! Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 23:15

Συνήθως, το λογαριασµό του Κυριάκου µας στο τουίτερ τον χειρίζονται άλλα παιδάκια, υπάρχουν όµως φορές που ο Κούλης µπαίνει ο ίδιος και µαγεύει το κοινό του µε τη χαριτωµενιά και την εξυπνάδα του.

Να, τις προάλλες που κέρδισε το χρίσµα στους Γάλλους δεξιούς ο Φρανσουά ο Φιγιόν, ο Κυριάκος πήρε χαρούµενος το κινητό και έδωσε συγχαρητήρια στον Φρανσουά, τονίζοντας ότι έχουν και την ίδια ηµέρα γενέθλια. Τι πολιτικός ογκόλιθος είναι αυτό το παιδί... Τι ανάλυση, τι ποιότητα...

77777

Και ήθελε να γράψει και άλλα ο Κυριάκος. Οχι για τον Φιγιόν. Για τα γενέθλιά του. Αλλά αυτό το ρηµάδι το τουίτερ δεν αφήνει τον Κούλη να εκφραστεί, του βάζει όρια στις λέξεις και καταπιέζει το καλό αυτό παιδάκι, που τόσο χάρηκε που έχει την ίδια ηµέρα γενεθλιάκια µε έναν Γάλλο πολιτικό.

Ο Γαταδότης, που έχει παραπάνω λέξεις κάθε εβδοµάδα, θα καλύψει το κενό. Καταρχάς, να πούµε ότι Κούλη-Φρανσουά δεν ενώνει µόνο η ηµεροµηνία γέννησης αλλά και το γεγονός ότι ότι αµφότεροι ήταν υπουργοί που έφαγαν το κράξιµο της κοινωνίας σε Ελλάδα και Γαλλία για την εφαρµογή των νεοφιλελέ πολιτικών (απολύσεις ο σέξι Κούλης, τσάκισµα δικαιωµάτων σε συντάξεις, εργασιακά, παιδεία ο Φρανσουά).

Ο Κυριάκος, πάντως, είναι πολύ χαρούµενος που στα γενέθλια του στις 4 του Μάρτη γιορτάζει ο Οσιος Γεράσιµος, ο Ιορδανίτης (µεγάλη η χάρη του Κυριάκου).

Ο µεγάλος αρχηγός του Αδωνι νιώθει σούπερ ήρωας, αφού το 1827, στα γενέθλιά του ο Καραϊσκάκης νίκησε τις δυνάµεις του Κιουταχή στο Κερατσίνι (γι' αυτό και είναι Ολυµπιακάρα ο πρόεδρος).

Ακόµη πιο υπερήφανος είναι που στις 4 Μάρτη του 2014 ιδρύθηκε το... Ποτάµι. Ναι, αναγνώστη µου, Κούλης και κοµµατίδιο Σταύρακα γεννήθηκαν την ίδια ηµέρα (και ακολούθησαν και την ίδια πορεία). Εθνική ανατριχίλα...

Την ίδια ηµεροµηνία µε τον Κυριάκο γεννήθηκε και ο γίγαντας ο Γιώργος ο Μαζωνάκης, για αυτό και περιµένει ο Μητσοτάκης πότε θα πάρει κανέναν χρυσό δίσκο πάλι ο Γιώργος, για να γράψει στο τουίτερ: «Συγχαρητήρια στον Γιώργο Μαζωνάκη για τη µεγάλη του επιτυχία. Μας ενώνει ο αγώνας για την καψούρα (και ότι έχουµε ίδια µέρα γενέθλια)».

Nα πούµε, πάντως, ότι έχουν γεννηθεί την ίδια ηµεροµηνία και σπουδαίοι λογοτέχνες, όπως ο Ηλίας Βενέζης και ο Αλέξανδρος Παπαδιαµάντης, αλλά αν κρίνουµε από τους λόγους του Κυριάκου στη Βουλή. δεν τον ενώνει µε αυτούς η ικανότητα στη... γραφή.

Στις 4 Μάρτη. έχει γενέθλια και ο πρόεδρος της Βουλής, ο Νίκος ο Βούτσης αλλά αυτός είναι αριστερός και ο Αδωνις τού έχει πει να µην του δίνει συγχαρητήρια και ότι θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, όπως κάθε κοµµουνιστής.

Κλείνοντας, αγαπηµένε µου αναγνώστη, να σου θυµίσω ότι γύρω µας υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για γέλιο και ότι µε τον Κυριάκο αρχηγό στη Ν∆, κάθε ηµέρα είναι γιορτή και µην αποκλείεις να αρχίσει κάθε ηµέρα να δίνει συγχαρητήρια και χαµογελάκια στον κάθε πιθανό και απίθανο. Και άσε τους παλιοπετούγιες να κοροϊδεύουν...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4.12.2016

cover 244