Τo υπέροχο ποδαρικό που έκανε στο Twitter ο λατρεµένος µας ο Κυριάκος για το 2017 Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 03:07


Ε, τώρα που ξέρουµε ότι ο Κυριάκος δεν έδωσε 20 λεπτά παραπάνω στο αγωνιστικό µετερίζι του Ντα Κάπο, µπορούµε να δούµε το νέο έτος µε αισιοδοξία.

Κυκλοφόρησαν διάφορες σάχλες, βέβαια, στο ίντερνετ. Κάποιοι παλιοπετούγιες αναρωτήθηκαν ποιο θα ήταν το πρώτο τιτίβισµα του Κυριάκου, αν επίκειτο αύξηση στα χαρτιά υγείας αλλά η στήλη καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις εξυπνάδες.

Ο σέξι ο Κούλης να ξέρετε ότι εστιάζει στα σπουδαία, στα σηµαντικά, στα καίρια και δεν ασχολείται µε αηδίες. Και ακούει προσεκτικά και το θείο Σόιµπλε, αυτόν τον άγιο άνθρωπο, αυτό το τοτέµ του γλυκού του νεοφιλελευθερισµού, που τόσα καλά έχει φέρει και στην πατρίδα µας.

Πήρε, λοιπόν, ο Κυριάκος το θείο του τον Γερµανό και τον ενηµέρωσε ότι έρχεται αύξηση του φόρου στον καφέ! Ο Σόιµπλε έφριξε! «Να πας αµέσως στο Κολωνάκι να προλάβεις να τον πιεις µε την παλιά τιµή», του είπε.

«Πρωτοχρονιάτικα;», τόλµησε να πει ο Κυριάκος. «Πγωτοχγιονιάτικα, ναι», φώναξε ο Σόιµπλε και ο Μητσοτάκης δεν είχε άλλη επιλογή. Ηταν ένας µελαγχολικός, µοναχικός καφές. Ο Κούλης πόζαρε ανέµελος και τυχαία ένας φωτογράφος τον απαθανάτισε τη στιγµή που έπινε το µέτριο, µε µαύρη ζάχαρη καφεδάκο του. Τον τελευταίο καφεδάκο του στο µαρτυρικό Κολωνάκι, πριν ανέβει η φορολογία και φέρει νέα βάσανα στον σκληρά δοκιµαζόµενο ελληνικό λαό.

Είναι σαφές, αναγνώστη µου. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ο Κυριάκος είπε όχι στο να πάρουν λεφτά οι φτωχοί οι γέροι της χώρας, είπε ναι στο να πάρουν τα λεφτά πίσω οι καναλάρχες οι φίλοι του, είπε όχι (µε αγωνιστική παρουσία αξιοζήλευτη) στο να αυξηθεί ο φόρος στον εσπρέσο µακιάτο, είπε ναι στο να γίνουν εκλογές για να συνεχίσει να απολύει και να κάνει περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία.

Ναι, όχι, όχι, ναι. Και η ζωή συνεχίζεται. Και εκλογές δεν έρχονται. Και ο Κούλης αγχώνεται. Και όταν αγχώνεται, πίνει καφέδες. Και οι καφέδες θα ακριβύνουν. Και ο Κυριάκος θα πληρώνει καπουτσινοχαράτσι στον Τσίπρα. Κατάλαβες; Σα δε ντρέπονται αυτοί οι κανίβαλοι, οι αριστεροί...