Φώφη, καν’ το όπως ο Κούλης Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 14:18


Η Φώφη ονειρεύεται να συνεργαστεί µε τον Κούλη. Η Φώφη άρχισε να καρατοµεί όπως ο Μητσοτάκης. Η Φώφη έχει πρόγραµµα.

Αγαπηµένε µου, η στήλη θέλει να σου ξεκαθαρίσει ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια, όλοι ΠΑΣΟΚ είµαστε σε αυτή τη χώρα, ΠΑΣΟΚ γεννιόµαστε, απλώς πολλοί χάνουν στη συνέχεια το δρόµο τους.


Clipboard03222222

Και επειδή, Μίµη µου, µπορεί να ρωτήσεις: «Καλά, ρε χοντρέ, τόσο καιρό εσύ δε µας λες ότι είσαι µε τον Κούλη;», θα σου απαντήσω:

1ον) Οτι δεν είναι ωραίο που µε είπες χοντρό και δεύτερον ότι είσαι χοντροκέφαλος. Γιατί ποια η διαφορά της Νέας Νέας Δηµοκρατίας του Αντώνη και του Κυριάκου µε το Νέο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου και της Φώφης;
Είτε ΝΔ στηρίξεις είτε ΠΑΣΟΚ στηρίξεις, το αποτέλεσµα είναι το ίδιο: Η χαρά των καναλαρχών και του ακραίου νεοφιλελευθερισµού. Τι δεν καταλαβαίνεις, δηλαδή;

Την προηγούµενη εβδοµάδα, αυτή η γωνία πολιτισµού ασχολήθηκε µε την ορθότατη απόφαση του Κυριάκου να ξαποστείλει την Παπακώστα, η οποία τόλµησε να κάνει κριτική στο αληθινό αφεντικό του κόµµατος. Τον Αδωνι τον Γεωργιάδη.

Κάνει τόσο αγώνα η ΝΔ να χτίσει το ακροδεξιό, λαϊκίστικο προφίλ της. Και στα ακροδεξιά κόµµατα οι βουλευτές δεν επιτρέπεται να κάνουν κριτική στην ηγεσία.

Τα είδε αυτά η Φώφη, που πάντα παρακολουθεί τη δράση του µεγάλου ηγέτη, Κυριάκου, και ζήλεψε. Επειδή, λοιπόν, ένας Ξεκαλάκης (είναι, λέει γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ) έκανε κριτική, πήρε τις αποφάσεις της.

Αλλά για να δείξει και το µεγαλείο της πολιτικής της σκέψης, δεν καρατόµησε τον Ξεκαλάκη. Κατήργησε τη θέση του! Μεγαλειώδες. Ο Κυριάκος ζήλεψε και στεναχωρήθηκε. Και αυτός έτσι έπρεπε να το κάνει. Δεν έπρεπε να καρατοµήσει την Παπακώστα, έπρεπε να καταργήσει τη θέση του... βουλευτή, γενικώς. Αντε γιατί σαν πολλή δηµοκρατία έχουµε δώσει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και είναι κατάντια.

Και να ξέρετε ότι και ο Σταύρος ο Θεωδοράκης θα ήθελε πολύ να βγει και να καρατοµήσει κανένα απείθαρχο στέλεχος, αλλά έχει ένα πρόβληµα. Δεν έχει πια στελέχη. Ούτε κόµµα έχει, δηλαδή, αλλά δεν του το λέµε γιατί δε θέλουµε να τον στεναχωρήσουµε.

ΜΙΚΡΑ... ΓΑΤΑΔΟΤΙΚΑ

➤ 4,2% το πρωτογενές του 2016 είπε η Eurostat. Η χώρα καταστρέφεται είπε ο ΣΚΑΪ. Συγνώµη, αλλά εγώ θα πιστέψω τον ΣΚΑΪ που έχει τον Λυριτζή, που τον ξέρω. Η Eurostat ποιον έχει να βγαίνει στο πρωινό πρόγραµµα να κάνει προπαγάνδα; Σας παρακαλώ πολύ...

➤ Εφυγε ο Πάνος ο αρχηγός µας. Εφυγε ο Στέλιος µε τον Λάµπρο και έµειναν χωρίς αρχηγούς και οι αντίπαλοι. Εφυγε και η Ειρήνη. Πόσο να τη βγάλουµε µε Μπο και Λάουρα, ρε αδέρφια; Πρόβληµα.

➤ Είχαµε το Πάσχα. Καπάκια του Αγίου Γεωργίου. Τώρα έχουµε το τετραήµερο της Πρωτοµαγιάς. Καλά πάει το πράγµα. Και το καλοκαίρι θα ψάχνουµε κελεµπία να πάµε να απολαύσουµε τα µπάνια µας στις παραλίες. Πρόβληµα και εδώ.

➤ Εγινε το ραντεβού Μητσοτάκη-Καραµανλή. Η Φώφη πάει για νέο συνέδριο. Το κατάλαβες και εσύ, αναγνώστη µου, ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019, ε; Σε λίγο καιρό θα καταλάβεις και ποιος θα τις κερδίσει και πάλι...