Ενισχυµένος βγήκε από το Eurogroup o Σόιµπλε! Στη ΝΔ Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 23:15


Η στήλη, αγαπηµένε µου Μίµη, νιώθει µια τεράστια ανακούφιση που στις 22 του Μάη η χώρα δεν έζησε την εθνική καταστροφή, την οποία επιδιώκουν αυτοί οι αριστεροί που µας κυβερνάνε.

Ευτυχώς, η συµφωνία για την ελάφρυνση του χρέους δεν έγινε και, πλέον, ζούµε µε την αγωνία γιατί κάτι κοµµουνιστές (όπως ο Μοσκοβισί για παράδειγµα) εκτιµούν ότι θα την πάθουµε τη ζηµιά στις 15 του Ιούνη.

Να το πούµε ακόµη µία φορά µπας και το εµπεδώσεις, αναγνώστη µου: Το χρέος της χώρας είναι βιώσιµο. Υγιέστατο. Δεν θα πεθάνει ποτέ. Χίλια χρόνια θα ζήσει. Δεν έχουµε κανένα λόγο να πάµε και να ζητήσουµε να µας το σκοτώσουν.

Και ότι το χρέος είναι βιώσιµο, δεν το λέω εγώ, που στο κάτω-κάτω τι είµαι, απλά ένας εκ των κορυφαίων αρθρογράφων της χώρας. Το λένε σηµαντικοί παίκτες: Το λέει και ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, το λέει και ο φιλέλλην ο Σόιµπλε.

Αυτή η αθώα γερµανική ψυχούλα, αυτός ο ανθρωπιστής. Ο τελευταίος που έµεινε να προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό και ακέραιο το υπερήφανο χρέος, που µε τόσο κόπο γιγάντωσαν οι µεγάλοι ηγέτες της Νέας Δηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ο τελευταίος των τροϊκανών...

Την ίδια ώρα που όλος ο πλανήτης παλεύει να ελαφρύνει το χρέος µας, ο Σόιµπλε είναι ο ακλόνητος ο Γερµανός που το στηρίζει και έχει µαζί του και τον Κυριάκο τον τσολιά! Ενας Γερµανός κι ένας τσολιάς...

Και να ξέρετε ότι µπορεί, πλέον, τον Σόιµπλε να τον κράζουν: 1) Ο ίδιος ο γερµανικός Τύπος που για πρώτη φορά δηµόσια τον κατακρίνει τόσο έντονα για την εµµονική του στάση απέναντι στην Ελλάδα, 2) οι Γερµανοί πολίτες που, όπως έδειξε πρόσφατη δηµοσκόπηση, δεν τρώνε πια το σανό περί τεµπέληδων Ελλήνων, 3) µεγάλες χώρες-παίκτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, 4) αξιωµατούχοι της Κοµισιόν, 5) η Αµερική και το Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο και 6) οι Ελληνες πολίτες και φυσικά η ελληνική κυβέρνηση αλλά ο Γερµανός σκοταδιστής βγήκε ενισχυµένος από το Eurogroup.

Τον έχουν σε ακόµη µεγαλύτερη εκτίµηση ο Αδωνις, ο Κικίλιας, ο Λοβέρδος και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και είναι παράσηµο του Σόιµπλε που µπορεί να έγινε ρεζίλι σε ολόκληρο τον πλανήτη, κατάφερε όµως να διατηρήσει στο πλευρό του τα ελληνικά σκυλιά του νεοφιλελευθερισµού.

Και να σας κάνω µια πρόβλεψη; ΟΚ, θα χάσει στο τέλος. Και το τέλος έρχεται σε 15-20 ηµέρες. Το χρέος θα ελαφρυνθεί. Η Ελλάδα θα συνεχίσει το δρόµο της προς την οριστική έξοδο από την επιτροπεία. Αυτό, όµως, δε σηµαίνει ότι εµείς όλοι που αγαπήσαµε τον Σόιµπλε θα πρέπει να σταµατήσουµε να τον τιµούµε και να τον λατρεύουµε. Ο (απ)άνθρωπος έκανε τα πάντα για να σκοτώσει τη χώρα µας. Πάλεψε µε όλες του τις δυνάµεις και αυτό να ξέρετε ότι η Νέα Δηµοκρατία του το αναγνωρίζει.

Και αν µου επιτρέπεις, Αδωνι, µια πρόταση: Στην οδό Παπασταύρου, ας βάλουµε κι ένα άγαλµα του Βόλφγκανγκ. Σε συγκίνησα, µπαγάσα, κυριακάτικα, το ξέρω.