Κι αν είναι ροκ να τον... φοβάσαι Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 15:37


Ο ΓΑΤΑδότης, καλέ µου αναγνώστη, νιώθει ελάχιστος µπροστά στους καλούς συναδέλφους, αγιογράφους του Liberal.

Γιατί, διάολε, έπρεπε τόσο καιρό να έχουµε γράψει εµείς πρώτοι ότι ο πρόεδρος ο Κούλης είναι ροκ! Αλλά δεν το γράψαµε... Το διαβάσαµε.

7 677

Και το διαβάσαµε εκεί στο Liberal.gr και συµφωνούµε σε κάθε λέξη, σε κάθε κόµµα (το σηµείο στίξης, όχι το κόµµα που σε έβαλε να το παίζεις... εκπρόσωπος, βρε Βασιλάκη Κικίλια).

Διαβάσαµε, λοιπόν, ότι στενός συνεργάτης του Κούλη, που τον ακολουθεί περισσότερο από είκοσι χρόνια, λέει συνέχεια ότι ο πρόεδρος είναι... ροκ.

Τώρα, υπάρχει µια µικρή απορία. Καλά όταν ήταν βουλευτής. Ή µετά που έγινε υπουργός. Ή τώρα που είναι προεδράρα. Να έχει στενό συνεργάτη. Πριν από είκοσι χρόνια, όταν ο Κυριάκος ήταν 28 χρονών και έκανε µεταπτυχιακό, σε τι στο καλό συνεργάζονταν στενά; Διαβάζανε παρέα;

Κλείνει αυτή η µικρή παρένθεση, επιστρέφουµε στην ουσία. Ναι, ΕΙΝΑΙ ροκ ο Κυριάκος. Καταρχάς ο άνθρωπος φαίνεται. Τον βλέπεις και λες αυτός δεν είναι µπούλης, δεξιούλης, αδούλευτος, γόνος και βουτυροµπεµπές. Τον βλέπεις και λες «πού έχει παρκάρει τη Χάρλεϊ, το άτοµο;»!

Γράφει, µάλιστα, το άρθρο ότι απόδειξη ότι είναι ροκ είναι και το ότι όταν πήγε στη Μεσσολακιά Σερρών, ένας κάτοικος του χωριού τον πλησίασε και του ζήτησε να «κάνει κάτι για το νερό της περιοχής».

Και τι του απάντησε, λέτε, ο Τζιµ Μόρισον της Ελλάδας; Αντιγράφουµε από το liberal: «Εγώ σήµερα σας έφερα βροχή και αυτό είναι... τζάµπα» απάντησε µε χιούµορ ο κ. Μητσοτάκης, µένοντας µακριά από τον κλασικού τύπου πολιτικό, που θα έδινε µια εύκολη υπόσχεση. Αλλά είπαµε ο «πρόεδρος είναι ροκ». Γκαντέµης είναι ο πρόεδρος, δεν είναι ροκ, αλλά ας µην το κάνουµε θέµα. Πάντως, τη λύση την έδωσε. Ως µεγάλος πολιτικός. Την επόµενη φορά που θα ξεµείνουν από νερό στη Μεσσολακιά, θα ανέβει ο Κούλης να φέρει καµία µπόρα. Οραµα. Δράση. Λύσεις.

Σε άλλο σηµείο αυτού του αντικειµενικού ροκ πονήµατος διαβάζουµε: «Ο Κυριάκος δεν θα σε “γλείψει”, αλλά και δεν θα σε κοροϊδέψει». Αλλά θα σε απολύσει αν τύχει και είσαι τίποτα βρωµερός δηµόσιος υπάλληλος.

Ας σταµατήσουµε τις αντιγραφές, όµως, και ας περάσουµε στο δικό µας ρεπορτάζ. Μαθαίνουµε, λοιπόν, ότι όταν ήταν στη Γαλλία πολιτικός εξόριστος, ο Κυριάκος δεν άκουγε «Φρέρε Ζάκε ντιν νταν ντον» και άλλες τέτοιες φλωριές, αλλά στο γραµµόφωνο της µαρτυρικής έπαυλης έπαιζαν όλη ηµέρα σκληρές ροκιές. Και ο Κούλης φόραγε δερµάτινα πάµπερς µε καρφιά. Είναι ροκ, αφού.

Επίσης, να ξέρετε, ότι ο Κυριάκος στα νιάτα του είχε σχηµατίσει µια σούπερ ροκ µπάντα. Θα είχε σαρώσει την παγκόσµια σκηνή η συγκροτηµατάρα, αλλά λίγο πριν γίνει η πρώτη ηχογράφηση, ο Κυριάκος τους απέλυσε όλους. Ατυχία.

Για να έρθουµε και στο σήµερα, πόσο τυχαίο είναι ότι έχει αντιπρόεδρο τον Αδωνι; Κλασική φωνή για ντεθ µέταλ είναι ο µπαγάσας ο Γεωργιάδης όταν υστεριάζει και αρχίζει τις κορώνες. Πόσο τυχαίο είναι ότι έχει δίπλα του ο Κούλης τον Χατζηδάκη και τον Δένδια, αυτούς τους κλασικούς τους µαλλιάδες;

Είπαµε, ο πρόεδρος είναι ροκ. Και ως ροκ γουστάρει Αγγελάκα. Και ξέρει από τώρα ότι το 2019, το βράδυ των εκλογών, θα ακούει µαζί µε τη Σοφία τη Βούλτεψη το «Ο χαµένος τα παίρνει όλα». Είπαµε. Ο πρόεδρος είναι ροκ.

ΓΑΤΑδότης σας ο Στέλιος Ποτηράκης