Έρχονται δεύτεροι Παππάς, Σπίρτζης Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 11:28


Αγαπημένε μου αναγνώστη είμαι έξαλλος γιατί αυτή η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει διαρκώς και, μάλιστα, μέσα στα μούτρα μας.

Βγήκαν και ανακοίνωσαν Σπίρτζης και Παππάς ότι ξεκινάει δράση για την εγκατάσταση δωρεάν wifi σε 2.030 λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Μα σοβαρά τώρα; Οι κύριοι αυτοί, άραγε, δε γνωρίζουν ότι ο ηγέτης μας, ο Αντώνης ο Σαμαράς έχει βάλει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη τη χώρα;

Και δε το λέμε εμείς, ο ίδιος ο άριστος ο Αντώνης το είχε πει. Τον Νοέμβριο του 2013: «Εγώ σήμερα μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi internet. Σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο».

Και είχε πει και άλλα ο μεγάλος αυτός πολιτικός ογκόλιθος: «Θα το κάνουμε. Και γι’ αυτό το είπα. Θα γίνει. Το έχω ψάξει για να το πω. Είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και δείχνει στους νέους ότι κάποιος νοιάζεται. Δε λέω ο Σαμαράς, δεν έχει καμία σημασία ο Σαμαράς ή το ποιο κόμμα. Νοιάζεται. Ότι υπάρχει η Ελλάδα που νοιάζεται γι’ αυτά τα παιδιά. Διαφορετικά καήκαμε».

Α, στο διάλο, συγκινήθηκα. Διάλειμμα πέντε λεπτών να κλάψω και επανερχόμαστε.

Ξέρω τι θα πουν τώρα κάτι κομμουνιστές, κάτι αναρχοάπλυτοι, κάτι αριστεροί: Γιατί, ρε, έβαλε πουθενά ίντερνετ ο Σαμαράς;

Τι κουτή ερώτηση, τι κατινιά, τι ντροπή. Σημασία έχει που το είπε, που νοιάστηκε, που μας συγκίνησε. Επρεπε, δηλαδή, να το κάνει κιόλας; Ελάτε, μωρέ τώρα, μην κολλάτε σε λεπτομέρειες.

Θυμήθηκα τώρα που πήγαινε ο Αντώνης με τον Βενιζέλο μας στις εθνικές οδούς και εγκαινίαζε την... έναρξη των εργασιών. Τι ωραίες εικόνες, τι λαμπρές παραγωγές (με εκατοντάδες κομπάρσους και μηχανήματα που έρχονταν ειδικά για τις τελετές). ΟΚ, έργα δε γίνονταν. Αλλά από πάρτυ είχαμε χορτάσει. Και από καναπεδάκια εκ του μπουφέ.

Και ύστερα έπεσαν αυτοί οι μεγάλοι οραματιστές, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ο Σπίρτζης το έκανε ανάποδα! Πρώτα ολοκλήρωνε τους δρόμους και μετά έκανε τα εγκαίνια. Ανάποδοι άνθρωποι. Και έτσι μπορεί να έχουμε εθνικές οδούς και εθνικά δίκτυα ολοκληρωμένα αλλά δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες για πάρτυ σαν αυτά τα ωραία που μας έκανε ο Σαμαράς μας.

Και αφού πιάσαμε τις καταγγελίες για τον Σπίρτζη: Ολα είναι δρόμος. Ταξιδιάρα ψυχή. Σημαδία έχει το ταξίδι. Και πάει και μικραίνει το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το τρένο και το κάνει τρεις ώρες και είκοσι λεπτά. Εχθρός και όσων αγαπάνε τα ταξίδια. Αρη Πορτοσάλτε να το καταγγείλουμε κι αυτό!