Κίνημα (συν)Αλλαγής Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 12:01


Ξέρεις, αναγνώστη μου, ότι η σχέση μας βασίζεται στην ειλικρίνεια και δεν θα ήθελα να σου κρύψω ότι από τη στιγμή που είδα τις ομιλίες της Φώφης και του Κυριάκου στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου ΠΑΣΟΚ δεν έχω σταματήσει να κλαίω.

Οπως και να το δει κανείς είναι συγκινητικό να βλέπεις επί σκηνής τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων που κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία να ισοπεδώσουν την χώρα να είναι και πάλι έτοιμοι και μονιασμένοι να αναλάβουν τον δύσκολο ρόλο να σταματήσουν την αριστερή λαίλαπα που απειλεί ευθέως την Ελλάδα με έξοδο από τα γλυκά μνημόνια.

Κάποτε ο Ανδρέας οραματίστηκε τη μεγάλη αλλαγή, σήμερα η Φώφη πραγματοποιεί τη μεγάλη συναλλαγή. Με τη δεξιά, προφανώς. Διότι και ο τελευταίος πολίτης έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να χωρίζει τη νεοφιλελεύθερη (ακρο)δεξιά του Κούλη και το - ίδιας ιδεολογίας εδώ και καιρό - μεγάλο ΠΑΣΟΚάκι των Λοβέρδων. Σοσιαλισμός και αηδίες κύριοι! Εδώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν βαλθεί να τσακίσουν τη διαπλοκή, στις ιδεολογίες θα κολλήσουμε τώρα;

Και στο κάτω, κάτω, η Novartis (όπως μαθαίνουμε από τα επίσημα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας) είχε πρόβλημα να συνεννοηθεί με τους αριστερούς, αντίθετα δεν είχε κανένα θέμα να επικοινωνήσει (μα είδες, Αντώνη μου, πόσο προσεκτικά, πόσο στρωτά, πόσο όμορφα τα γράφω) με δεξιούς και ΠΑΣΟΚους. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα είστε αγαπημένοι και είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς ότι το ξέρετε και εσείς οι ίδιοι.

Μακάρι να γίνουν εκλογές άμεσα (να δικαιωθεί και το... διαχρονικό αίτημα του Κυριάκου, του Βενιζέλου και του Λεβέντη), να κερδίσει ο Κυριάκος και να συγκυβερνήσει με τη Φώφη τη χώρα. Και όλα αυτά να γίνουν, παρακαλώ πολύ, πριν τον Αύγουστο. Πριν βγάλει αυτός ο Τσίπρας τη χώρα από τα υπέροχα μνημόνια που με τόση επιτυχία έδωσαν πνοή σε κεφάλαιο και πολυεθνικές. Θα πει κάποιος ότι τσάκισαν τον λαό. Ναι, και; Τι το νοιάζει ρε το νέο ΠΑΣΟΚ ο λαός; Σαχλαμάρες θα λέμε τώρα;

Και θέλω, αναγνώστη μου, να εμπιστευθείς το διδυμάκι ΝΔ-Νέο ΠΑΣΟΚ και να ξέρεις ότι άμεσα θα καταφέρει να αλλάξει το κλίμα στη χώρα. Η μεγάλη ζημιά έχει γίνει στον τομέα της ανεργίας, βέβαια: Από εκεί που ο Βρούτσαρος την πήγαινε καρφί για πάνω από το 30% (και θα γνώριζε η χώρα ακόμη μία μεγάλη πρωτιά υπό την καθοδήγηση του Σαμαρά μας), αυτοί οι ξεφτίλες πάνε να την ρίξουν κάτω από το 20%... Αλλά, ας έρθει στα πράγματα ο Κούλης και έχει αυτός τον τρόπο να την ανεβάσει και πάλι. Να είσαι σίγουρος για αυτό, Μίμη μου.

Μα το είπε, παιδί μου, τόσο ξεκάθαρα ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου ΠΑΣΟΚ που δε χρειάζεται να πούμε εμείς τίποτα περισσότερο: «Υπάρχει μέτωπο Δημοκρατίας κατά του πραξικοπήματος που επιχειρείται. Είναι άλλο οι διαφορές με τον συντηρητικό χώρο κι άλλο πράγμα η αντίκρουση με τους σκευωρούς».

Να αγιάσει το στόμα του του ανθρώπου! Εδώ, ρε, μας ψάχνουν για τη Novartis, θα κάτσουμε να κοιτάμε τις διαφορές με τους νεοφιλελεύθερους; Όλοι ένα, ενωμένοι, να επιστρέψουμε να σώσουμε το τομάρι μας! Να γίνει ισχυρό το μέτωπο της (Νέας) Δημοκρατίας, να πάρουν βαθιά ανάσα οι ολιγάρχες, ο παλαιοκομματισμός, οι καναλάρχες, οι εργολάβοι και οι πολυεθνικές και η Ελλάδα να πάει στο διάολο. Τίμιο.