Τα έθιμα του Πάσχα στη Νέα Δημοκρατία Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 14:20


Αφού ο Γαταδότης σου ευχηθεί χρόνια πολλά, να σε ενημερώσω αγαπημένε μου αναγνώστη ότι το καλύτερο Πάσχα είναι το δεξιό Πάσχα, το παραδοσιακό, το νεοδημοκράτικο!

Ανήμερα της Λαμπρής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποδέχεται στο σπίτι του τις κάμερες του Star (για να αποδείξει ότι δεν είναι εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο novartis αφού οι τοίχοι θέλουν φρεσκάρισμα - ποιο δικαστήριο δε θα αθώωνε κατηγορούμενο για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος αν έβλεπε ότι το σαλόνι χρειάζεται βάψιμο;) και εν συνεχεία μεταβαίνει στην Πειραιώς.

Εκεί στα γραφεία του κόμματος, ο Άδωνις κάνει το παραδοσιακό τσούγκρισμα των αυγών με διάφορα στελέχη του κόμματος με εξαίρεση όσους έχουν καρατομηθεί επειδή τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν. Με χαμόγελα και τσιρίδες τσουγκρίζει το αυγό του και όλα είναι γιορτινά και χαρούμενα. Εκτός αν κάποιος σπάσει το αυγό του αντιπροέδρου... Σε αυτήν την περίπτωση, παρεμβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μεγάλος πρόεδρος και απομακρύνει άμεσα από τη ΝΔ τον αυθάδη που τόλμησε να κερδίσει το ακροδεξιό του καμάρι.

Δε θα μπορούσε να λείπει από την δεξιά γιορτή και το παραδοσιακό ψήσιμο αρνιών που, μάλιστα, έχει και μια ιδιαιτερότητα αφού οι οβελίες δε ψήνονται σε σούβλες αλλά σε κάλπες, αφού το αίτημα του Κούλη για εκλογές είναι πάγιο, διαχρονικό και δε γνωρίζει γιορτές και σχόλες.

Το παραδοσιακό τραπέζι είναι πλούσιο στο Πάσχα της Νέας Δημοκρατίας αφού τα εκλογικά αρνάκια συνοδεύουν πλούσια εδέσματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πολύτιμες φακές και άλλα εκλεκτά πιάτα (όλα στην ίδια προνομιακή τιμή των μόλις 12 ευρώ) δίνονται στους δεξιούς άριστους που ξέρουν να καλοπερνάνε!

Και αν κάποιος φάει κάπως παραπάνω και πάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού για κάποιο περίεργο λόγο πάντα υπάρχουν στα φαρμακεία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας διάφορα χάπια novartis για τη δυσπεψία. Ενα τηλέφωνο κάνει ο πρόεδρος από το όμορφο Siemens τηλέφωνό του και η εντολή για να πάνε τα χαπάκια σε όσους... έσκασαν, εκτελείται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Αφού φάνε και χωνέψουν όλοι, οι δεξιοί μαζεύονται όλοι μαζί, το απόγευμα της Λαμπρής και διαβάζουν τον ξένο Τύπο, βλέπουν τα στοιχεία της οικονομίας, ακούνε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και μελετάνε τις δημοσκοπήσεις. Αμέσως μετά, βουρκωμένοι και αδερφωμένοι, κατανοούν ότι έρχεται η Ανάσταση για την Ελλάδα και το γυρνάνε σε Μεγάλη Παρασκευή. Βγάζουν τα κάρβουνα από τις κάλπες, τις στολίζουν με μπλε λουλουδάκια και μικρά τσεκουράκια (προς τιμή του Μαυρουδή του Βορίδη) και τις μετατρέπουν σε δεξιό Επιτάφιο.

Αγκαλιασμένοι οι ταλαίπωροι, οι σκανδαλοχτυπημένοι ψάλλουν όλοι μαζί το "Ω γλυκέ μου Βόλφγκανγνκ" και εύχονται να καταστραφεί η χώρα ώστε του χρόνου το Πάσχα να είναι για αυτούς χαρούμενο.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, Χριστός Ανέστη, καλή Ανάσταση για την πατρίδα τον Αύγουστο και καλά κουράγια στους μίζερους.