Είναι η ώρα για να βγάλεις τον σκασμό, ηλίθιε Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 13:58


Ο αέρας στην Αττική μυρίζει ακόμη καμένες σάρκες αθώων ανθρώπων που τη μία στιγμή χαλάρωναν στο εξοχικό τους και την επόμενη έφευγαν από τη ζωή με τον πιο βίαιο, τον πιο φρικιαστικό τρόπο.

Άνθρωποι έχασαν τα μωρά τους, παιδιά έχασαν τους γονείς τους, ηλικιωμένοι χάθηκαν ανήμποροι να αντιδράσουν, σπίτια έκλεισαν και οικογένειες ξεκληρίστηκαν.

Συμπολίτες μας δίνουν μάχη στις εντατικές των νοσοκομείων να κρατηθούν στη ζωή και τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ τους ενώ πολλοί, ακόμη, βρίσκονται στη λίστα με τους αγνοούμενους και όσοι τους αναζητούν δεν έχουν σοβαρές ελπίδες να τους βρουν και το ξέρουν.

Τι πρέπει να κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι απέναντι σε αυτήν την εθνική και συνάμα τόσο προσωπική για τον καθένα που έχασε άνθρωπο ή ανθρώπους τραγωδία; Απλό: Να σκύψουμε το κεφάλι και να το ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ. Είναι η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, δεν νομίζετε;

Δυστυχώς, όμως, από τις πρώτες στιγμές που φάνηκε πόσο μεγάλο θα είναι το μέγεθος της καταστροφής, υπήρξαν και αυτοί που δεν κατάφεραν να προσποιηθούν έστω ότι έχουν μέσα τους ψήγματα ανθρωπιάς.

Βγήκαν πολλοί και θεώρησαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνουν... αντιπολίτευση στον Τσίπρα! Επώνυμα και ανώνυμα κομματόσκυλα έβλεπαν τις φλόγες να καίνε ανθρώπους και μια άγρια χαρά πλημμύρισε το σάπιο τους είναι: Μέσα στη φωτιά έβλεπαν την... ευκαιρία να πέσει η κυβέρνηση και να επιστρέψει το άθλιο συστηματάκι που έκαψε (μεταφορικά) τη χώρα στα... πράγματα.

Στην περιοχή έπνεαν την επίμαχη, τραγική στιγμή άνεμοι που έφταναν τα 11 μποφώρ (!), τα πεύκα ήταν ξεραμένα από τον καύσωνα και οι εστίες της φωτιάς έσκαγαν ταυτόχρονα και η μία μετά την άλλη. Η δόμηση στην περιοχή άναρχη, οι πολίτες ανεκπαίδευτοι και απροετοίμαστοι, ο χρόνος που ξετυλίχτηκε το κουβάρι της φρίκης ελάχιστος και, όμως, κάποιοι αρρωστημένοι στην ουσία πανηγύριζαν γιατί ο μεγάλος στόχος, δηλαδή να πέσει η κυβέρνηση πριν τις 20 Αυγούστου έμοιαζε στα άθλια μάτια τους εφικτός.

Αυτήν τη φορά οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη δεν έκαναν γκέλα και τον έβαλαν την επομένη της τραγωδίας να δηλώσει ότι δεν είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών αλλά υπάρχει ανάγκη για ενότητα, όμως είχαν προλάβει τα αδηφάγα μέλη της τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής, διαδικτυακής και έντυπης ομάδας καταστροφολογίας να τον διαψεύσουν, συνεπικουρούμενα από τα χιλιάδες άθλια τρολς που έχει φροντίσει η Νέα Δημοκρατία να γεμίσουν το ελληνικό ίντερνετ.

Παιδάκι έξι μηνών έσβηνε στο Παίδων και την ίδια ώρα, άθλια υποκείμενα θεωρούσαν έξυπνο να διακινούν ψεύτικη ανάρτηση του Πολάκη και να δηλώνουν σοκαρισμένοι με το ψέμα που αυτοί είχαν δημιουργήσει! Τέτοια άθλια υποκείμενα, τέτοιοι υπάνθρωποι, τέτοια αποβράσματα της κοινωνίας.

Και κάποιοι κατηγορούσαν τον Τσίπρα που ήταν στη Βοσνία και δεν είχε επιστρέψει στην Ελλάδα με τη μόνη διαφορά ότι ο Τσίπρας επέστρεψε άμεσα στην Ελλάδα. Αλλά γιατί να αφήνουμε την αλήθεια να μας χαλάει την προπαγάνδα; Γιατί να μας νοιάζει η αλήθεια και γιατί να σεβαστούμε - έστω - τους νεκρούς;

Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε, θα πει κάποιος. Ε, όχι. Είναι η ώρα να βγάλετε τον σκασμό εσείς ηλίθιοι. Σιχαμένα κατακάθια, άψυχοι παλιάνθρωποι. Ντροπή σας.