Φάκελος Συντάξεις: Η καταστροφή ante portas Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 11:35


O ΓΑΤΑδότης, ο Κυριάκος και ο Αρης Πορτοσάλτε σας φωνάζουν καιρό ότι ο Τσίπρας θα ισοπεδώσει την Ελλάδα. Κάποια ζώα δεν μας πίστευαν, τώρα και τα ζώα θα μας πιστέψουν και επ ευκαιρίας, τα χαιρετίσματα μας στον Βασίλη τον Λεβέντη.

Αυτά που έρχονται αγαπημένε μου αναγνώστη είναι εφιαλτικά και η στήλη λυπάται πολύ που η χώρα θα αναγκαστεί να τα ζήσει...

Οταν, όμως, δίνεις κι εσύ πολίτη τη διακυβέρνηση σε αριστερούς αναρχοάπλυτους εξτρεμιστές, όλα αυτά τα δυσάρεστα που θα έρθουν θα έπρεπε να τα περιμένεις.

Η τρίτη ηλικία είναι μια ηλικία ευαίσθητη, ιδιαίτερη και η κοινωνία οφείλει να είναι δίπλα στους παππούδες και τις γιαγιάδες. Το ΔΝΤ που είχε διαγνώσει ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές και δίνουν το δικαίωμα στους γέρους να κάνουν τρέλες και καταχρήσεις είχε φροντίσει να δώσει τη λύση: Μια ακόμη περικοπή συντάξεων θα εξασφάλιζε στους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους τη γαλήνη και την θαλπωρή αφού χωρίς λεφτά κανείς δεν θα μπορούσε να βγει ούτε από το σπίτι του.

Και είναι γνωστό ότι οι ιώσεις και η γρίπη που θερίζουν βρίσκονται έξω. Α, ρε Χριστινάρα Λαγκάρντ, ψυχάρα, πόσα γερόντια θα έσωζες με την περικοπάρα σου...

Και έρχονται αυτοί οι άθλιοι που μας κυβερνούν και λένε όχι, εμείς δεν θα κόψουμε τις συντάξεις γιατί η οικονομία πάει καλά. Πώς πάει καλά η οικονομία αφού καταστρεφόμαστε ρε καλόπαιδα; Εσείς στου Μαξίμου ΣΚΑΪ δεν βλέπετε; Αλλά να δεχθώ ότι τα οικονομικά μας αντέχουν και δεν χρειάζεται να κόψουμε τις συντάξεις και ότι ο Πορτοσάλτε είναι θλιβερός καταστροφολόγος που παίρνει χαρτάκι (αν είναι δυνατόν, δηλαδή, τέτοια πράγματα ο Άρης μας).

Και γιατί να μην κοπούν οι συντάξεις; Είναι οι γέροι στη διαπλοκή; Έχουν οι γριές κανάλια; Είναι τα παππούδια ιδιοκτήτες offshore; Ε, τότε, τι μας νοιάζει εμάς; Και οι συντάξεις να κοπούν και ό,τι κόβεται να κοπεί, αδιάφορο μας είναι.

Αλλά μη μένετε μόνο στους γέρους και τις συντάξεις, να βλέπετε τα πράγματα πιο σφαιρικά. Αν η Ελλάδα δεν κόψει τις συντάξεις, το μήνυμα που θα δοθεί στις αγορές θα είναι καταστροφικό αφού θα γίνει σαφές ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η οικονομία της χώρας είναι ισχυρές και σταθερές. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην πέσει η κυβέρνηση του Τσίπρα και να αναγκαστεί ο Μητσοτάκης να ζητάει κάθε ημέρα εκλογές για έναν ακόμη χρόνο.

Δηλαδή, κανείς δεν σκέφτεται και το προφίλ αυτού του τεράστιου ηγέτη που περιμένει τη σειρά του να γίνει πρωθυπουργός για να απολύσει, να κλείσει την ΕΡΤ, να κάνει ιδιωτική την Υγεία, την Παιδεία και την ασφάλιση και να χαρίσει λεφτά στους εργολάβους και τους καναλάρχες; Κανείς;