Δημοσιογράφο δεν τον λες. Δωσίλογο της κακιάς ώρας τον λες (δείτε τα βίντεο της πολιτικής ξεφτίλας) Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 19:17

1) Ο Σίμος Κεδίκογλου στις 15 Μαΐου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΝΕΤ. Και διέψευσε όσο πιο κατηγορηματικά μπορούσε τα σενάρια που ήθελαν τη συρρίκνωση της ΕΡΤ. Προσέξτε. τη συρρίκνωση. Όχι το κλείσιμο.


Είπε τότε ο απίστευτος αυτός τύπος (που σίγουρα δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται πλέον δημοσιογράφος. Ας αρκεστεί στο «δωσίλογος» που του ταιριάζει πολύ καλύτερα): «Έχω βαρεθεί να διαψεύδω αυτά τα δημοσιεύματα (για τη συρρίκνωση της ΕΡΤ). Οι μόνοι που κινούνται σ' αυτή την κατεύθυνση είναι αυτοί που απαξιώνουν τη δημόσια τηλεόραση στα μάτια των πολιτών».

2) Ο Σίμος Κεδίκογλου στις 19 Μαΐου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ τότε, είπε:

«Μακριά από εμένα τέτοιου είδους προθέσεις και σκέψεις για απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης. Το αντίθετο.

«Το αντίθετο» είπε ο απίστευτος αυτός ψεύτης. Και συνέχισε.

«και ο νέος διευθύνων σύμβουλος (που όρισε η κυβέρνηση Σαμαρά) έχει δείξει σαφή δείγματα γραφής και εγώ προσωπικά έχω διαψεύσει επανειλημμένα κάθε σχετική φήμη και δημοσίευμα που έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα»

3) Επίσης, όπως μπορούν όλοι να δουν ακόμη και τώρα στο προσωπικό site, o Κεδίκογλου είχε και στο παρελθόν αναφερθεί στην ΕΡΤ.

444444

Δείτε τι ακριβώς έλεγε:

«Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα  επιτρέψουμε αυτό να συμβεί»
 δήλωσε  ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας, τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι οι αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο κ. Μόσιαλος είναι στην τελείως λάθος κατεύθυνση.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν καταθέσει τις θέσεις και την αναλυτική πρόταση της Ν.Δ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο  της ΕΤ1 , από την κατάργηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και κυρίως δεν καταλαβαίνει τη λογική του κλεισίματος των  συχνοτήτων ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς υπάρχει άμεσος  κίνδυνος καταπάτησής τους από ξένα τηλεοπτικά κανάλια.

Όπως τόνισε κλείνουν συχνότητες, απολύονται εργαζόμενοι και απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τη στιγμή που θα μπορούσε το υπάρχον δυναμικό να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την  ΕΡΤ, αλλά και για την ελληνική οικονομία. «Πιστεύουμε- είπε- στο δυναμικό της ΕΡΤ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και να παίξει αναπτυξιακό ρόλο και να χρησιμοποιηθούν τα δορυφορικά προγράμματα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, οικονομικά ανεξάρτητη και να πληροί τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Έλληνας  πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό σας».

Τέλος, ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι όσον αφορά στο σκάνδαλο που έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης δίνουν πέντε δευτερόλεπτα στην επιχειρηματολογία του βουλευτή και μισή ώρα στην επιχειρηματολογία ενός υπαλλήλου.

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε, τονίζουμε ξανά, στο site του ίδιου του Σίμου Κεδίκογλου

Και σήμερα βγήκε και ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ κλείνει. Είναι ή δεν είναι ψεύτης; Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι δημοσιογράφος. Ένας δωσίλογος της κακιάς ώρας είναι ο απίστευτος αυτός τύπος.

Προσέξτε κάτι. Τόσο καιρό ο κ. Κεδίκογλου βγαίνει και λέει ότι δεν συμφωνεί με τη συρρίκνωση της ΕΡΤ. Και σήμερα βγαίνει και λέει ότι κλείνει την ΕΡΤ επειδή -λέει- είναι μήτρα αδιαφάνειας.

Δεν μας είπε ότι τάχα «δυστυχώς είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ επειδή δεν γίνεται αλλιώς.». Βγήκε και επιχειρηματολόγησε ο αθεόφοβος. Ότι η απόφασή του είναι σωστή. Αυτό ακριβώς είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του δωσιλογισμού του. Απλά, βγαίνει και ανακοινώνει ό,τι του λένε. Και είναι τόσο «ικανός Έλληνας πολιτικός» που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει ό,τι του λέει η τρόικα. Αρκεί να του πουν τι θέλουν και εκείνος είναι έτοιμος να βγει και να υποστηρίξει τα αντίθετα με όσα έλεγε μέχρι τώρα. Και ο ίδιος το καταλαβαίνει ότι στον κόσμο θα φανεί απίστευτα ψεύτης και θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο μισητός πολιτικός. Όμως, αυτό δεν τον νοιάζει. Αν η τρόικα του πει «μπράβο αγόρι μου», τότε θα είναι για πάντα ευτυχισμένος. Τόσο δωσίλογοι πια; Τόσο άθλιοι;

Όσον αφορά τα άλλα κόμματα της τρικομματικής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. ουδέν σχόλιο. Ας αναλογιστούν τη στάση τους. οι ψηφοφόροι τους. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτή την τρικομματική κυβέρνηση, που ξεπουλά τη χώρα, ξεφτιλίζει το σύνταγμα και αποτελεί την πλέον μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Οι ψηφοφόροι τους είναι υπεύθυνοι για αυτό.

Το success story του Σαμαρά

Αυτό είναι το success story του Αντώνη Σαμαρά. Κλείνει την ΕΡΤ για να μοιραστεί η ούτως ή άλλως μικρή διαφημιστική πίττα. μόνο στους ιδιώτες φίλους του. Αυτό δεν έκανε και με το IBC με το φίλο του Λάτση; Αυτό δεν έκανε και με τον ΟΠΑΠ με το φίλο του Μελισσανίδη; Αυτό είναι το success story των φίλων του Αντώνη Σαμαρά. Αυτή είναι η αλήθεια.

samaras33

Αναλογιστείτε κάτι. Σήμερα το βράδυ το κεντρικό θέμα στα δελτία θα ήταν η τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης στην περίπτωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ. Μετά από το αιφνιδιαστικό αυτό χτύπημα Κεδίκογλου, σήμερα το βράδυ το κεντρικό θέμα θα είναι η ΕΡΤ. Και η Ελλάδα θα είναι μοιρασμένη. (Αυτό ακριβώς ήθελε και ο Σαμαράς). Δυστυχώς θα υπάρχουν και οι αχαρακτήριστοι ψηφοφόροι της τρικομματικής κυβέρνησης που θα υποστηρίζουν την επιλογή Σαμαρά, επειδή δήθεν έχει γίνει μήτρα αδιαφάνειας και διαφθοράς. Θεωρώ ηλίθιο από μέρους μου να κάτσω να επιχειρηματολογήσω για το πόσο βλακώδες είναι αυτό το επιχείρημα, που επικαλέστηκε ο Κεδίκογλου, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ.

Αν ήθελαν την κάθαρση, όπως λένε, ο Κεδίκογλου θα έπρεπε σήμερα να ανακοινώσει την έναρξη ελέγχου σε όσους άσκησαν εξουσία στην ΕΡΤ. Στα δικά τους στελέχη δηλαδή. Θα έπρεπε να αναφέρει το πλέον κραυγαλέο παράδειγμα της Σαλαγκούδη, που μόλις έγινε κυβέρνηση η ΝΔ μπήκε και πάλι στην ΕΡΤ. Γιατί δεν μας μίλησε για τη Σαλαγκούδη ο υποκριτής υπουργός της τρόικας; Οι εργαζόμενοι της έβαλαν;.

Όμως, όχι.. Αφού έχουν ακόμη τους (αφήνω αχαρακτήριστους) ψηφοφόρους τους, που δεν καταλαβαίνουν την κοροϊδία και συνεχίζουν να τους στηρίζουν. συνεχίζουν και αυτοί να μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ανακοίνωσαν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Επειδή το απαίτησε η τρόικα. Χειρότερα από χούντα. Και μας λένε ότι δεν είμαστε υπό καθεστώς χούντας. Και κάποιοι τους ψηφίζουν ακόμη. Αλοίμονό μας. Η βλακεία όντως είναι ανίκητη.

Άκου ψηφοφόρε της τρικομματικής (που δεν θέλω να σε χαρακτηρίσω).

Αν έχεις την ψευδαίσθηση ότι εσύ αγωνίζεσαι να αλλάξεις τη χώρα και έχεις την άποψη «καλά να πάθουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που ήταν ρουσφέτια των κυβερνήσεων» έχω να σου πω ένα απλό. καληνύχτα!

Συγκεντρώσου. οι ίδιοι που διέλυσαν τη χώρα, τώρα έρχονται και σου λένε ότι θέλουν να τη σώσουν καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. Αυτό έκαναν πάντα δηλαδή. Τα ίδια ψέματα. Οι ίδιες χυδαιότητες. Και εσύ τους στηρίζεις. Όπως έκανες πάντα.

Εσύ θέλεις να κρατήσεις τη χώρα πίσω. Εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα. Να τους στείλουμε όλους στο διάολο και ακόμη παραπέρα. Όμως. ΟΧΙ.. Εσύ θέλεις να έχεις πάλι τους ίδιους και τους ίδιους να σου λένε τα ίδια ψέματα. Να το ξεκαθαρίσουμε. Εσύ φταις.

Και για να πειστείς ακόμη περισσότερο ότι φταις αφιέρωσε τρία λεπτά από το χρόνο σου για να δεις το βίντεο με τις δηλώσεις του Κεδίκογλου για την ΕΡΤ. Τις δηλώσεις του τη Δευτέρα αλλά και δηλώσεις από το πρόσφατο παρελθόν...

Θα ήταν για πολλά γέλια το υπερθέαμα κωλοτούμπας του κυβερνητικού εκπροσώπου. Δυστυχώς, όμως, είναι για κλάμματα... Δείτε, "απολαύστε", κρίνετε.

O άνθρωπος, πάντως, δικαιούται να ομιλεί για τα τηλεοπτικά. Έχει, βλέπετε, μακρά εμπειρία... (Ξανά)απολαύστε: