Για όποιον δεν κατάλαβε… Ήταν ο Κυριάκος και μόλις τελείωσε! Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 12:36


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυσε στρατηγικά στην καταστροφολογία. Ολο το 2016 έλεγε στο λαό ότι η οικονομία καταστρέφεται. Και χθες, άκουγε live τον Μοσχοβισί και τον Ντάισελμπλουμ να τον διαψεύδουν οικτρά και να τον γελοιοποιούν -in his face- με τον πιο επίσημο τρόπο, δηλώνοντας έκπληκτοι με τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας το 2016! Τη χρονιά που η ΝΔ κατέβασε του «παραιτηθείτε» στους δρόμους –με ανάπτυξη στην οικονομία!- και που ο Κυριάκος διέρρεε ότι καταστρεφόμαστε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

Τελικά, βέβαια, το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά για την ελληνική οικονομία, τα χρόνια της κρίσης. Και όπως μας είπαν Κομισιόν και Eurogroup και η απαρχή μιας μακρόχρονης αναπτυξιακής περιόδου για τη χώρα. (Πού να μην αρρωστήσει μετά ο Κυριάκος….)


Από στρατηγική… γεια σας!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυσε πολιτικά στους δανειστές. Στη δική τους νίκη πόνταρε πολιτικά τα λεφτά του.

√ Αν οι δανειστές κέρδιζαν τον Τσίπρα, και του επέβαλλαν νέα μέτρα λιτότητας, όσα και αν ήταν αυτά, τότε ο Κυριάκος θα είχε το πεδίο (ειδικά το μιντιακό) ελεύθερο μπροστά του, να μιλά για καταστροφική και υφεσιακή λιτότητα που πνίγει τη χώρα. Και να επιμένει να ζητά εκλογές. Αυτό ήταν το plan A. Υπήρχε και το B.

√ Το plan B στο μυαλό του Κυριάκου ήταν η καθυστέρηση. Εφόσον ήξερε ότι ο Τσίπρας δεν θα συμφωνήσει ποτέ στα παράλογα αιτήματα των δανειστών για νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, υπολόγιζε βάσιμα ότι η διαπραγμάτευση θα κρατήσει σε βάθος. Και άρα, και πάλι θα είχε το πεδίο ελεύθερο μπροστά του να μιλά για καταστροφική και υφεσιακή καθυστέρηση, και να επιμένει στο αίτημά του για εκλογές.

Αρα, στο μυαλό του Κυριάκου, μέχρι πριν από 10 μέρες τουλάχιστον, υπήρχαν δύο δρόμοι, που οδηγούσαν σε εκλογές. Είτε με λιτότητα, είτε με άρνησή της, ο Κυριάκος αυτό το σχέδιο υπηρετούσε. Και πώς θα τις προκαλούσε; Μα, με το γνωστό κερασάκι στην τούρτα… που πάντα λέγεται GREXIT.

Το να αποφύγει η χώρα ένα «καταστροφικό GREXIT», στο οποίο δήθεν θα οδηγούσε η «ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» (όπως ακριβώς θα έλεγε), θα μπορούσε –στο μυαλό του- να αποτελέσει τη νομιμοποιητική βάση για ένα νόθο αίτημα εκλογών. Και μπορεί στα σοβαρά θέμα GREXIT να μην τέθηκε ποτέ, επικοινωνιακά, όμως, ποιος ήταν αυτός που το ανακίνησε τελευταία; Μα, ο Σοιμπλε, ο αγαπημένος του Κυριάκου, που πήγε να τον συναντήσει, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα για το περιεχόμενο της συνάντησής τους.

Αλλωστε, το μόνο που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν πήγε στη Γερμανία ήταν… το GREXIT. Ότι πήγε -και καλά- να το εμποδίσει, γιατί δήθεν ερχόταν! Στην ουσία, βέβαια, έκανε ό,τι μπορούσε για να ανακινήσει το θέμα, έστω επικοινωνιακά. Με άλλα λόγια, όλη του η στρατηγική βασιζόταν σε μια (επικίνδυνη και αντεθνική) επικοινωνιακή φούσκα, που θα φούσκωνε σε περίπτωση νέας καθυστέρησης της αξιολόγησης.

Όμως, τώρα τέτοια φούσκα δεν υπάρχει. Η περιγραφή του «μηδενικού δημοσιονομικού κόστους» την ξεφούσκωσε τελείως. Και άρα… πάπαλα τώρα οι εκλογές, και από το μυαλό του Κυριάκου. Εκτός φυσικά και αν κάνει την έκπληξη ο Κυριάκος, και μετά από αυτά που είπαν για την ελληνική οικονομία Κομισιόν και Eurogroup, τολμήσει να ζητήσει εκλογές! Είναι τόσο μάγκας; Μπορεί να προκαλέσει τόσο άγρια την Ιστορία; Μπορείς Κυριάκο; Ζήτα εκλογές ΤΩΡΑ!

Το κόμμα των δανειστών, κανονικά.


Μόνιμη επωδός της νέας ηγεσίας της ΝΔ ήταν το «εμείς θα κλείναμε τη διαπραγμάτευση αμέσως». Δήλωση καταφανώς υπέρ των συμφερόντων των δανειστών, οι οποίοι –σκεφτείτε το- είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την αντιπολίτευση και τα μίντια της χώρας να κατηγορούν την κυβέρνηση, επειδή τολμά να διαπραγματεύεται!!!

Μέχρι που βγήκε η αδελφή του Προέδρου (Ντόρα Μπακογιάννη) και είπε ότι θα πρέπει να βάζουμε στη φυλακή αυτούς που τολμούν να λένε ΟΧΙ στον Σόιμπλε και το ΔΝΤ!!! Νωρίτερα δε είχε βγει και ο Αντι-πρόεδρος του κόμματος (Αδωνις Γεωργιάδης) και είχε φωνάξει δυνατά (και στα γερμανικά) ότι εκείνοι θα ψηφίζανε όλα τα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ και άλλα τόσα, που δεν ζητούσε!

Ολες οι δηλώσεις τους υπέρ του ΔΝΤ. Ολη η στρατηγική τους υπέρ του ΔΝΤ. Όμως, το ΔΝΤ έχασε. Και τώρα οι οπαδοί του θα πρέπει να κάθονται να βλέπουν τον Τσίπρα να κυβερνά για χρόνια.

Τέλος ο Κούλης. Αδωνι, ακούς;


Μαζέψτε τα συμπεράσματα και δείτε την εικόνα. Η καταστροφολογία τέλος. Οι εκλογές τέλος. Η ύφεση τέλος. Η λιτότητα τέλος. Νέα μέτρα λιτότητας δεν θα επιβαρύνουν το λαό μέχρι τις εκλογές, την ίδια περίοδο που στην οικονομία θα καταγραφεί σωρευτική ανάπτυξη (μέχρι και τις εκλογές) πάνω από 8%!!!

Τι περιβάλλον διαμορφώνεται, αλήθεια; Φιλικό προς τον Κυριάκο; (Αχ, κατακαημένε καταστροφολόγε Κούλη…)

Για το τέλος, αφήσαμε το πολιτικό αξίωμα. Ότι αν ο Κυριάκος χάσει τις εκλογές το 2019, προφανώς και δεν θα μπορέσει να παραμείνει αρχηγός της ΝΔ ούτε για 48 ώρες. Το αντιλαμβάνεται αυτό, σωστά;

Αρα, πού καταλήγουμε; Ότι ήταν ο Κυριάκος και μόλις τελείωσε.

MANOΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ