Θαυµάστε τη ΝΔ του Κούλη! Αγάπη µου, συρρίκνωσα το κόµµα... Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 22:43


Μικραίνει το κόµµα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, µε τις -Αδωνικής προέλευσης- εµµονές του.

Δεν είναι µόνο ότι έχει ήδη µετατραπεί σε ένα κόµµα διαµαρτυρίας, που απλά λέει όχι σε όλα, αλλά και ότι αρχίζει να περιχαρακώνεται πίσω από επικίνδυνες κοµµατικές φόρµες… γκρουπούσκουλου!!!

267 3000

Χίλιες φορές έχουµε αναρωτηθεί µέσα από τα κείµενα της εφηµερίδας µας, και σήµερα… χίλιες µία: Μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να βρει µια λογική εξήγηση στο γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιµένει να επενδύει σε ένα ψέµα, που δεδοµένα θα σκάσει στα µούτρα του σε λίγες µέρες; Ας το εξηγήσει αυτό κάποιος, µπορεί; Εκτός από τον Αδωνι. Κάποιος λογικός, είπαµε…


Το γαλάζιο ψέµα, που θα σκάσει στα µούτρα τους

Το πότε θα εφαρµοστούν τα αντίµετρα είναι κάτι που έχει εξηγηθεί επίσηµα και δηµόσια δεκάδες φορές. Και όµως! Τα στελέχη της ΝΔ επιµένουν να λένε ψέµατα στον ελληνικό λαό, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Δεν είναι µόνον ένα και δύο. Δεν είναι 20 ή 30. Είναι ΟΛΟΙ τους!

Από το πρωί ως το βράδυ, σε τηλεοράσεις ή ραδιόφωνα, τα γαλάζια στελέχη λένε διαρκώς ότι τα αρνητικά µέτρα θα εφαρµοστούν δεδοµένα, ενώ τα θετικά αντίµετρα µόνο για όσο ξεπεράσουµε το στόχο του 3,5%. Φυσικά, η αλήθεια δεν είναι αυτή. Η αλήθεια είναι ότι -µε την προϋπόθεση ότι µέχρι το 2018 θα είµαστε εντός στόχων προγράµµατος- τόσο τα αρνητικά µέτρα όσο και τα θετικά αντίµετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα και θα ισχύσουν ταυτόχρονα. Και αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ισχυρίζεται η ΝΔ!


Το ψέµα και η προπαγάνδα τους… µε παραδειγµα

Το πόσο τεράστια διαφορά χωρίζει τη γαλάζια λογική από την πραγµατικότητα, αποδεικνύεται από το παρακάτω παράδειγµα (που εδώ και δύο µήνες δηµοσιεύουµε σχεδόν κάθε Κυριακή Στο ΧΩΝΙ, προκειµένου να µάθει ο κόσµος την αλήθεια σχετικά µε τα αντίµετρα, που τόσο µανιασµένα πολεµάει όλο το σάπιο µιντιακό σύστηµα).

Εστω ότι το 2018 ξεπεράσουµε το στόχο πρωτογενούς πλεονάσµατος του 3,5% κατά 100 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτή την περίπτωση…

● Η ΝΔ λέει ότι θα πάρουµε (το 2019 και το 2020) αρνητικά µέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% επί του ΑΕΠ) και θετικά αντίµετρα µόνο για 100 εκατ. ευρώ. Οτι δηλαδή, στην τελική σούµα, η κοινωνία θα έχει επιβάρυνση συνολικά 3,5 δισ. ευρώ.

● Η αλήθεια είναι ότι θα πάρουµε (το 2019 και το 2020) αρνητικά µέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% επί του ΑΕΠ), επίσης θα πάρουµε θετικά µέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% επί του ΑΕΠ, που θα εξουδετερώσουν την επιβάρυνση των προηγούµενων) και θα περισσέψουν και άλλα 100 εκατοµµύρια ευρώ, για να επιστραφούν στην κοινωνία. Αρα, στην τελική σούµα, η ελληνική κοινωνία θα έχει ελάφρυνση, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Τώρα -σας παρακαλούµε θερµά- ξαναδιαβάστε αυτά που λέει η ΝΔ και κρίνετε τη γαλάζια επιχειρηµατολογία. Εχει καµία σχέση αυτό λένε οι Νεοδηµοκράτες βουλευτές µε αυτό που πραγµατικά συµφωνήθηκε; Καµία!

Παρουσιάζουν µια εικόνα επιβάρυνσης 3,5 δισ. ευρώ, ενώ η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχει ελάφρυνση της κοινωνίας (βάσει των ίδιων δεδοµένων, που τα γαλάζια στελέχη παρερµηνεύουν).

Teuxos 267 3

Ούτε να το φανταστούν…

«Αυτά είναι παραµύθια. Ο στόχος είναι τόσο υψηλός, που δεν πρόκειται να υπάρξουν αντίµετρα» δήλωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφηµερίδα, συνεχίζοντας να ποντάρει στο ψέµα. Το ίδιο ψέµα εξάλλου υποστήριξε µεσοβδόµαδα στον ΑΝΤ1 και ο Μάκης Βορίδης, όπως άλλωστε και νωρίτερα (αλλά και αργότερα) και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η ηγεσία του κόµµατος δηλαδή αναµασά το ψέµα, χωρίς σταµατηµό. Και το αποτέλεσµα ποιο είναι; Να ακολουθούν την ίδια ακριβώς γραµµή και οι υπόλοιποι βουλευτές, είτε από πίστη στα ιδανικά του Αδωνι (δηλαδή γνωρίζουν την αλήθεια αλλά λένε συνειδητά ψέµατα) είτε από ασχετοσύνη! Το δεδοµένο, πάντως, είναι ότι αναφορικά µε το κλείσιµο της αξιολόγησης ΟΛΑ τα γαλάζια στελέχη λένε ψέµατα. ΟΛΑ, µα ΟΛΑ!

Αυτό το κρεσέντο ψεύδους και αναξιοπιστίας ξεκίνησε από το Εurogroup του Φεβρουαρίου, τότε δηλαδή, που ανακοινώθηκε ο άξονας της µηδενικής δηµοσιονοµικής επιβάρυνσης! Γιατί το να καταφέρει µια κυβέρνηση να περάσει από το ΔΝΤ θετικά αντίµετρα ελάφρυνσης (ως αντιστάθµισµα στα αρνητικά µέτρα που απαιτούσε το Ταµείο µέχρι και την τελευταία στιγµή, προκειµένου να συναινέσει στο κλείσιµο της αξιολόγησης) ήταν κάτι που οι Νεοδηµοκράτες ούτε στον ύπνο τους δεν θα µπορούσαν να φανταστούν, µε τις ηγεσίες που είχαν τελευταία (Σαµαράς - Βενιζέλος - Κυριάκος - Αδωνις).

Αλλωστε, οι καηµένοι οι γαλάζιοι βουλευτές, κάθε φορά που είχαν εκείνοι αξιολόγηση (επί των ηµερών των Σαµαρο-Βενιζέλων), το µόνο που άκουγαν ως αποτέλεσµα ήταν νέα µέτρα λιτότητας! ΠΟΤΕ δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ αξιολόγηση στα 2 πρώτα µνηµόνια, που να µην έφερε νέα µέτρα λιτότητας! ΠΟΤΕ, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ!

Αρα, τώρα πώς θα µπορούσαν να παραδεχθούν στους οπαδούς τους ότι ο Τσίπρας (αυτός ο «κακός διαπραγµατευτής», που οδηγούσε «τη χώρα στα βράχια») κατάφερε και κέρδισε το ΔΝΤ, εξασφαλίζοντας µηδέν µέτρα για 2016 - 2017 - 2018, και θετικά αντίµετρα για µετά το 2019, ικανά να εξουδετερώσουν την επιβάρυνση; Ενας γνήσιος βουλευτής της νέας Νέας Δηµοκρατίας (του Αδωνι και του Βορίδη) δεν θα µπορούσε ποτέ να το παραδεχθεί αυτό. Ούτε καν να το αντιληφθεί, δεν µπορεί. Ο εγκέφαλός του αρνείται να συλλάβει αυτό που πέτυχε ο Τσίπρας.


Σύντοµα η διάψευσή τους!

Την ορθότητα του τελευταίου σχολίου µπορεί να την αντιληφθεί κυρίως όποιος θυµάται µεταξύ άλλων τη γεµάτη απορία φάτσα της Αννας-Μισέλ Ασηµακοπούλου τον περασµένο Φεβρουάριο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει για πρώτη φορά τη «µηδενική δηµοσιονοµική επιβάρυνση», που είχε ανακοινωθεί στο Εurogroup. Η πολιτική της θέση -που την έλεγε δηµόσια στην τηλεόραση τότε- ήταν ότι θετικά αντίµετρα δεν υπάρχουν και πως πρόκειται για µια πολιτική απατεωνιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελεγε συγκεκριµένα ότι εφόσον το ΔΝΤ ζητούσε νέα µέτρα (για να πάρει έξτρα χρήµα από την οικονοµία, προκειµένου να πιαστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσµατος), δεν θα δεχόταν ποτέ ισοϋψή αντίµετρα ελάφρυνσης των βαρών, που θα εφαρµόζονταν µάλιστα ταυτόχρονα, γιατί σε µια τέτοια περίπτωση… το έξτρα χρήµα δεν θα προέκυπτε! Και έτσι κατέληγε στο συµπέρασµα ότι κάτι τέτοιο δεν µπορεί να ισχύει και πως η κυβέρνηση ψεύδεται για τη συµφωνία! (Οσο του κόβει του καθενός…).

Είναι φανερό, στο µυαλό της Αννας-Μισέλ Ασηµακοπούλου, ότι όταν µια κυβέρνηση διαπραγµατεύεται µε το ΔΝΤ, πάντα το ΔΝΤ είναι αυτό που κερδίζει. Με αυτό ως δεδοµένο, λοιπόν, ο εγκέφαλός της δε µπορούσε καν να συλλάβει το ενδεχόµενο αυτή τη φορά να έχασε το ΔΝΤ! (Κοίτα, όµως, Αννα-Μισέλ, που έχασε…). Με απλά λόγια, ο Τσίπρας πέτυχε κάτι, που οι Νεοδηµοκράτες, ακόµη και αν τους το εξηγήσεις, σου λένε… «δεν µπορεί να το πέτυχε αυτό»!


Η προπαγάνδα… βρωµάει από το κεφάλι

Πέρα, όµως, από τα απλά στελέχη, το πολιτικά ενδιαφέρον κοµµάτι της ανάλυσής µας είναι αυτό που έχει να κάνει µε την ηγεσία του κόµµατος. Γιατί -όπως προείπαµε- το τι λένε τα απλά στελέχη εξαρτάται σε πολύ µεγάλο βαθµό (σε απόλυτο, σχεδόν) από τη γραµµή της ηγεσίας. Η κοµµατική ηγεσία είναι αυτή που κάνει την ποιοτική ανάλυση και χαράσσει την κοµµατική γραµµή.

Ως προς αυτό, το δεδοµένο είναι ότι ο Κυριάκος φυσικά και ήξερε την αλήθεια από την πρώτη στιγµή. Φυσικά και άκουσε τις ανακοινώσεις της Κοµισιόν ήδη από τότε, φυσικά και κατάλαβε πολύ καλά το τι συµφωνήθηκε. Πράγµα που σηµαίνει ότι φυσικά και αντιλαµβάνεται πως αυτό που λέει (αναφορικά µε το πότε θα εφαρµοστούν τα αντίµετρα) είναι ένα ατόφιο ψέµα. Από την αρχή ως το τέλος. Οµως, συνεχίζει να λέει ψέµατα συνειδητά, γνωρίζοντας ότι µ’ αυτόν τον τρόπο δίνει γραµµή αφενός στα υπόλοιπα κοµµατικά στελέχη του να λένε τα ίδια, αφετέρου σ’ όλα τα συστηµικά µίντια που τον λατρεύουν… να αναµασούν τα ίδια ψέµατα, από το πρωί ως το βράδυ!

Μέχρι να πειστεί ο λαός ότι δεν συµφωνήθηκε κανένα αντίµετρο και ότι έχουµε µόνο τα µέτρα. Αυτός ήταν και παραµένει ο στόχος του, ξεκάθαρα. Οµως, µέχρι πότε θα µπορεί να το κάνει αυτό; Μέχρι µεθαύριο; Και µετά;

Teuxos 267 5


Το δίληµµα του Κούλη

Κάπου στα τέλη Φλεβάρη, τότε που έκλεισε η πολιτική συµφωνία, εξέλιξη που σηµατοδότησε και το επερχόµενο κλείσιµο της δεύτερης αξιολόγησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε µπροστά στο εξής δίληµµα: Να αλλάξει το αφήγηµά του περί καταστροφής και να πάει σε δηµιουργική κριτική ή να συνεχίσει να λέει τα ίδια βλακώδη καταστροφολογικά, αρνούµενος τα πάντα;

1. Αν επέλεγε το πρώτο, θα έπρεπε να παραδεχθεί και δηµόσια ότι η στρατηγική του έπεσε στο κενό! Θα έπρεπε να πάψει να ζητά εκλογές και να ανεβάσει τον ποιοτικό πήχη της ρητορικής του, λέγοντας ότι… εντάξει, τελικά ο Τσίπρας δεν έφερε την καταστροφή, απλά εγώ θα τα έκανα καλύτερα.

2. Αν από την άλλη επέλεγε το δεύτερο, είχε το πλεονέκτηµα ότι θα µπορούσε να συνεχίσει να εµφανίζεται ως ο σούπερ καταστροφολόγος (που του αρέσει), διατηρώντας εν ισχύ και το αίτηµά του για εκλογές. Δεν υπάρχουν αντίµετρα, η κοινωνία θα λυσσάξει στη λιτότητα, εποµένως ζητώ εκλογές.

Τελικά, όπως διαπιστώνουµε όλοι οι Ελληνες πολίτες, ο Κυριάκος διάλεξε το δεύτερο. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τα θετικά αντίµετρα, µιας και αφού είναι αποτέλεσµα της διαπραγµάτευσης Τσίπρα, δεν πρέπει να εφαρµοστούν. Δηλαδή, είπε φωναχτά και δηµόσια ότι δεν θέλει να ελαφρυνθούν οι νέοι γονείς, όσοι λαµβάνουν φάρµακα, οι ιδιοκτήτες, η µεσαία τάξη. Δεν θέλει να µειωθεί ο φορολογικός συντελεστής ούτε των φυσικών ούτε των νοµικών προσώπων. Για ποιο λόγο ακριβώς; Επειδή τα συγκεκριµένα αντίµετρα… τα έφερε η διαπραγµάτευση Τσίπρα! (Μα, τι σπουδαίος οραµατιστής πολιτικός!).

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς λογική, που διακατείχε την ηγεσία της ΝΔ και κατά τον περασµένο Δεκέµβρη, όταν ο Τσίπρας αποφάσισε να βοηθήσει νησιώτες και συνταξιούχους από το υπερ-πλεόνασµα του 2016. Και τότε η ΝΔ είπε ΟΧΙ στις κοινωνικές παροχές. Γιατί ο Αδωνις προτιµά να του κοπεί το χέρι, παρά να ψηφίσει κάτι του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν βοηθά την κοινωνία. Και αυτό είναι το σηµείο G της ανάλυσής µας. Βαθιά, µέσα στην κοινωνία!


To µοιραίο λάθος του Κούλη

Ποτέ δεν θα µπορέσει η ΝΔ να πείσει την κοινωνία για την επιλογή της, να µην ψηφίσει τα θετικά αντίµετρα της κυβέρνησης. Τους µόνους που θα πείσει… είναι οι οπαδοί του Αδωνι και του Βορίδη. Μα, αν αυτοί ήταν πολλοί, τότε ο Βορίδης και ο Αδωνις θα είχαν κάνει δικό τους κόµµα, και δεν θα ακολουθούσαν αυτόν! Δεν µπορεί να το σκεφτεί αυτό ο Κυριάκος; (Οχι, µέχρι εκεί δεν µπορεί, είναι σίγουρο).

Κατά την άποψή µας, αν όντως επιµείνει σ’ αυτό µέχρι τέλους, θα πρόκειται και για το µοιραίο λάθος της πολιτικής ζωής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί φυσικά δεν µπορεί να γίνει πρωθυπουργός κάποιος τόσο ακραίος, κάποιος τόσο εµπαθής µε το λαό. Στην ουσία, αυτό αποδεικνύει µε τη στάση του. Οτι το µίσος του για τον Τσίπρα είναι τόσο µεγάλο, που µπροστά σ’ αυτό θυσιάζει εύκολα… τον ελληνικό λαό! Ως υπουργός τον απέλυε, ενώ τώρα για τη µικροπολιτική -και ήδη αποδεδειγµένα αποτυχηµένη- στρατηγική του, τον θυσιάζει µε την πρώτη και πανεύκολα! Πανεύκολα! Κυρίως, αυτό είναι που σε εκνευρίζει!


ΝΔ: Οποιος ψηφίσει υπέρ της κοινωνίας, διαγράφεται!

Δεν είναι ότι αρνείται να ψηφίσει τα µέτρα, γιατί µ’ αυτόν τον τρόπο µπορεί να προκαλέσει εκλογές. Ούτε κερδίζει τίποτα ούτε ευελπιστεί να κερδίσει µ’ αυτή του την απόφαση. Δεν το κάνει από στρατηγική ο Κυριάκος. Το κάνει από θυµό! Για το πολιτικό του γινάτι! Για κάτι τόσο απλό αποφασίζει να αρνηθεί την ελάφρυνση του ελληνικού λαού. Για να δηλώσει για άλλη µια φορά φωναχτά πίστη στο δόγµα Αδωνι, που τόσο αγάπησε. Τόσο, που θέλει τώρα να το επιβάλει µε το ζόρι και σ' όλο το κόµµα, θέτοντας ζήτηµα κοµµατικής υποταγής! Οποιος ψηφίσει υπέρ της κοινωνίας, διαγράφεται, δηλαδή! (Μπορεί να τα κάνει χειρότερα; Οχι, δεν µπορεί).

Θα µπορούσε ο Κυριάκος να ψηφίσει µόνο τα θετικά αντίµετρα, χωρίς τα αρνητικά; ΝΑΙ, θα µπορούσε. Τα αρνητικά θα έρθουν ξεχωριστά από τα θετικά. Τότε, γιατί δεν το κάνει; (Αυτό αν σκεφτεί κάποιος, είναι που εκνευρίζεται).
Γιατί ο Κυριάκος δεν έδραξε την ευκαιρία να ψηφίσει µόνο τα θετικά µέτρα, χωρίς τα αρνητικά; Δεν µπορούσε να βρει επιχειρήµατα για να το κάνει αυτό; Αλίµονο! Τον Αδωνι έχει αντιπρόεδρο, που σου πουλάει tablet στο πι και φι. Εύκολα θα µπορούσε. Θα έκανε καλό στην κοινωνία και θα διευκόλυνε αφάνταστα τους βουλευτές του. Γιατί δεν το επέλεξε;

Γιατί πρώτον, η κοινωνία δεν τον ενδιαφέρει, και δεύτερον, προτιµά να έχει τους βουλευτές του ετοιµοπόλεµους µαχητές, παρά καλοπροαίρετους συναινούντες (...και άλλες τέτοιες αηδίες). Α! Και για έναν ακόµη λόγο. Γιατί µ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να στέλνει µηνύµατα αγάπης προς το ΔΝΤ και τον Σόιµπλε, που είχαν σκυλιάσει εναντίον των θετικών αντίµετρων που διεκδικούσε η κυβέρνηση στη διαπραγµάτευσή της. Πώς να τα ψηφίσει, λοιπόν, ο Κυριάκος; Μπορούσε; Δεν µπορούσε! Μετά, τι θα έλεγε στους διεθνείς του µέντορες;


Δες µπαµπά, χορεύω σκληρό ροκ!

Ο Τσίπρας φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία. Αµεσα έγινε γνωστό ότι τα θετικά αντίµετρα θα έρθουν ξεχωριστά το καθένα σε διαφορετικό άρθρο, έτσι ώστε οι βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε όλα. Τι επιδιώκει µ’ αυτό; Μα, να στήσει τους βουλευτές της ΝΔ στον τοίχο. (Αλήθεια, θα είναι όλοι τους τόσο κοµµατικά συντεταγµένοι, σ’ αυτό το µονόδροµο της κοινωνικής απαξίωσης; Απορία το έχουµε, να το δούµε…).

Εδώ δεν έχουµε απλά µια επικοινωνιακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Εδώ, έχουµε την απόλυτη επικοινωνιακή τραγωδία της ΝΔ, που την κατάφερε από µόνη της! Ο Κυριάκος µε τις επιλογές του µικραίνει το κόµµα. Και αυτό συµβαίνει τώρα! Γιατί αυτό που περνά στη συνείδηση του ελληνικού λαού µε τρόπο ανεξίτηλο είναι ότι η ΝΔ έχει για αρχηγό κάποιον που ακόµη σκέφτεται µε τους όρους του 1990! (Της εποχής του πατέρα του, δηλαδή).

Σαν έτοιµος από καιρό να χορέψει -και αυτός µε τη σειρά του- στο ρυθµό του σκληρού ροκ, που λάτρευαν οι προκάτοχοί του εκείνα τα παλιά καλά χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης µόλις βρήκε την ευκαιρία να δείξει το άτεγκτο πρόσωπό του, το έδειξε! (Για να µπει και εκείνος στο άλµπουµ µε τους σκληρούς δεξιούς). Το µόνο που λησµόνησε, ήταν ότι άλλαξαν οι εποχές. Και πως σήµερα, εκείνους που σκέφτονται µε όρους του 1990, τους ονοµάζουµε «παλαιοκοµµατικούς». Τέτοιος είναι!

Teuxos 267 6

Πιο παλιός και από το παλιό! Και αυτό πλέον δεν θα είναι κάτι που θα του το χρεώνει απλά ο πολιτικός του αντίπαλος! Θα έχει περάσει στο dna της µεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού! Αυτό θα καταλάβουν οι περισσότεροι, ακόµη και από τους δικούς του οπαδούς! Γιατί αυτό που ακούν ως δικαιολογία από τα επίσηµα χείλη του αρχηγού τους (ότι δηλαδή η ΝΔ πρέπει να πει όχι στα θετικά, για να µην αποδεχθεί έµµεσα τα αρνητικά), αντιλαµβάνονται και οι ίδιοι… ότι είναι µια µπαρούφα και µισή! (Αφού η κυβέρνηση θα φέρει τα θετικά αντίµετρα ξεχωριστά, ποιο είναι το πρόβληµα;).


Οι Καραµανλικοί θα αντιδράσουν, όταν ξυπνήσουν!

Οµως, εκτός από τους δικούς του οπαδούς, που ασφαλώς µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο ζουν την απόλυτη κατάρρευση του αφηγήµατός τους, ο Κυριάκος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχει και ο έξω κόσµος, ο λαός! Αλήθεια, πώς µπορεί να πείσει έναν ακοµµάτιστο Ελληνα το επιχείρηµα ότι «δεν ψηφίζω την ελάφρυνσή σου, γιατί θέλω να γίνω εγώ πρωθυπουργός»; Πώς το ακούει ο Κυριάκος; Πειστικό;

Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς είναι το πρόβληµα! Οτι ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι πειστικό! Οτι δηλαδή οι Ελληνες σκέφτονται σαν και αυτόν, και δεν θέλουν τίποτα θετικό, αν προέρχεται από αριστερούς! Γιατί ο καηµένος νοµίζει ότι… ο εµφύλιος είναι εδώ! Και πως το µεγάλο του όνειρο να ηγηθεί των δεξιών δυνάµεων (εναντίον των κοµµουνιστο-συµµοριτών) είναι πολύ πιθανό να ζωντανέψει! Αλλωστε, ο Αδωνις του το τονίζει καθηµερινά αυτό του Κούλη! Οτι για αυτό γεννήθηκε, για να µείνει στην Ιστορία! Και η πλάκα ποια είναι; Οτι ο Κούλης το πίστεψε!

Εντάξει, όταν κάποια στιγµή ξυπνήσει (µε προσοχή, για να µη χτυπήσει), καλό θα είναι κάποιος δικός του άνθρωπος να τον πάρει από το χέρι και να τον πάει εκεί που ανήκει. Στο ψυχιατρείο. Και µετά, να τον κλείσει σ’ αυτό το γνωστό χρονοντούλαπο της Ιστορίας, στα ράφια του οποίου τοποθετούνται οι ξεπερασµένοι της κάθε εποχής. (Εκεί κοντά, στο ίδιο ράφι, θα βρει και τον υπαρχηγό του, Αδωνι και θα τα συζητάνε).

Οσον αφορά τώρα τη ΝΔ, ως κόµµα, ασφαλώς τα πράγµατα δεν είναι καλά. Διότι όσο παραµένει Πρόεδρός της ο άνθρωπος που προτιµά να υπηρετεί τα συµφέροντα του Σόιµπλε έναντι αυτών του ελληνικού λαού, τόσο το κόµµα θα βυθίζεται στην κοινωνική απαξίωση. Το κεντροδεξιό κόµµα του Καραµανλή µετατρέπεται στο ακροδεξιό κόµµα του Αδωνι Γεωργιάδη. Και αυτό είναι κάτι, που ασφαλώς και αντιλαµβάνονται πολύ καλά οι λεγόµενοι λογικοί δεξιοί. Το ερώτηµα, βέβαια, τώρα είναι τι θα κάνουν; Για όταν ξυπνήσουν, µιλάµε… Γιατί προς το παρόν, απλά κοιµούνται. Ας µην τους ενοχλήσουµε, λοιπόν. Σσσσςςς…


Ο Κεφαλογιάννης βγήκε στο αντάρτικο;

Περίεργη τηλεοπτική εµφάνιση έκανε µεσοβδόµαδα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην «Πρωινή Γραµµή» του ΣΚΑΪ. Και γιατί τη χαρακτηρίζουµε «περίεργη»; Γιατί -όπως µας φάνηκε εµάς- επέλεξε να πει κάτι που δεν ισχύει, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να βρει την ευκαιρία να διατυπώσει τη δική του θέση, χωρίς να κινδυνέψει να βαφτιστεί γαλάζιος αντάρτης! Συγκεκριµένα, όταν ρωτήθηκε για το αν ο γαλάζιος βουλευτής ψηφίσει τα θετικά αντίµετρα της κυβέρνησης, εκείνος είπε ότι θα ήθελε να τα ψηφίσει αλλά δεν µπορεί να το κάνει, επειδή η κυβέρνηση δήθεν θα φέρει µέτρα και αντίµετρα σε ένα νόµο, σε ένα άρθρο!

Μάλιστα, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του αποσαφήνισε εκείνη τη στιγµή ότι αυτό δεν ισχύει, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν έδειξε καµία έκπληξη, παρά µόνο συνέχισε να λέει τα δικά του, ότι δηλαδή η ΝΔ πάντα θα στηρίζει τον µικροµεσαίο Ελληνα και φυσικά θα στηρίξει µε όποιον τρόπο µπορεί την κοινωνία! (Οταν ο αρχηγός του Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει τα θετικά αντίµετρα, µε τίποτα. Συγκλονιστικό;).

Αρα, τι έχουµε εδώ; Δύο πράγµατα µπορεί να συµβαίνουν. Είτε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν έχει καµία επαφή µε την πραγµατικότητα, και δεν γνωρίζει την επίσηµη θέση ούτε του κόµµατός του ούτε της κυβέρνησης (κάπως απίθανο δεν είναι αυτό;), είτε ξεκίνησε το αντάρτικο!

Και για να µη φανεί ως τέτοιος, απλά δηµιούργησε ένα ψεύτικο περιβάλλον (ότι όλα θα έρθουν σε ένα νόµο και ένα άρθρο), µέσα στο οποίο θα µπορούσε να πει αυτά που ειλικρινά πιστεύει, ότι δηλαδή η ΝΔ ως κόµµα εξουσίας θα πρέπει να στηρίζει θεσµικά όλα τα µέτρα που συµφέρουν το λαό!

Το ποια από τις δύο ανωτέρω περιπτώσεις ισχύει, θα το διαπιστώσουµε στην ψηφοφορία της ερχόµενης εβδοµάδας. Μείνετε συντονισµένοι.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ - 14.5.2017

267267