Τη θυµάστε την ύφεση, µε Βενιζέλο και Σαµαρά; Ξεχάστε την! Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 13:45


Ο Τσίπρας δεν είναι καλύτερος οικονοµικός αναλυτής από τον Σαµαρά. Ούτε πιο ενηµερωµένος ούτε πιο καταρτισµένος σ’ αυτά τα θέµατα από τον Σαµαρά.

Ωστόσο, το δεδοµένο είναι ότι µ’ εκείνον η ελληνική οικονοµία θα δει επιτέλους την ανάπτυξη, ενώ µε τον Σαµαρά δεν την είδε ποτέ, απλώς την περίµενε. Γιατί; Μα, γιατί τον Τσίπρα τον εµπιστεύεται ο λαός!

271 1001

Ο,τι και να λένε τα κανάλια, όση σπέκουλα και αν κάνουν οι άσχετοι τηλε-δηµοσιογράφοι, ό,τι και να γράφουν οι πλιατσικολόγοι στο FB και το twitter, το δεδοµένο είναι ένα και δεν αλλάζει! Ο κόσµος εµπιστεύεται τον Τσίπρα. Και έτσι, όσο παραµένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, τόσο η οικονοµία θα αναπτύσσεται.

Και ας λένε οι καταστροφολόγοι ό,τι θέλουν. Από εδώ και πέρα, κάθε τρίµηνο θα είναι και µια νέα σφαλιάρα για αυτούς. Και ως καλοί Χριστιανοί που είναι, κάθε φορά θα γυρίζουν και το άλλο µάγουλο, για να φάνε και την επόµενη. Και µετά από 3 µήνες… θα τρώνε και την επόµενη! Ετσι θα πάµε µέχρι τις εκλογές του 2019.

Με πολύ «ξύλο» και αδιανόητη ξεφτίλα (για τους πλιατσικολόγους). Και πού είναι ακόµα, οι κατακαηµένοι….


Ανάπτυξη +0,4% το πρώτο τρίµηνο του 2017

Την προηγούµενη βδοµάδα αποκαλύψαµε Στο ΧΩΝΙ το κόλπο των πλιατσικολόγων, αναφορικά µε το (προσωρινό τότε ακόµη) αποτέλεσµα της ΕΛΣΤΑΤ του πρώτου τριµήνου του 2017. Εξηγούσαµε, δηλαδή, ότι το -0,5% που συντονισµένα και εν χορώ µπήκε τίτλος παντού, δεν ήταν από τον ίδιο πίνακα που είχαν πάρει και το -1,2% του προηγούµενου τριµήνου, και άρα δεν ήταν συγκρίσιµα τα στοιχεία που χρησιµοποιούσαν.

Αντίθετα, αν έκαναν την πραγµατική σύγκριση (από την ίδια στήλη, µε την ίδια µεθοδολογία υπολογισµού του ΑΕΠ), θα έπρεπε να πουν ότι το πρώτο τρίµηνο του 2017 έκλεισε µε -0,1%. Οµως, µε -0,1% δεν µπορείς να στηρίξεις το αφήγηµά σου ικανοποιητικά. «Οπότε, δεν παίρνεις το άλλο, από τη διπλανή στήλη, να κάνεις τη δουλειά σου;», σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της γαλάζιας επικοινωνίας και νάτα!

Ωστόσο, αυτό το κείµενο της προηγούµενης βδοµάδας δεν έχει κανένα νόηµα να το συζητάµε πλέον. Γιατί, µόλις την Παρασκευή (µια µέρα αφού έκλεισε το φύλλο εκείνης της εβδοµάδας, που κυκλοφορούσαµε εκτάκτως το Σάββατο), η ΕΛΣΤΑΤ δηµοσίευσε τα επικαιροποιηµένα αποτελέσµατά της αναφορικά µε το ΑΕΠ του πρώτου τριµήνου του 2017. Και τι έδειξε η νέα επικαιροποιηµένη εικόνα; Ανάπτυξη +0,4%!!! Και η πλάκα ποια είναι; Οτι βγήκε +0,4% και στις δύο στήλες!!! Αρα, πλέον η ΝΔ και ο ΣΚΑΪ… δεν έχουν από πουθενά να πιαστούν! Δεν µπορούν µε κανέναν τρόπο και µε καµία παρερµηνεία, να πουν ότι είχαµε ύφεση στην οικονοµία. Είναι αναγκασµένοι να πουν ότι είχαµε ανάπτυξη. Ε, για αυτό και δεν λένε τίποτα απολύτως. Σαν να κατάπιαν τη γλώσσα τους, ένα πράγµα…

30003000

Αυτό άλλωστε σχολίασε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, µε δήλωσή του την περασµένη Παρασκευή:

«Τότε (ενν. όταν ανακοινώθηκαν τα προσωρινά στοιχεία που έδειχναν ύφεση) η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για µια ακόµη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός µικρού πανηγυριού για τη διαφαινόµενη, τότε, αδυναµία ανάκαµψης της οικονοµίας.

Πανηγύρι και χαρά για την αδυναµία της χώρας... Σήµερα, που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή...

Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά. Μόνο µεµψιµοιρία, χαιρεκακία και εµφανής στοίχιση ορισµένων κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων µε τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση µε το χρέος. Δε µας ξαφνιάζουν όλα αυτά. Ούτε είναι η πρώτη φορά, τα δυο αυτά χρόνια, που όσοι έβαλαν µε δικές τους επιλογές τον τόπο σε βαθιά χαράδρα, κουνάνε τώρα το δάχτυλο και επικρίνουν εκείνους που ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το µέλλον του τόπου. Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισµοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση µε τους πιο ακραίους από τους δανειστές µας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία».

400 400

Ανάπτυξη που ήρθε για να µείνει

Το µεγάλο πρόβληµα για τους πλιατσικολόγους δεν είναι ΜΟΝΟΝ ότι το πρώτο τρίµηνο του 2017 βγήκε ανάπτυξη +0,4%. Το µεγάλο τους πρόβληµα είναι ότι από εδώ και πέρα… ΜΟΝΟ θετικό πρόσηµο θα έχουν ΟΛΑ τα τρίµηνα, µέχρι και τις εκλογές του 2019! Αυτή είναι η εκτίµηση τόσο της Κοµισιόν όσο και του ΔΝΤ.

Οι πάντες εκτιµούν ότι το 2017 θα έχουµε ανάπτυξη. Αυτό δεν αµφισβητείται από κανένα λογικό άνθρωπο και από κανένα επίσηµο φορέα. Η διαφορά µεταξύ τους είναι απλά στο πόση ανάπτυξη θα έχουµε. Αυτό και ΜΟΝΟΝ µένει να αποσαφηνιστεί. Ε, λοιπόν, ως προς αυτό, καλό είναι να τονίσουµε ότι το αποτέλεσµα του πρώτου τριµήνου του 2017 είναι καλύτερο και από την πιο ευοίωνη πρόβλεψη της Κοµισιόν! Δηλαδή, βρισκόµαστε σε αναπτυξιακή τροχιά, καλύτερη και από τις πιο θετικές προβλέψεις.

Και όµως!!! Οι κατακαηµένοι του ΣΚΑΪ… λένε ότι καταστρεφόµαστε και βυθιζόµαστε, µέρα µε τη µέρα. Τους ακούτε;

Πέρα, µάλιστα, από αυτούς (τους κατακαηµένους τηλε-«δηµοσιογράφους» του ΣΚΑΪ), υπάρχουν και τα κατακαηµένα γαλάζια στελέχη (οι πανέξυπνοι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον έπεισαν να επενδύσει στην καταστροφή, ο πανέξυπνος επίσης αντιπρόεδρός του, Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά στην τελική και ο ίδιος, ο πανέξυπνος πρόεδρος της ΝΔ, Κούλης), που θα πρέπει τώρα να κάτσουν να βρουν ευφάνταστα και λογικοφανή επιχειρήµατα, προκειµένου να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι καταστρεφόµαστε… ενώ στην οικονοµία θα έχουµε ανάπτυξη, συνεχή και αυξανόµενη!

Και µιας και θα κάτσουν να σκεφτούν, καλό είναι να βρουν απαντήσεις και στα παρακάτω ερωτήµατα, που αβίαστα προκύπτουν σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο:

Βάσει των επίσηµων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, από το 2010 που µπήκαµε στο πρώτο µνηµόνιο, το τρίµηνο µε τη µεγαλύτερη ανάπτυξη (που καταγράφηκε το υψηλότερο θετικό πρόσηµο δηλαδή) είναι το τέταρτο του 2015! Τότε, είχαµε ανάπτυξη 2% επί του ΑΕΠ. Η ερώτηση είναι: Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτό;

Ηταν τότε που τα κανάλια έλεγαν ότι καταστρεφόµαστε, πάµε στα βράχια, και πως η κυβέρνηση δεν βγάζει ούτε τα Χριστούγεννα. Ηταν τότε που ουρλιάζανε οι πλιατσικολόγοι ότι η χώρα ρηµάζει, τα λουκέτα δήθεν αυξάνονται και η ανεργία τάχα µου καλπάζει. Και όµως, είχαµε ανάπτυξη 2%. Τι σηµαίνει αυτό; Οτι όλα αυτά που έλεγαν τότε όλα τα κανάλια εν χορώ… ήταν απλώς βλακείες και ψέµατα.

✔ Αλήθεια, µε τη ΝΔ γιατί δεν καταγράφηκε ποτέ ποσοστό µεγαλύτερο από 1,1% (το τρίτο τρίµηνο του 2014);
✔ Και γιατί αµέσως µετά (το τέταρτο τρίµηνο του success story) είχαµε ύφεση -1,2%;
✔ Και τέλος, πόσο θράσος χρειάζεται για να ισχυρίζεται η ηγεσία της ΝΔ ότι άφησε την οικονοµία σε ανάπτυξη, όταν άφησε ύφεση -1,2% το τέταρτο τρίµηνο του 2014; Και τολµούν να λένε ότι ο Τσίπρας είχε φόρα από τους προηγούµενους; Ποια φόρα; Στην κατηφόρα άφησε τη χώρα ο Σαµαράς! (Δείτε το µε τα µάτια σας στον πίνακα).

Επίσης, αν υπολογίσουµε -έτσι πρόχειρα- το άθροισµα των τριµηνιαίων αποτελεσµάτων, θα καταλάβουµε ότι µε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (2010 - 2014) είχαµε σωρευτική ύφεση -19,1%, ενώ µε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουµε, από το 2015 και µετά, σωρευτική ανάπτυξη +0,2%. Και η πλάκα είναι ότι ο Τσίπρας τώρα ξεκινά. Η ερώτηση, λοιπόν, προς τους γαλάζιους επικοινωνιολόγους είναι απλή, και θέλει µια απλή µέθοδο των τριών:
Στα δύο χρόνια διακυβέρνησης, η διαφορά σας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 20 µονάδες στο ΑΕΠ! Αν µέχρι τις εκλογές του 2019 έχουµε συνεχόµενη ανάπτυξη (όπως λένε όλες οι εκτιµήσεις), η διαφορά µεταξύ σας στις πόσες µονάδες θα φτάσει;

Και επειδή είναι δύσκολο, θα δώσουµε και µια βοήθεια στους γαλάζιους επικοινωνιολόγους. Θα τους τονίσουµε ότι το γεγονός πως τα 9 τρίµηνα του Τσίπρα έχουν σωρευτικό αποτέλεσµα µόνο +0,2% οφείλεται στο ότι αυτή η κυβέρνηση διαπραγµατεύεται, και αυτό επηρέασε αρνητικά 3 συγκεκριµένα τρίµηνα:

✔ Το τρίτο τρίµηνο του 2015 (-1,7%), τότε που έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν capital controls. Ωστόσο, το αµέσως επόµενο τρίµηνο απορροφήθηκε όλη η ζηµιά και µε το παραπάνω, γράφοντας ανάπτυξη 2%!
✔ Το πρώτο τρίµηνο του 2016 ελέω της καθυστέρησης στην πρώτη αξιολόγηση (-1%). Αµέσως µετά είχαµε ανάπτυξη +0,4%.
✔ Το τέταρτο τρίµηνο του 2016, ελέω της δεύτερης αξιολόγησης (-1,1%). Αµέσως µετά το κοντέρ έγραψε ανάπτυξη +0,4%, ανατρέποντας ακόµη και τις πλέον επικαιροποιηµένες εκτιµήσεις.

Αν πάψουν, όµως, να υπάρχουν τέτοια αρνητικά διαλείµµατα στην πορεία της οικονοµίας, και ξεπεραστούν οριστικά τα προσκόµµατα, τώρα που ολοκληρώνεται και η δεύτερη αξιολόγηση, τότε άραγε τι θα γίνει; Πόση ανάπτυξη θα γράψει το κοντέρ; Αυτό είναι το ερώτηµα-εφιάλτης τους.


Πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο πεντάµηνο

Μόλις την περασµένη Πέµπτη δηµοσιεύθηκαν τα αποτελέσµατα του Μαΐου του συστήµατος ΕΡΓΑΝΗ, που καταγράφει την πορεία της απασχόλησης στον ιδιωτικό τοµέα. Και τι έδειξαν αυτά τα αποτελέσµατα; Ρεκόρ 17ετίας! Για την ακρίβεια, ακόµη ένα νέο ρεκόρ…

Συγκεκριµένα, συνυπολογίζοντας προσλήψεις και αποχωρήσεις, το µήνα Μάιο καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο κατά 89.534 θέσεις εργασίας, επίδοση που είναι «η υψηλότερη καταγεγραµµένη θετική επίδοση ισοζυγίου µηνός Μαΐου από το 2001 έως σήµερα». Δηλαδή, το Μάιο του 2017 δηµιουργήθηκαν τόσες νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τοµέα, όσες δεν έχουν δηµιουργηθεί κανέναν άλλο Μάιο από τους 17 προηγούµενους! Αυτό σηµαίνει… νέο ρεκόρ! Οµως, το δελτίο Τύπου του συστήµατος ΕΡΓΑΝΗ δεν είχε µόνον αυτό το ρεκόρ. Υπήρχε και άλλο…


600 6000


Ρεκόρ και στο 5µηνο

Αφού έχουν µετρηθεί οι 5 πρώτοι µήνες του έτους (ξεχωριστά ο καθένας), µπορεί να υπολογιστεί (και να αξιολογηθεί) και το συνολικό αποτέλεσµα του πρώτου 5µήνου του έτους. Συνολικά, στο πεντάµηνο, λοιπόν (για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2017), οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 924.321 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 709.017.

Αυτό σηµαίνει ότι το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 215.304 νέες θέσεις εργασίας «αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταµήνου έτους από το 2001 µέχρι σήµερα»! Ρεκόρ 17ετίας δηλαδή… και στο πεντάµηνο.
Οµως, αυτά δεν είναι τίποτα…


Ρεκόρ… εδώ και δύο χρόνια συνεχώς!

Αν κανείς ενηµερώνεται από το ΣΚΑΪ ή τα παρόµοιας αξιοπιστίας συστηµικά µίντια του τόπου, ασφαλώς αυτά που θα διαβάζει Στο ΧΩΝΙ… θα του φαίνονται «κινέζικα»! Αφού ΟΛΟΙ οι άλλοι του λένε ότι βυθιζόµαστε στην ύφεση και καταστρεφόµαστε κάθε µέρα και πιο πολύ… πώς είναι δυνατόν να πιστέψει (αυτός ο καηµένος ο πολίτης) ότι σπάµε ρεκόρ στην αύξηση της απασχόλησης; Δεν µπορεί να το πιστέψει. Και αυτό ακριβώς αποδεικνύει το µέγεθος της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης, που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

Οπως άλλωστε δεν µπορούν (ή κάνουν ότι δεν µπορούν) να αντιληφθούν τα επίσηµα στοιχεία και οι γνωστοί τηλε-πλιατσικολόγοι, που -φανταστείτε- έφτασαν στο σηµείο να αφήνουν υπαινιγµούς ότι δήθεν τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί!!! (Το µυαλό τους παραποιήθηκε από τις τσιρίδες του Αδωνι, να τους πει κάποιος).

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι σύµφωνα µε το σύστηµα ΕΡΓΑΝΗ, ρεκόρ στην αύξηση της απασχόλησης σπάσαµε:

▶ Το Μάρτιο του 2015.
▶ Τον Απρίλιο του 2015.
▶ Το Μάιο του 2015.
▶ Το Μάρτιο του 2016.
▶ Τον Απρίλιο του 2016.
▶ Τον Ιούνιο του 2016.
▶ Τον Ιούλιο του 2016.
▶ Το Φεβρουάριο του 2017.
▶ Το Μάρτιο του 2017.
▶ Τον Απρίλιο του 2017.
▶ Το Μάιο του 2017.

Τους 11 παραπάνω µήνες -για να γίνει πλήρως αντιληπτό- σπάσαµε ρεκόρ στην αύξηση της απασχόλησης, από το 2001 και µετά. ΡΕΚΟΡ! Οµως, τα κανάλια δεν µας είπαν ποτέ το παραµικρό! Το αντίθετο έλεγαν, ότι η ανεργία καλπάζει! Την ίδια στιγµή, που στη χώρα σπάζαµε τα ρεκόρ, το ένα µετά το άλλο!!! Επίσης, να τονίσουµε ότι εκτός από τους ανωτέρω µήνες, υπάρχουν περίπου άλλοι τόσοι, που είχαµε τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση από το 2001 και µετά! Οµως, τις δεύτερες θέσεις δεν τις υπολογίσαµε καθόλου στην ανάλυσή µας!

Αναφορικά τώρα µε τα συγκεντρωτικά του έτους, καλό είναι να γνωρίζουµε ότι:

✓ Το 2015 συνολικά καταγράφηκε η δεύτερη υψηλότερη επίδοση έτους, αναφορικά µε την αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τοµέα.
✓ Το 2016 συνολικά σπάσαµε ρεκόρ 16ετίας (από το 2001 και µετά) στην αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τοµέα.
✓ Το 2017 (µέχρι σήµερα) καταγράφεται ρεκόρ 17ετίας το πρώτο 5µηνο του έτους.

Αυτή είναι η αλήθεια των αριθµών. Και τα ερωτήµατα που τίθενται είναι τα εξής:

✓ Εχει καµία σχέση αυτή η εικόνα µε αυτά που µας λένε τα κανάλια;
✓ Αν γνώριζε την αλήθεια ο πολίτης, αλήθεια θα δήλωνε τόσο απαισιόδοξος στις δηµοσκοπήσεις (έστω αυτές που αποδεδειγµένα χάνουν το ¼ του ελληνικού λαού στις µετρήσεις τους); Αλλά το κυριότερο είναι…
✓ Ποια είναι η απάντηση των καταστροφολόγων σε όλα αυτά;

Και ας µείνουµε λίγο στο τελευταίο. Αλήθεια, γιατί δεν τα λένε αυτά τα νούµερα τα κανάλια; Τα θεωρούν πλαστά; Μήπως παραποιηµένα; Ε, τότε, ας τα δείξουν στους τηλεθεατές τους και ας τα σχολιάσουν αρνητικά.

Ας τα καταγγείλουν για ό,τι θέλουν. Οµως, αυτοί ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ καν!!! Γιατί αγαπηµένη τους ατάκα (όλων αυτών των καταστροφολόγων) είναι ότι η ανεργία καλπάζει στη χώρα!!! Αλλιώς, µε ρεκόρ στην αύξηση της απασχόλησης, δεν µπορούν να λένε ότι η χώρα βουλιάζει στην ύφεση! Θα φαίνονται γελοίοι (όσο γελοίοι φαίνονται και σήµερα στα µάτια όσων γνωρίζουν την αλήθεια). Εποµένως, αποφασίσανε να µη λένε τίποτα!!!

Τόσο τεράστια απόδειξη της συνειδητής και κοµµατικά κατευθυνόµενης καταστροφολογίας τους αποτελούν τα στοιχεία του συστήµατος ΕΡΓΑΝΗ. Οσο τεράστια είναι και η ξεφτίλα αυτών των υπαλλήλων, που θέλουν να αυτό-αποκαλούνται «δηµοσιογράφοι».ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ - 11.6.2017