Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενας άριστος… γιος του μπαμπά! Κυριακή, 06 Αυγούστου 2017 01:50


Μα, δεν έχει πολλή πλάκα που υπερασπίζονται την αριστεία η Φώφη, η κόρη του Γεννηματά και ο Κυριάκος, ο γιος του Μητσοτάκη; Δηλαδή, δύο άνθρωποι που δεν θα τους ήξερε η μάνα τους, αν δεν είχαν γεννηθεί με αυτά τα επίθετα;

Επίσης, δεν έχει πολλή πλάκα που η ΝΔ επιμένει σ’ αυτό το θέμα, νομίζοντας ότι η κοινωνία είναι υπέρ της; Μα, πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται πια η γαλάζια ηγεσία;

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Εντάξει, το καταλάβαμε καλά όλοι οι Ελληνες. Μετά την πετυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό και στρατηγικό αδιέξοδο και προσπαθεί πάση θυσία να αλλάξει την ατζέντα. Αυτό είναι κάτι πλέον πασιφανές.

Για αυτό ζητά εξεταστική για τον Καμμένο, για αυτό ξαναέβγαλε από το συρτάρι τόσο τη Βαρουφακειάδα όσο και το ταξίδι στη Βενεζουέλα. Για αυτό εξάλλου έκανε το χαμό και με τη σημαία στα δημοτικά.

Πρέπει με κάθε τρόπο να αλλάξει θέμα συζήτησης, και προκειμένου να το καταφέρει αυτό, δεν διστάζει να λαϊκίσει άγρια και ασυναίσθητα, ακόμη και με την ελληνική σημαία.

Και τι μας λέει συντονισμένα όλη η ΝΔ, μαζί; Ότι στα δημοτικά, αυτός που θα πρέπει να κρατά τη σημαία είναι ο καλύτερος μαθητής και πως αν δεν είναι αυτός, τότε η κοινωνία εθίζεται στον τζόγο και στη λογική της ήσσονος προσπάθειας!!!

Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πιο βλακώδες επιχείρημα, αυτό είναι δεδομένο. Όμως, κοιτάξτε που ο Κυριάκος επιμένει σ’ αυτό! Κοιτάξτε που το έχει μετατρέψει στο νέο του λάβαρο στη μάχη κατά του Τσίπρα! Κοιτάξτε –κυρίως- που θεωρεί ότι τον συμφέρει κιόλας!

Μα, μόνο μια εξήγηση υπάρχει για όλα αυτά. Ότι ο Κυριάκος είναι ένας αρχηγός κόμματος κλεισμένος πραγματικά στο ταξικό του κλουβί, αποκομμένος από την κοινωνία (που ως υπουργός προσπάθησε να την απολύσει ολάκερη) και απόλυτα προσηλωμένος στον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό του.

Θεωρώντας ότι ο απλός πολίτης σκέφτεται σαν τους συμμαθητές του στα ιδιωτικά σχολεία που πήγαινε, και υιοθετώντας κάθε εξυπνακίστικη διατύπωση του προταθεί (αρκεί στο τέλος να αντιστέκεται στην κυβέρνηση), ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο μικραίνει το κόμμα του με τις εμμονές του αλλά φωνάζει στην κοινωνία το πόσο στενόμυαλος είναι!

Διότι ασφαλώς δεν μπορεί να πείσει κανέναν Ελληνα το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση προχωρά στο συγκεκριμένο για να εθίσει το λαό στον τζόγο, έτσι δεν είναι; Πρόκειται για μια βλακεία και μισή, με την οποία δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς!

Διότι φυσικά αν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη στην κυβέρνηση (να εθίσει την κοινωνία στον τζόγο και στη λογική της ήσσονος προσπάθειας), τότε θα επέβαλλε την κλήρωση και στα γυμνάσια και στα λύκεια, σωστά;;;

Αλλιώς, τι νόημα έχει να περάσει το μήνυμα της ήσσονος προσπάθειας στα δημοτικά, και να το ακυρώσει μετά στο μυαλό των μαθητών στο γυμνάσιο και το λύκειο; Εχει καμία λογική; Όχι, δεν έχει. Σαν το μυαλό του Κούλη, ένα πράγμα!

Πρόκειται απλώς για μια σύγχρονη νέα εκπαιδευτική πρόταση, που θέλει τον μαθητικό ανταγωνισμό να ξεκινά από το γυμνάσιο, αφήνοντας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έξω από τη συγκεκριμένη λογική. Και γιατί το κάνει αυτό; Για να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ των μαθητών, να τονωθεί η διάθεση για μάθηση και να παταχθεί καίρια η παραπαιδεία σ’ αυτές τις ηλικίες.

Να μη χρειάζονται φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα σ’ αυτές τις τάξεις (προκειμένου να κερδηθεί η σημαία). Δηλαδή, κάτι σωστό για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών!!!

Κρίμα, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να τα αντιληφθεί όλα αυτά και νομίζει ότι όλα γίνονται για να αυξηθεί ο τζίρος του στοιχηματισμού!!! Κρίμα και για τη ΝΔ, που κάποτε εθεωρείτο κόμμα εξουσίας.

Ωστόσο, μ’ αυτά που λέει η ηγεσία, σε λίγο ούτε οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν θα θέλουν τον Κούλη πρωθυπουργό! Ακόμη και οι Νεοδημοκράτες θα λένε… «καλύτερα με τον Τσίπρα. Ο άλλος είναι τρελός»!