Το μεγάλο παζάρι του Κυριάκου με τους καναλάρχες. (Αλλιώς… και γαλάζια όνειρα θερινής νυκτός) Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 15:53

Αυτά που ζούμε στην ελληνική δημοσιογραφία τα τελευταία δύο χρόνια είναι αδιανόητα και ανήκουστα. Όμως, και απολύτως αναμενόμενα, αν το σκεφτεί κανείς…

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Πάντα, οι καναλάρχες ήταν εκπρόσωποι της υψηλής αστικής τάξης. Είναι ακριβό το χόμπι, και το αντέχουν μόνον οι μεγάλοι. Εφόσον, λοιπόν, η τωρινή κυβέρνηση απευθύνεται πολιτικά ευθέως στους μικρομεσαίους, επιλέγοντας μάλιστα να επιβαρύνει τα μεγάλα πορτοφόλια υπέρ τους, ήταν περίπου αναμενόμενο οι μιντιάρχες, οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας, να στραφούν εναντίον της.

Αλλωστε, το νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε –να λέμε και την αλήθεια- υπήρξε απολύτως δυσάρεστο για όλους αυτούς: Από τη μια, η κυβέρνηση τους έβαλε να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες, που επί δεκαετίες ήταν προσωρινές (!), εισπράττοντας πλέον παράλληλα και τα ετήσια τέλη χρήσης συχνοτήτων (που για χρόνια η ΝΔ τους χάριζε), και από την άλλη τους φορολογεί περισσότερο από πριν, αναφορικά με το υψηλό εισόδημά τους, ως φυσικά πρόσωπα. Α! Και τους έκοψε και τις χαριστικές δανειοδοτήσεις στις εταιρείες τους, που μέχρι σήμερα έπαιρναν από τις τράπεζες, ενίοτε και «με αέρα» ως εγγύηση! Πώς είναι δυνατόν να μη μισήσουν αυτή την κυβέρνηση, οι καναλάρχες; Μια κυβέρνηση, που τολμά να βάζει το λαό πάνω από αυτούς και επίσης τολμά να λέει ότι τώρα στην κρίση, οι δυνατοί πρέπει να βοηθήσουν τους αδύνατους; (Ασε, που λέει και κάτι άλλες βλακείες, ότι δήθεν όλοι είμαστε ίσοι και κάτι τέτοια). Τη μίσησαν οι ολιγάρχες καναλάρχες από την πρώτη στιγμή! Και προσπάθησαν να τη ρίξουν, για να κάνουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο, που -αρπάζοντας την ευκαιρία που είδε μπροστά του- τους υποσχέθηκε τα πάντα, αν το καταφέρουν. Ο,τι θέλουν!

Επίθεση!

Ολη η Ελλάδα είδε (διάβασε και άκουσε) αυτό που ακολούθησε! Κάτι που αξίζει να μείνει για πάντα στο μυαλό μας και να το διδαχθούν στα βιβλία τους τα Ελληνόπουλα του μέλλοντος. Μια χούφτα ολιγαρχών, που έχουν στήσει το δικό τους κλειστό club συμφερόντων, αποφάσισαν να ρίξουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη -και επιβεβαιωμένη δις- κυβέρνηση, γιατί τους έβαλε (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) να πληρώσουν! Κάτι σαν πραξικόπημα, που καλύπτεται πίσω από την ψευδεπίγραφη ταμπέλα μιας ξεφτι(λι)σμένης ελευθεροτυπίας. Διότι ασφαλώς η πραγματική ελευθεροτυπία δεν καλύπτει το ψέμα και τη χυδαία προπαγάνδα. Ούτε μπορεί να αποτελεί κάλυψη αυτού του χυδαίου τηλε-πειράματος που έλαβε χώρα στην Ελλάδα την τελευταία περίοδο. Αυτό που ζήσαμε δεν έχει καμία σχέση με την ελευθεροτυπία. Εχει να κάνει με ένα άγριο και εκδικητικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με πραξικοπηματική υφή και κομματική ώθηση.

Καταστροφολόγησαν στο φουλ! Χυδαιολόγησαν στο έπακρο και συνεχίζουν να το κάνουν! Πολέμησαν τον αριστερό εχθρό, σαν να βρίσκονται κανονικά στο πεδίο της μάχης! Σε έναν ιδιότυπο επικοινωνιακό δικό τους εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο έδωσαν χαρακτηριστικά επιβίωσης, κυριολεκτικά! Ότι «αν δεν τους ρίξουμε, χαθήκαμε»!

Χωρίς κανόνες. Σαν τα σκυλιά

Εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ο ελληνικός λαός παραπληροφορείται συστηματικά ακόμη και για τα πλέον βασικά και θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Αυτά που έχουμε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια, πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο:

> Ρεκόρ στην απασχόληση με ΣΥΡΙΖΑ; «Η κυβέρνηση οδηγεί στην ανεργία» λένε τα κανάλια.

> Πάνω από το στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα; «Ερχονται νέα μέτρα» λένε οι μιντιάρχες.

> 8 φορές πάνω από το στόχο το αποτέλεσμα της οικονομίας; «Αποτυχία» φωνάζουν οι πλιατσικολόγοι!

> Αυξάνεται η κατανάλωση; «Ο κόσμος δεν έχει να φάει» λένε οι καταστροφολόγοι.

> Βγήκε στις αγορές με καλύτερο επιτόκιο από το 2014 η κυβέρνηση; «Αποτυχία» φώναξαν και πάλι οι τηλε-υποστηρικτές του Κυριάκου!

Όχι, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με βλακεία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια χυδαία καταστροφολογική επίθεση στο μυαλό του Ελληνα πολίτη, με σκοπό την πλύση εγκεφάλου υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απολύτως αξιοσημείωτο κοινωνιολογικά φαινόμενο, που θα πρέπει να απασχολήσει κάποια στιγμή το λαό της χώρας που γεννήθηκε η δημοκρατία. Το αν έχουν το δικαίωμα 5-6 ιδιώτες να αποφασίζουν το τι θα μαθαίνει ο Ελληνας πολίτης. Το έχουν; Να το συμφωνήσουμε από τώρα. Τώρα, που καταρρέει η πλιατσικολογία τους ποικιλοτρόπως και καθημερινά! Τώρα, που ο κόσμος θα αντιληφθεί στη μεγάλη του πλειοψηφία ότι όχι μόνο δεν καταστρεφόμαστε αλλά τα πράγματα πάνε καλύτερα. Τώρα που ξεκινά η περίοδος, που θα ξεφτιλίζονται κάθε μέρα και περισσότερο…

ΥΓ. Ακόμη και μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 7μήνου του 2017, που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 1 δισ. ευρώ ΠΑΝΩ από το στόχο, οι συστημικοί καταστροφολόγοι βγήκαν και μίλησαν για τον πιθανό ερχομό νέων μέτρων! Το αντίθετο από την πραγματικότητα τελείως, δηλαδή! Χωρίς τσίπα και χωρίς κανένα όριο, οι άτιμοι! Λένε ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι, και πλάθουν σενάρια, προκειμένου να στηρίξουν ένα απολύτως ψεύτικο αφήγημα, που για να το πλάσεις, θα πρέπει να θεωρείς το λαό βόδι! Αλλιώς δεν τολμάς να του τα πεις αυτά.

ΥΓ 2. Σε κάθε περίπτωση, παρά τα γαλάζια όνειρα θερινής νυκτός, αυτό που έρχεται είναι η έξοδος από την κρίση και από την επιτροπεία, με την κοινωνία όρθια. Και όλα αυτά είναι απλά θέμα χρόνου. Του χρόνου, τέτοιον καιρό, για την ακρίβεια. Και ας λένε τα κανάλια ό,τι θέλουν.